facebook pixel Volley Tilburg gaat alleen aan kop - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Volley Tilburg gaat alleen aan kop

Gepubliceerd op
ma 30 jan 2023 23:49
Door: Reinier de Boer

Sliedrecht Sport 2 liet voor de tweede achtereenvolgende keer een punt liggen. De titelkandidaat won met 3-2 van Inter Rijswijk. Volley Tilburg maakte bij vv Utrecht geen fout en pakte de volle buit: 0-3. VIVES herstelde zich van de nederlaag van vorige week en versloeg het taaie Compaen met 3-1. Peelpush nadert de top drie en won met 1-3 bij Protos. 

 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

VV Utrecht-Volley Tilburg 
Volley Tilburg profiteerde optimaal van het puntverlies van Sliedrecht Sport en won het lastige uitduel bij vv Utrecht met 0-3 via 20-25, 22-25 en 15-25. ,,Wij wisten dat, wilden we überhaupt een kans maken, alles mee moest zitten aan onze kant en dat onze Brabantse vrienden geen topdag moesten hebben,” zegt Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek. ,,De opdrachten waren duidelijk: maximale servedruk en vol overtuiging spelen. Dit lukte prima in twee fases van de wedstrijd; na een dikke achterstand aan het begin van set 1 tot de big points en na een nog dikkere achterstand aan het begin van set 2 tot de nog ‘biggere’ points. Het was niet voldoende om ook maar één setje te winnen. De mannen van Volley Tilburg lieten ons zien dat zij echt wel beter zijn. Met name serverend en blokkerend/verdedigend waren zij absoluut de betere ploeg. Opmerkingen van niet-neutrale toeschouwers (let wel: VVU-leden): Mag ik zeggen dat ik genoten heb van het spel van Tilburg? Tjeemig, wat waren die lui goed! "
,,Onze bijzonder sportieve Tilburgse gasten lieten ons ook wel weten dat ze graag tegen ons spelen, omdat ons spelletje hun wel ligt. Een bijzonder woord van dank aan de coach van Volley Tilburg Martijn Musters. Zoals altijd anticipeerde hij beter dan ik en nam zelf ook de wedstrijd op. Mijn opnames stopten aan het begin van set 2 (of je stopt de stekker erin), zijn opnames waren volledig gelukt en door hem gedeeld met alle teams uit onze divisie. Wij zijn er in ieder geval niet in geslaagd de Tilburgse sneltrein te stoppen, zodat de strijd om het kampioenschap steeds meer aankomt op de dubbele confrontatie tussen Tilburg en de reserves van Sliedrecht Sport. Ook mooi.”

Sliedrecht Sport 2-Inter Rijswijk 
Na de 3-2 van vorige week tegen Donki Sjot won Sliedrecht Sport 2 opnieuw met 3-2. Deze keer toonde Inter Rijswijk zich een zeer taaie tegenstander voor de titelkandidaat. De setstanden waren 19-25, 25-17, 25-19, 23-25 en 15-13.  Trainer/coach Egbert op ‘t Hof van Sliedrecht Sport 2 begon de wedstrijd met Jelle, Gerard, Ian, Wessel, Luuk, Jasper en Albert. ,,In set 1 zat er een kleine hapering in het middelste gedeelte van de set en helaas kwamen we deze niet meer te boven,” kijkt Sliedrecht Sport-speler Albert Stek terug. ,,Set 2 vonden er enkele wisselingen plaats. Michael kwam erin voor Wessel, Jilles kwam voor Jelle en Aaron mocht de plek van Gerard innemen. Nieuwe energie en frisse koppen zorgden ervoor dat zowel set 2 als set 3 naar ons toegingen. Aaron speelde sterk op de diagonaal en was zowel met zijn aanval als zijn service een ware plaag voor de spontane en altijd sportieve spelers van Rijswijk. 
In set 4 hebben we continu een voorsprong, maar laten we spreekwoordelijk bij de big points de kaas van ons brood eten. Weer een vijf setter. In de vijfde set ging het lang gelijk op, maar door een duidelijk strijdplan van Jilles en de scherpte van libero Luuk van der Leeden viel de set met 15-13 de goede kant op. Complimenten aan de scheidsrechter en aan het team van Rijswijk. Het was een mooie strijd! Volgende week mogen we richting Compaen en daarna gaat het pas écht voor ons beginnen. Op donderdagavond 9 februari spelen we in sporthal De Basis de kwartfinale van de beker tegen het grote Lycurgus. Twee dagen later nemen we het thuis op tegen Tilburg en is de eerste strijd om de titel in de Topdivisie een feit. Mooie wedstrijden om naar uit te kijken!”

VIVES-Compaen 
VIVES heeft zich na het verlies tegen Inter Rijswijk gerevancheerd door een nipte 3-1 thuisoverwinning (23-25, 25-23, 25-22, 25-23) op laagvlieger Compaen. Door het verlies van VV Utrecht staat de ploeg uit IJsselstein stevig op de derde plaats met acht punten voorsprong op de nieuwe nummer vier Peelpush. Coach Kasper Langendoen besloot om na de offday van VIVES tegen Inter Rijswijk rigoureus in te grijpen door maar liefst zes basisspelers te wisselen. Alleen Mitchel van Kesteren mocht blijven staan. De rest van de ‘starting seven’ bestond uit Michiel de Haan, Fedde Plankeel, Thijme Bunnik, Peter Houwink, Luc Lappee en Saisun Kandiah. Na deze metamorfose begon VIVES wat weifelend aan de eerste set. Na een sterke serviceserie van Vasileios Mandilaris pakte Compaen een 7-11 voorsprong. Daarna volgde een gelijkopgaande strijd, waarbij het aan de kant van VIVES met name Houwink en De Haan waren die zorgden voor de aanvalspunten. Compaen wist de voorsprong van vier punten vast te houden tot 15-19, toen bij de thuisploeg Jacco Hoogendoorn in het veld kwam voor Lappee. Dankzij services van de ingevallen Joël van der Schans en van Plankeel wist VIVES op 21-21 langszij te komen. Dankzij twee slordigheden van VIVES aan het eind van de set ging Compaen er echter alsnog met de eerste set vandoor. 
De tweede set vertoonde een vergelijkbaar beeld als de eerste set. Het spelverloop was wat rommelig aan beide kanten en op het scorebord ging het gelijk op. Beide coaches wisselden al vroeg in de set een aantal spelers. Bij VIVES kwam Niels Bakker er bij een 5-4 stand in voor Bunnik. Dit gaf VIVES nog niet de aanvallende impuls waar het naar zocht en bij een achterstand van 9-11 nam Langendoen een time-out. VIVES had moeite met de jonge ploeg uit Oostzaan die haar voorsprong in de tweede set wist uit de bouwen tot 13-17 waarna Langendoen opnieuw moest ingrijpen middels een time-out. Onder aanmoediging van een zeer fanatiek publiek in de IJsselhal wist het publiek zich als ware zevende man op te stellen en VIVES over het dode punt heen te tillen, waarna de IJsselsteiners opnieuw op 21-21 langszij kwamen, ditmaal op de service van Houwink. En opnieuw kwam Van der Schans binnen de lijnen voor de service en wist VIVES weer op voorsprong te zetten door van 22-22 uit te lopen naar 24-22. Dankzij een foutservice van Compaen wist VIVES uiteindelijk de tweede set met 25-23 te winnen. 
Doordat VIVES dit keer net aan de goede kant van het scorebord zat was de gedachte dat VIVES nu het verschil op de ranglijst ook tot uiting kon brengen in het veld. Op de service van Jacco Hoogendoorn pakte VIVES dan ook al snel een 6-3 voorsprong in de derde set. Compaen greep in door maar liefst vier wissels toe te passen in het eerste gedeelte van de set, met het gevolg dat de Oostzaners terugkwamen tot 8-8. De opgebouwde voorsprong door VIVES was dus snel verdwenen. Er volgde, zoals de hele wedstrijd een gelijkopgaande strijd waarbij VIVES niet wist uit te lopen ten opzichte van de jonge bezoekers. Compaen kwam op een 18-20 voorsprong. Echter eens te meer toonde de derde set aan dat wanneer het scorebord hogere cijfers aangeeft dan de gemiddelde leeftijd van Compaen, de jonge ploeg verzuimt om het dan ook af te maken. Dankzij een killblock van Bakker kwam er voor de derde keer op rij een 21-21 stand op het scorebord. Dit keer was het de ingevallen Dion Tjon-a-Man, die met zijn service de stand uitbouwde naar 23-21. Met een killblock van Houwink wist VIVES uiteindelijk de derde set met 25-22 te pakken. 
De vierde set leek een kopie van de derde set. VIVES pakte op de service van Hoogendoorn een vroege voorsprong van 7-2 die als sneeuw voor de zon verdween in een 9-10 achterstand. De hele wedstrijd werd gekenmerkt door lange rally’s doordat beide ploegen niet in staat waren om vlekkeloze side-outs te spelen. Opnieuw moest VIVES de achtervolging inzetten na een time-out van Langendoen op 13-16. Dat lukte en zoals in elke voorgaande set stond er wederom een 21-21 stand op het scorebord. In de big points maakte VIVES uiteindelijk weer het verschil door minder fouten te maken dan Compaen waardoor de vierde set ook met 25-23 binnengehaald werd. Al met al een benauwde overwinning voor de nummer drie op de ranglijst, die onder andere Sjoerd Hoogendoorn de hele wedstrijd op de bank hield. 

Spaarnestad-Donki Sjot 
Donki Sjot behaalde een 1-3 overwinning bij Spaarnestad via 22-25, 25-18, 19-25 en 23-25. Na het vertrek van Axel van Baars en Jeroen Gollenbeek op wintersport, zag het er naar uit dat Donki Sjot met exact zes spelers in Haarlem zou verschijnen. ,,Gelukkig wist Bram de Jager (TC) Danny Marijn te strikken om komende tijd gaten in te vullen,” zegt DS-trainer Benny van den Heuvel. ,,Na slechts een training eerder deze week had hij deze wedstrijd dan ook al een basisplaats. Om uit de buurt van de gevarenzone te blijven was deze wedstrijd tegen Spaarnestad belangrijk en moesten er punten gepakt worden. De eerste set begonnen we direct scherp met een servicereeks van Mees de Jager en liepen uit naar 2-6. Na eenzelfde service reeks van Jary Kroon aan de kant van Spaarnestad kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong 7-6. Hierna ging het gelijk op tot Mees de Jager opnieuw aan service kwam en met wederom twee aces de voorsprong weer naar onze zijde bracht (10-14). Deze voorsprong gaven we niet meer weg en met een vijfde ace sloot Mees de Jager de set af (22-25).” 
In de tweede set kwam Tom Vos voor Spaarnestad in het veld die de servicepass een niveau omhoog bracht, waardoor Bart Vlasblom beter aangespeeld kon worden. ,,Hierop hadden wij geen antwoord en moesten de set via 10-7 en 16-20 uiteindelijk via 25-18 uit handen geven.  Deze keer was het de spelverdeler van Spaarnestad, Yorick van Viersen, die de set met een ace afsloot.” 
De derde set ging gelijk op, waarbij de arbitrage een zichtbaardere rol ging spelen. Pas bij de 7-7 wisten Donki Sjot een ruime voorsprong van 11-15 te pakken via een aanval van Pepijn Kooijmans en twee service aces van Martijn van Rosmalen. Een verschil dat Spaarnestad, ondanks drie service missers van de gasten, niet meer wist te overbruggen. Spaarnestad kreeg geen greep op de gevarieerde spelverdeling, waardoor midden aanvaller Dirk van de Ven, het verschil kon maken. Martijn van Rosmalen sloot de set af door een aanval over het midden (19-25). 
Set 4 was een vervolg van de derde set en beide ploegen gingen gelijk op. ,,De ervaring van aanvoerder Sven Smits, topscorer van deze set, werd gebruikt om het verschil steeds een puntje in ons voordeel te brengen. Pas bij 20-20 wisten we via aanvallen van Pepijn Kooijmans en Joël Kling en een misser van Spaarnestad de voorsprong steviger in handen te nemen 20-23. Ondanks twee sterke aanvallen van Bart Vlasblom en een blok wist Spaarnestad dit verschil niet meer te maken en haalde Joël Kling met een drop shot de wedstrijd en belangrijke drie punten naar ons toe. Volgende week treden we met vijf Heren 1-spelers en aanvulling uit Heren 2 aan in de uitwedstrijd tegen Zaanstad, waar weer belangrijke punten gehaald kunnen worden.”

MKB Accountants/VCV-Zaanstad 
MKB Accountants/VCV behaalde een 3-1 overwinning op Zaanstad via 21-25, 25-18, 25-23 en 25-21. VCV-trainer Hans Mater was een tevreden man. ,,Na de eerste set verloren te hebben, herpakten we ons als team,” zegt hij. ,,Hugo kwam in de tweede set voor Robbert in het veld. Onze middenaanval liep goed met Evan en Mart. Het was echt een teamprestatie. Thomas viel ook goed in waarbij hij vaak gebruikt werd voor de service van de middens. Wouter die de hele week niet getraind had, pakte het ook goed op. Bram begon de eerste twee sets als spelverdeler. Rik was verdedigend weer erg sterk. Ik ben dus erg tevreden met de teamprestatie.”


Andere uitslag: Protos-Peelpush 1-3 (26-24, 19-25, 28-30, 19-25)

 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56