facebook pixel Volley Tilburg lijdt eerste puntverlies - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Volley Tilburg lijdt eerste puntverlies

Gepubliceerd op
di 17 jan 2023 00:30
Door: Reinier de Boer

Volley Tilburg leed voor het eerst puntverlies. MKB Accountants/VCV snoepte de koploper verrassend een puntje af (2-3), waardoor het winnende Sliedrecht Sport 2 bij winst in het inhaalduel tegen Rijswijk de koppositie weer kan innemen. Sliedrecht Sport 2 won met 3-0 van Spaarnestad en nummer drie Vives versloeg Donki Sjot met 3-0. De top drie heeft al een flink gat geslagen met de achtervolgers.


 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

MKB-Accountants/VCV-Volley Tilburg 
Volley Tilburg boekte een moeizame 2-3 overwinning, maar verloor dus wel voor het eerst deze competitie een punt. De thuisclub maakte het de koploper bijzonder moeilijk, maar verloor uiteindelijk na een 2-0 voorsprong nipt via 25-16, 25-23, 17-25, 21-25 en 15-17. VCV-trainer Hans Mater was uitermate trots op zijn ploeg. ,,De eerste twee sets hebben we met overtuiging en met de wil om te winnen terecht gewonnen,” zegt hij. ,,Op alle posities liep het goed. De derde set zakten we aan het begin erg weg. We kregen de pass niet onder controle door servicedruk. Tilburg had ook wat wissels gebruikt. In het begin stonden we al snel vijf punten achter. Ik heb de set verder gebruikt om alle spelers te laten spelen. In de vierde set pakten we het weer goed op. Rond de twintig punten maakte Tilburg het verschil. De vijfde set ging eigenlijk gelijk op. Jammer dat we de kansen die we kregen niet pakten en vanaf 10-10 drie keer fout serveerden. Met het vertoonde spel zijn we erg blij mee en dat geeft vertrouwen.”
Tilburg-trainer Martijn Musters was voor zijn ploeg blij dat de schade beperkt bleef tot een verliespunt. ,,Het was absoluut een pittige wedstrijd voor ons,” kijkt hij terug. ,,Vanaf het eerste moment is VCV ontzettend fel en ik denk dat bij hun wel echt heel erg veel goed valt in set 1. In het tweede gedeelte lopen zij ruim bij ons weg. Ook in de tweede set zijn ze bovenliggende partij, al komen we in de slotfase dankzij goed serveren van Thomas van de Ven nog dichtbij. Het beeld in set 3 is volledig omgedraaid. We hebben VCV onder druk en winnen veel van de rally's. Dat trekken we door naar de vierde set, al is het verschil daarin kleiner. Dat betekent voor ons de eerste vijfsetter van het seizoen en daarin is het qua score steeds stuivertje wisselen. Wij trekken uiteindelijk met 15-17 de set naar ons toe. Complimenten aan VCV voor de strijdlust en het vertoonde spel. Voor ons ben ik blij dat we de schade hebben weten te beperken tot een verliespunt en uiteindelijk toch aan een glaasje tomatensap zaten in de kleedkamer.”

Sliedrecht Sport 2-Spaarnestad 
Sliedrecht Sport 2 profiteerde van het puntverlies van Volley Tilburg en is door de 3-0 winst op Spaarnestad theoretisch koploper. De setstanden waren 25-19, 25-23 en 25-17. Spaarnestad miste trainer Casper Groenhuijzen wegens ziekte. ,,Na de mooiste dagen van het jaar en een heerlijk oud en nieuw mochten we weer aan de bak,” zegt Sliedrecht Sport-speler Albert Stek. ,,Onze eerste tegenstander van dit kalenderjaar was Spaarnestad. De mannen uit Haarlem zijn vorig seizoen in stilte de Topdivisie binnengeslopen en beginnen zich hier meer en meer thuis te voelen. In de wedstrijd tegen de equipe uit Haarlem konden wij helaas niet beschikken over Wessel Anker (sparen we voor de achtste finale van de beker), Joel Blokland (afgelopen zaterdag vervanger van Mart de Groot bij Heren 1) en Gerard Baan (had enkele jokers ingezet om er een weekendje tussenuit te gaan). Wel goed om te melden is de terugkeer na een schouderblessure van Luuk van der Leeden en de aanwezigheid van Sem Clement en Harm Korevaar uit Heren 3. Trainer/coaches Egbert op 't Hof en Frank Vlot begonnen aan de wedstrijd met Jelle van Rekom, Sem Clement, Michael van Leeuwe, Ian de Bus, Mats Kruijswijk, Albert Stek en Luuk van der Leeden. Set 1 en 3 zijn nooit spannend geweest en gingen zonder slag of stoot de kant van Sliedrecht Sport op. Set 2 was wat meer spanning in te vinden, maar de ervaring van Mats Kruiswijk en de hoge harde klappen van Sem Clement maakten uiteindelijk het blauw met witte verschil. Een goed begin van het nieuwe kalenderjaar is het halve werk. In deze drukke week weten wij met al onze ervaring de krachten perfect te verdelen.”

Vives-Donki Sjot 
Vives blijft goed druk houden op de top twee door een 3-0 zege op Donki Sjot via 26-24, 25-18 en 25-14. ,,De nummer drie van de ranglijst Vives startte sterk en wij konden direct de achtervolging inzetten,” zegt Donki Sjot-trainer Benny van der Heuvel. ,,Pas op 17-13 wisten we Vives bij en in te halen door een sterke opslagreeks van Axel van Baars, die de stand naar 17-19 serveerde. Op 18-22 dachten we de set binnen te hebben, maar de opslag van Michiel van Haan van Vives kantelde de stand terug in het voordeel van de thuisploeg 23-22. Een voorsprong die ze niet meer weggaven en de set met 26-24 pakten. In de volgende twee sets wisten wij geen antwoord te geven op het sterke blok en middenaanval van Vives.”

Zaanstad-Peelpush 
Dit werd een spannend potje, waarbij Peelpush een 1-2 voorsprong nam via 25-16, 19-25 en 21-25. Zaanstad moest alle zeilen bijzetten om via 25-23 en 15-13 alsnog de 3-2 winst te pakken. ,,Het was een zwaar bevochten zege,” stelt Zaanstad-speler Daniël Hoonhout. ,,Door de heenwedstrijd wisten we al dat dit een mogelijkheid was. We begonnen zoals we voor de winterstop geëindigd waren: met goed volleybal en lage foutenlast. Helaas konden we dit niet vasthouden in de volgende set. De derde set begonnen we bijna met een volledig nieuw team, en dat geeft helaas de nodige onrust. Rond de vierde set ging het daarom pas weer lopen en gelukkig hebben we deze lijn door kunnen zetten in de vijfde set.”

Utrecht-Inter Rijswijk 
vv Utrecht boekte een 3-2 zege op Inter Rijswijk via 25-21, 19-25, 25-15, 23-25 en 15-7. 
Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek noemt Inter Rijswijk een vechtersploeg. ,,Zij hebben  goede spelers die we al heel erg lang kennen en neen, ik zal deze keer niet weer teruggaan naar negen jaar geleden toen we elkaar in de 3e divisie tegen kwamen (samen met USV Protos). Een team dat geleid wordt door een (meen ik onthouden te hebben) 8-voudig Nederlands kampioen (ere wie ere toekomt) en een team waar we de uitwedstrijd met 3-2 gewonnen hadden. Ook een team dat de eerste competitiehelft (door veel ziektes en blessures?) nogal wisselvallig gepresteerd heeft. In ieder geval een team dat niet te onderschatten is.” 
Utrecht miste twee spelers. ,,Bij ons één afwezige omdat hij een beachvolleybalevenement in Qatar mocht mede-organiseren en onze net vader geworden Nestor die nog niet helemaal fit is. Na het helaas bekende zwakke begin onzerzijds konden we de eerste set toch winnen, eigenlijk dankzij één goede opslagserie. Hierop volgden twee overtuigende sets; 1 voor onze gasten en één voor ons. Set 4 was spannend en wordt door ons net verloren en net als in de uitwedstrijd winnen we set 5. Een nieuw jaar dus met nieuwe kansen, maar met dezelfde resultaten. Oude wijn in nieuwe zakken? Nou nee. Zonder de beelden teruggezien te hebben vond ik het overall niveau van de wedstrijd hoger dan vorig jaar. Volgens onze sportieve Rijswijkse vrienden (en eigenlijk ook wel een beetje volgens ons zelf) een terechte overwinning. Voor mij persoonlijk is het heel erg lang geleden dat ik twee  keer in één seizoen gewonnen heb van Inter Rijswijk. Het zou me niets verbazen als dit het seizoen 1999-2000 was met Nivoc '68. Zoals de vorige keer al geschreven, was de Rijswijkse fusieploeg vooraf ons benchmark-team. Na twee krappe overwinningen zijn we dan dus op het niveau waarop we graag willen zijn op dit moment. Nog veel ruimte voor verbetering maar, als wij voluit spelen, zijn we een Topdivisieniveau waardig team. Laten we hopen dat we snel weer terug kunnen naar 1 poule onder de Eredivisie, zodat we weer kunnen genieten van (wat we toen vonden) de mooiste competitie van Nederland.”

Protos-Compaen 
Compaen won sinds 19 november 2022 weer een wedstrijd. De ploeg uit Oostzaan won met 1-3 van Protos via 21-25, 17-25, 25-23 en 21-25. Compaen heeft na tweeënhalf jaar op een Utrechts universiteitscomplex weer eens een uitwinst behaald. Uitgerekend op dezelfde locatie als in september 2020. 
Compaen kon niet helemaal compleet aantreden, want Bes en middenblokkeerder Lars Ent moesten door blessures enkele trainingen afzeggen en diagonaalspeler Calvin Ooms was afwezig. Bes en Ent waren overigens gewoon inzetbaar en kon het team bovendien beschikken over spelers van het tweede team, dat even eerder de Protos-reserves met 0-4 klopte. Vooral de promotie van Koen van de Wetering pakte goed uit. Met zeven aanvalspunten uit elf pogingen kwam hij op een mooi gemiddelde. Door de enigszins gekwetste middenman Jason Hartman als tweede libero op het formulier te zetten, kon het coachduo Sven Vermeulen/Michiel Majoor zelfs veertien volleyballers inzetten. Compaen was in aanvallend en serverend opzicht meer solide dan Protos. Op de sensationele zege op Inter Rijswijk na was het aanvallend scoringspercentage nog niet zo hoog en het foutenpercentage zo laag. Pieken op het juiste moment dus. Compaen klopte niet alleen een concurrent in de degradatiestrijd, maar zag de andere teams in de onderste zes verliezen. Compaen speelde een degelijke pot. Behalve de aanvallende degelijkheid was de opslagdruk opvallend. Er vielen meerdere aces te noteren voor Vasileos Mandelaris, Jesse Koopman, Kevin de Jong en Lars Ent. De Jong verscheen na zijn overheveling vanuit het tweede voor de eerste keer in de basis bij Compaen. Hoewel hij de afgelopen week 25 jaar is geworden, is hij een van de routiniers te midden van jongelingen die nog in de universiteitsleeftijd zitten. De spelverdeler trok de regierol naar zich toe en zag Milan Muijs als een echte diagonaal zijn team uit moeilijke situaties redden en Lars Ent met enkele kiezelharde kortjes de speelvloer teisteren. 

 

 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d