facebook pixel Volley Tilburg blijft in spoor Sliedrecht Sport 2 - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Volley Tilburg blijft in spoor Sliedrecht Sport 2

Gepubliceerd op
ma 21 nov 2022 23:40
Door: Reinier de Boer

Sliedrecht Sport 2 en Volley Tilburg zijn beiden nog zonder puntverlies. Volley Tilburg won met 3-1 van Donki Sjot, terwijl Sliedrecht Sport 2 met 0-3 bij MKB Accountants/VCV won. Zaanstad en Utrecht speelden een mooie pot, waarbij Utrecht met 2-3 als winnaar uit de bus kwam. VIVES won met 0-3 bij Protos en Compaen boekte een knappe zege op Inter Rijswijk.

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

MKB Accountants/VCV-Sliedrecht Sport 2 
Sliedrecht Sport 2 maakte ook bij VCV geen fout en won met 0-3 via 13-25, 21-25 en 20-25. ,,Dat Sliedrecht een goed team heeft wisten we en dat bleek ook,” constateerde VCV-trainer Hans Mater. ,,In de eerste set hadden we zelf moeite met onze pass. Hierdoor kwamen we moeilijk in ons ritme. In de tweede en derde set laten we in bepaalde delen zien wat we kunnen. In de tweede set gaan we tot twintig punten gelijk op en maken dan zelf de fouten. In de derde set komen we terug rond zestien punten en dan gingen we  wederom zelf fouten maken. Sliedrecht zette ons goed onder druk en won terecht met 0-3. Over het mentale aspect van de wedstrijd hebben we na afloop in de kleedkamer uitgebreid gesproken. Daar hebben  we als team maar ook individueel stappen in te zetten.” 
Voor Albert Stek van Sliedrecht Sport 2 voelt de reis naar Veenendaal altijd goed. ,,21 uit 7, we lopen op schema!” zegt hij tevreden. ,,Zaterdag mochten wij weer eens richting Veenendaal. En eerlijk is eerlijk, dat voelt toch altijd goed. Zo’n vier jaar geleden haalden wij daar op eigen kracht de Topdivisietitel binnen en kreeg je als beloning nog de kans om te promoveren naar de ‘grote’ Eredivisie. Meerdere mannen uit de huidige Heren 2 selectie weten dit nog goed. Het bleef toen nog lang onrustig onder de douche in Veenendaal.” Terug naar de realiteit van de dag. ,,Trainer/coach Egbert begon met Jilles, Luuk, Michael, Ian, Gerard, Jasper en Mats. Deze zeven namen stonden de hele wedstrijd binnen de lijnen en gaven VCV niet meer dan 13, 21 en 20 punten. Hoogtepunten van de avond, Michael zijn sprongservice en Gerard zijn zwaar bediscussieerd punt dat hij toch kreeg van de scheidsrechter.” 


Volley Tilburg-Donki Sjot 
Volley Tilburg won met 3-1 van Donki Sjot via 25-20, 25-18, 22-25 en 25-10. De eerste editie van de Brabantse derby was niet echt een spannende dit jaar. ,,We begonnen direct met een voorsprong, maar wel wat tam,” kijkt Tilburg-trainer Martijn Musters terug. ,,Donki Sjot bleef daardoor in het spoor en dan kan het zelfs nog spannend worden. Richting einde van de set speelden we een aantal goede rally's en werd de set toch duidelijk winnend afgesloten. In set 2 sloegen we direct een groter gaatje en kwam Mathieu Winters binnen de lijnen als spelverdeler. De voorsprong werd met een aanvallend sterke Tom Chermin verder uitgebreid. In set 3 zijn we niet scherp genoeg. De energie is niet goed en helaas moet Mathieu met een vervelende wond op zijn knie de strijd staken. Passend doen we ons werk onvoldoende, we maken zelf wat aanvallende fouten en bij Donki Sjot scoort de aanvaller makkelijker. Gelukkig stellen we in set 4 duidelijk orde op zaken. We serveren goed, de opdrachten in blok/verdediging worden goed uitgevoerd en dan is het krachtsverschil heel erg duidelijk. Overall laten we een setje liggen, maar we blijven zonder puntverlies in het spoor van Sliedrecht 2.” 


Compaen-Inter Rijswijk 
Compaen boekte een 3-1 zege op Inter Rijswijk via 31-29, 17-25, 25-12 en 25-16. De vreugde bij de ploeg uit Oostzaan was enorm. ,,Vanaf deze week beschikten we gelukkig weer over een tweede spelverdeler,” zegt Compaen-trainer Sven Vermeulen. ,,Kevin de Jong, oud-Heren 1 speler die nu in het tweede uitkwam, keert na het vertrek van Thomas Konijn terug in de selectie.” Vermeulen zag zijn ploeg goed aan de wedstrijd beginnen. ,,ja en onze side out stond als een huis, de passing was erg goed en scoorden veel hieruit. De service was minder, we maakten veel fouten, waardoor Rijswijk bij bleef. Echter naast de hoge foutenlast legden we wel veel druk met de service, het was een kwestie van tijd voordat dit zich zou uitbetalen. We speelden de blokkering goed uit elkaar en kwamen echt in flow. Deze set weten we ondanks het minieme verschil toch onze kant op te trekken. De tweede set zakt de druk van de service halverwege de set en komen we passend onder druk te staan, waardoor we moeilijk door de rotaties heen komen. De derde set begonnen we waanzinnig met een uitmuntende David Bes aan service. Alles lijkt op zijn plek te vallen en iedereen pakt zijn puntjes mee. Je ziet dat de ploeg alle spanning achter zich laat en heerlijk vrijuit staat te spelen. De vierde set komen we iets muinder uit de startblokken en blijft Rijswijk bij, maar merk je al dat we wel de bovenliggende partij zijn. Van 12-9 voor naar 12-12, waarna we een dubbele wissel doen, deze werkt goed uit en slaat een gat die we vervolgens uitbouwen. Op matchpoint serveert Sjoerd van Tol bijna een ace met een nog nooit eerder vertoonde sprongservice, waarna we in vreugde uitbarsten. De afgelopen weken waren niet gemakkelijk voor de ploeg, er is een hoop gebeurd, maar tegen Rijswijk laten we zien na snoeihard werken afgelopen weken wat we in huis hebben. Ik ben trots op de ploeg.”  

Zaanstad-Utrecht 
Zaanstad en Utrecht speelden een heerlijke wedstrijd, die Utrecht met 2-3 won via 25-16, 21-25, 19-25, 25-13 en 9-15. Zaanstad maakte een goede start. ,,We begonnen uitstekend deze wedstrijd," zegt Zaanstad-speler Daniël Hoonhout. ,,Dus de eerste set waren wij zeker tevreden over ons eigen niveau. Utrecht ging vanaf de tweede set beter spelen en bij ons nam (misschien als gevolg) de druk af. Toen werd het weer een vechtwedstrijd, zoals we dit seizoen al zoveel hebben meegemaakt. Helaas konden we het zelf niet afmaken in eigen huis.” Utrecht kwam via de zijdeur de sporthal binnen en ging via de zijdeur de hal weer uit. ,,Deze keer was de intocht door de zijdeur vanwege een groot korfbalspektakel in dezelfde hal,” verklaart Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek. ,,Als dat maar geen voorteken was. De wedstrijd van het vorig seizoen zal ik nooit meer vergeten. Dit was de laatste wedstrijd voor de C-stop, een periode van ongeveer zeven weken niet trainen en/of spelen met als gevolg een enorm motivatiegat en weer een seizoen om des keizers baard. Wij verloren die wedstrijd trouwens ook vrij kansloos.” Volgens Schoonbeek was zijn ploeg voorbereid op een duel tegen een gretige tegenstander. ,,De afgelopen paar weken heeft de oud-Eredivisie brigade laten zien dat ze langzaam weer terug aan het groeien zijn naar het niveau van het vorig seizoen c.q. de vorige seizoenen waarin zij steevast een top 3 team waren. Wij waren voorbereid op een gemotiveerd team, dat wel wilde laten zien dat zij echt wel een goede ploeg zijn. Dit bleek ook wel in set 1 waarin wij kansloos waren. Gelukkig konden wij in set 2 en 3 met drie verse krachten laten zien dat wij ook kunnen volleyballen. Onze foutenlast ging drastisch naar beneden en onze servicedruk ging flink omhoog. Set 4 werd een gemakkelijke prooi voor de Zaanse gastheren dus het zou uitgevochten worden in set 5. De opstelling weer iets aangepast, servicedruk weer terug en foutenlast weer naar een acceptabel niveau. We kregen de lastige ex-Sovoco floater weer onder controle en de blokkering ging draaien, zodat we set 5 konden winnen. Dat het een echt gevecht was bleek wel uit het feit dat wij alle veertien spelers nodig hadden en dat ook Zaanstad iedereen nodig had. Voor het eerst sinds een jaartje of vijf weer eens gewonnen van Zaanstad. "Het was ons gegund" aldus Lesley, sportief als altijd. Uiteindelijk dus weliswaar via de zijdeur naar buiten, maar wel met een overwinning op zak.”

Protos-VIVES 
VIVES boekte in Utrecht een 0-3 overwinning op Protos via 13-25, 13-25 en 26-28. Het was een VIVES-dag in Utrecht, want maar liefst vijf teams mochten aantreden tegen de Utrechtse studenten. Het eerste herenteam sloot een succesvolle dag af met de volle winst. Coach Kasper Langendoen begon met Thijme Bunnik en Peter Houwink op midden, Mitchel van Kesteren en Luc Lappee op buiten, Sjoerd Hoogendoorn als diagonaal, Fedde Plankeel als spelverdeler en Jordy Streng als libero. Jacco Hoogendoorn moet nog steeds geblesseerd toekijken en Saisun Kandiah had maandag op de training een enkelblessure opgelopen. Zij moesten daarom toekijken vanaf de bank. De wedstrijd begon goed voor Protos, de ‘mini’ van de week serveerde een ace, maar daarna was het VIVES wat gelijk het initiatief nam. Al snel stond er een voorsprong van 5-13 op het scorebord. Mede door de goede verdeling van oud-Protos speler Fedde Plankeel werd de 1ste set eenvoudig met 13-25 gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste, de passlijn van Protos had geen vat op de sterke services van VIVES, waardoor de heren gemakkelijk uitliepen. Ook deze set werd met 13-25 gewonnen. In de derde set kwam Protos, mede door aanmoediging van het enthousiaste publiek, beter in hun spel. VIVES moest alle zeilen bijzetten om bij te blijven, Niels Bakker, Addie van der Veen en Joël van der Schans kwamen in het veld om het tij te keren. Er moest een setpoint weggespeeld worden, maar uiteindelijk trokken de IJsselsteiners ook in de laatste set aan het langste eind, 26-28. Mede dankzij de weer massaal aanwezige fans van VIVES was het voor VIVES weer een dag om niet te vergeten en bleef het nog lang gezellig bij de studentenvereniging. Zo nestelt VIVES zich steviger in de top 3 van de Topdivisie.

 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d