Volleybaldingen.nl/Servia gaat alleen aan kop

ma 28 sep 2020 15:00
Door: Reinier de Boer

Volleybaldingen.nl/Servia-EMD Tooling
Het sprookje van Volleybaldingen.nl/Servia duurt voort. Na de sensationele zege bij Limac won de ploeg van trainer Michiel de Ruijter eenvoudig met 4-0 van EMD Tooling via 25-20, 25-11, 25-117 en 25-18. “Wij konden beschikken over een voltallige selectie,” zegt Servia-trainer Michiel de Ruijter. “Ik moet zeggen dat de wedstrijd tegen EMD Tooling vrij eenzijdig was. Wij haalden zeker het niveau van de wedstrijd tegen Limac niet, echter kon EMD Tooling geen vuist tegen ons maken. Uiteindelijk resulteerde dit in een relatief eenvoudige winst, waarbij we de voltallige selectie speeltijd hebben gegund. Helaas moest Kelvin Wolken, onze libero, andermaal met een blessure uitvallen. Door de vliegende start wordt de ploeg langzaamaan beschouwd als een titelkandidaat. “Of wij titelkandidaat zijn? Zeker niet! Het enige wat we vast kunnen stellen is dat we een hele goede start hebben gemaakt. Een start om uiteindelijk 50 punten te halen, handhaving blijft namelijk ons doel. We zullen volgende week zien wat we waard zijn. RVV is een stevige tegenstander, jl. maart kregen we hier nog een behoorlijk pak op de broek. Overigens maak ik mij zelf ernstige zorgen of wij nog een competitie hebben over drie of vier weken. Met het afzeggen van zoveel wedstrijden, dit in verband met corona besmetting binnen teams, is het straks haast onmogelijk om deze nog in te halen,” stelt De Ruijter.
Voor Servia is het positief dat Kelvin Wolken weer fit genoeg is om te spelen en hij trok het liberoshirt aan. Bij de start van de eerste set ging het gelijk op. De mannen van Servia waren niet tevreden over het spelniveau. In het tweede deel van de set kwamen ze beter uit de verf en werd de set redelijk eenvoudig gewonnen. Johan Beijen was met vijf aanvallende scores belangrijk voor de ploeg (25-20). In de tweede set werd het verschil vanaf de servicelijn gemaakt. Vincent de Bie en Johan Beijen waren op dreef met hun service (25-11). De start van de derde set was voor EMD Tooling. Na een serviceserie van Wayne Hol werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Deze werd niet meer weggegeven (25-17). In de vierde set werd er begonnen met een aantal andere spelers. Pim Jenniskens maakte zijn debuut. Ook in deze set kwam Servia geen moment in de problemen (25-18). Na twee wedstrijden staat Servia aan kop in de 1e divisie B. Een unieke situatie waar vooraf niet op gerekend was.

Woerden-NVC
Promovendus Woerden verloor ook haar tweede wedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Joris Meegdes verloor met 1-3 van NVC via 23-25, 25-16, 16-25 en 22-25. “Onze start is op z’n zachtst gezegd met twee verliespartijen ronduit teleurstellend,” laat Woerden-trainer Joris Meegdes weten. “Zowel vorige week uit tegen RVV en thuis tegen NVC speelden wij ver onder ons ‘normale’ niveau. Natuurlijk was ook onze voorbereiding door Covid verre van ideaal en waren wij in beide wedstrijden helaas ook nog eens incompleet. Zo ontbraken door blessures belangrijke steunpilaren als spelverdeler Tim Kwakkenbos, middenman Harm Beukers en de van Taurus teruggekomen Jeroen Corsten, maar dat laat onverlet dat we in beide wedstrijden de puntjes wel erg gemakkelijk hebben laten liggen. Zo verloren wij zaterdag de eerste set met 23-25 op het nippertje door met name te veel eigen persoonlijke (individuele) fouten en onzorgvuldigheid. Het herstel met goed en degelijk spel was er in de tweede set met een duidelijke 25-16 zege, waarna we met een goed gevoel aan de derde set begonnen. We liepen uit naar 10-5, doch het werd 10-8, een time-out mijnerzijds, maar wederom stapelde in het vervolg de eigen fouten zich helaas op, waar NVC natuurlijk gretig van profiteerde en met 16-25 deze set eigenlijk gemakkelijk won. Weliswaar ging het in de vierde set weer iets beter en kwamen we nog aardig in de buurt van setwinst, doch deze ging met als laatste punt ook nog eens een ‘gemakkelijke’ foute service in het net uiteindelijk met 22-25 toch naar NVC. Snel vergeten maar en op naar komende week waar we weer met een voor het eerst in dit seizoen compleet team de weg naar steeds beter en meer succes gaan inzetten. Overigens zeg ik dit alles met alle respect voor onze tegenstanders, die in beide wedstrijden gewoonweg veel beter voor de dag kwamen, laat dat duidelijk zijn. In die zin hebben wij dus nog wat huiswerk te doen, dat moge duidelijk zijn,” stelt Meegdes.
Ook NVC was nog niet compleet. “Libero Saisun Kandiah komt terug na een enkelblessure,” zegt NVC-trainer Floris van Harsselaar. “We hebben een kleine selectie van acht man en zijn de afgelopen weken ondersteund door het tweede team. Met een kleine selectie zijn er natuurlijk niet veel wisselmogelijkheden en gaat het erom mentaal sterk te blijven en veel veerkracht te tonen. Vorig week verloren we onnodig de eerste set en kwamen in de daaropvolgende sets niet meer in de problemen. Tegen Woerden zag ik een ander wedstrijdbeeld. De eerste set lopen we vanaf 12-12 vier punten uit. Concentratieverlies leidt tot 20-20, onnodig in mijn ogen. Toch zijn we op tijd weer bij de les en winnen we met 22-25 volledig terecht de eerste set. Woerden heeft toch wat vertrouwen getankt en wij zijn niet bij de les in de tweede set, wat volgt is een duidelijke setwinst voor Woerden: 25-16. Ook in het begin van de derde set is Woerden de bovenliggende partij. NVC moet de bal laten spreken en alle randzaken, de randzaken laten. Na een time out toont NVC veerkracht, door hard werken wordt het tij gekeerd. NVC slaagt erin om een 9-4 achterstand om te buigen naar een 16-25 setwinst. Een groot compliment aan de wijze waarop aanvoerder Vincent van der Meer zijn ploeg bij de hand nam en beter liet spelen. Spelverdeler Rik van Schaaik combineerde er lustig op los en alle aanvalsposities zorgden voor fraaie punten. Ook de jonkies Viggo Meeuwenoord en Marijn ten Barge excelleerden en lieten zien prima mee te kunnen op eerste divisie niveau. Vanuit 0-3 en 15-19 zorgde NVC voor een mooie 1-3 uitwinst op rij. Al met al ben ik zeer tevreden over de resultaten tot nu toe. Wanneer het ons lukt om de komende weken stabieler te worden, maken we het ons minder moeilijk. We gaan hier hard aan werken,” aldus Van Harsselaar.

Inter Rijswijk 2-vc Limac
Vc Limac herstelde zich van de nederlaag tegen Servia en won bij Inter Rijswijk 2. “De thuisnederlaag tegen Servia was een bittere pil,” kijkt Limac-trainer Guido Görtzen terug. “Complimenten aan Servia dat een hele goede wedstrijd speelde in aanval en verdediging. We hebben ons even moeten herpakken na een lange stop en de start van de competitie. We hebben een goede voorbereiding gehad, veel getraind en veel oefenwedstrijden gespeeld, maar dat is toch even iets anders dan een echte wedstrijd. Tegen Rijswijk ging het al een heel stuk beter en zag ik met vlagen weer het 'oude' vertrouwde team en zelfs met periodes er bovenuit stijgen. Ik ben tevreden met de stijgende lijn die we hebben opgepakt. De uitoverwinning is belangrijk om weer de draad op te pakken, want het komende weekend staat de thuiswedstrijd tegen Volley Zuid weer op ons te wachten,” zegt Görtzen.

Volley Zuid-vc Wik Groot Ammers
Nieuwkomer Volley Zuid is de competitie uitstekend gestart met twee overwinningen. Zaterdag won de ploeg uit Rotterdam met 3-1 van vc Wik Groot Ammers, dat haar eerste nederlaag leed. De setstanden waren 27-25, 22-25, 29-27 en 25-22. “Ja, we maken zeker een goede start,” zegt Volley Zuid-speler Tom Havenaar. “Het is wel gebleken dat door de jaren heen de wedstrijden tegen Wik altijd een wedstrijd op zich zijn. Toen we beiden nog in de derde divisie speelden waren het al spectaculaire wedstrijden en ook nu wisten we weer dat we een sterk Wik zouden treffen. Dus we wisten wat we konden verwachten. Een team met veel snelheid en kracht. Vanwege wat afwezigen hadden we ook een krappe selectie. Uiteindelijk werd het een wedstrijd met minimale verschillen in ons voordeel. De eerste set begonnen we scherp en geconcentreerd, maar aan het einde maakte we het onszelf onnodig moeilijk, maar gelukkig konden we het wel afmaken. De tweede set begonnen we slap en matig net als vorige week tegen Gemini. Daardoor liepen we de hele set achter de feiten aan. En dat kan je je niet permitteren tegen een team als Wik. Set drie en vier waren redelijk vergelijkbaar met veel spanning, veel foute services en mooie punten over en weer. Maar gelukkig konden we door geconcentreerd volleybal beide sets naar ons toetrekken. Al met al dus een mooie overwinning op een sterk Wik.”

Gemini-Kangeroes-Skunk
Nieuweling Gemini Kangeroes pakte haar eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Cees de Ridder versloeg Skunk met 3-1 via 25-17, 20-25, 25-12 en 25-12. Het betekende de tweede nederlaag op rij van Skunk dat een tegenvallende start maakt. Skunk begon de wedstrijd met een kleine voorsprong, maar Gemini-Kangeroes kon door verschillende sprongservices terugkomen en uitlopen, omdat Skunk de service niet onder controle kreeg. In het vervolg van de set wist Gemini-Kangeroes slim te scoren, terwijl Skunk een laag aanvalsrendement had. Gemini-Kangeroes won de eerste set met 25-17. In de tweede set liet Skunk beter spel zien en kon Gemini-Kangeroes geen voorsprong forceren met de sprongservices. De middenaanvallers van Skunk konden meer aangespeeld worden door een betere pass dat beloond werd met 25-20 setwinst. De derde set was weer vergelijkbaar met de eerste: Skunk begon wel met een kleine voorsprong, maar kon gedurende de set geen grip krijgen op de sprongservices van Gemini-Kangeroes en kwam regelmatig het blok tegen wat resulteerde in een 25-21 setwinst voor de heren uit Voorschoten. De vierde set probeerde Skunk door middel van een tactische wissel het team wakker te schudden, maar dit kon niet voorkomen dat de vierde set ruim door Gemini-Kangeroes werd gewonnen. Gemini-Kangeroes-trainer Cees de Ridder is zeer tevreden. “Uiteraard ben ik zeer tevreden na onze tweede wedstrijd. Tot nu toe één verloren en één gewonnen. Compliment aan het team voor deze degelijke overwinning. Skunk had geen antwoord op onze service. Met name scoorden de sprongservices van de gebroeders Roosjen. Helaas was de organisatie aan het eind van de tweede set zoek, met name de passing viel weg. Gelukkig heeft het team dit in het vervolg van de wedstrijd kunnen corrigeren, zoals aan de setstanden te zien is. De wedstrijd is met veel energie gespeeld, met name de blokkering en veldverdediging was goed verzorgd. Als debutant in de eerste divisie is ons doel deze competitie te eindigen op plaats 5, 6 of 7. Goede middenmoot dus. Overall ben ik (en ook het team) zeer tevreden over het vertoonde spel en geeft dit vertrouwen voor de volgende te spelen wedstrijden. Wij hebben twee ‘langdurige’ blessures en spelen de wedstrijden met tien man,” aldus De Ridder.

HLB Van Daal/DS 2-RVV is uitgesteld. “Dit komt door persoonlijke omstandigheden bij één van mijn teamgenoten,” legt RVV-speler Bas van der Tang uit. “Het hele team was hier dusdanig mee gemoeid, dat de wedstrijd is uitgesteld.”