facebook pixel VIVES verrast VV Utrecht - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

VIVES verrast VV Utrecht

Gepubliceerd op
di 29 nov 2022 00:08
Door: Reinier de Boer

In de Topdivisie B bij de heren behaalde VIVES een 3-1 overwinning op VV Utrecht, waardoor VIVES derde is en Utrecht vierde. De top twee maakte ook geen fout. Sliedrecht Sport 2 versloeg Protos, Volley Tilburg won van Inter Rijswijk. Zaanstad nadert de top door een 1-3 zege bij Compaen. Spaarnestad versloeg VCV en Peelpush won bij Donki Sjot. 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Sliedrecht Sport 2-Protos 
Sliedrecht Sport 2 blijft ongeslagen en koploper door een 3-1 zege op Protos via 25-16, 25-20, 19-25 en 25-16. De winst op Protos werd niet in de door velen verwachte drie sets, maar in vier sets geboekt. Michael van Leeuwe was afwezig door privéomstandigheden en Luuk van der Leeden mocht door een lichte schouderblessure zijn polo aanhouden. Trainer/coach Egbert op 't Hof begon de wedstrijd tegen Protos met Jelle van Rekom op de spelverdeling, Aron Huijser op de diagonaal, Ian de Bus en Wessel Anker op de middenpositie, Mats Kruiswijk en Albert Stek op de buitenkant en Joel Blokland op de liberopositie. ,,Set 1 ging gewoon netjes,” zegt Sliedrecht Sport-speler Albert Stek. ,,Niks aan de hand, genoeg druk vanaf onze kant en we wisten Protos op zestien punten te houden. Harm Korevaar erin voor Wessel Anker en door! In set 2 begonnen we de focus al wat meer te verliezen. Er slopen wat slordigheden in het spel, Protos ging puntje voor puntje beter spelen en al vroeg in de set kwam Jilles Amersfoort voor Jelle van Rekom in het veld. Ook set 2 slepen we binnen, maar Protos kreeg deze keer 20 punten. In set 3 gebeurt wat je in set 2 eigenlijk al aan ziet komen. De focus sluipt weg, het spel is wat slordiger en Protos heeft zijn zaakjes steeds beter op orde. Het repareren van de achterstand krijgen we helaas niet meer voor elkaar, 25-20 voor Protos. Tijd voor een ander vaatje, even diep schamen en weer door. Trainer/coach Egbert op 't Hof was meer dan duidelijk, 'ik ga zeker niet wisselen, jullie moeten dit zelf oplossen'. Met meer agressie en enthousiasme was de oplossing gelukkig op tijd gevonden en kregen de mannen van Protos niet meer dan zestien punten. Ook al bestaat dit team uit bergen ervaring waar menig Eredivisieteam jaloers op is en talenten waar je simpelweg je vingers bij af mag likken, het opleiden staat bij Sliedrecht Sport en zeker ook bij Heren 2 altijd hoog in het vaandel. Het is meer dan goed om te zien dat Aron Huijser eindelijk fit is en aan kan haken bij Heren 2 en ook Harm Korevaar is een welkome versterking op midden. Beide mannen komen uit Heren 3 en gaan stapje voor stapje richting het niveau van Heren 2. Mooie dingen! Conclusie, weer drie punten en op naar de belangrijke en mooie decembermaand. Tijd om in deze 'feestmaand' onszelf te belonen met wat mooie cadeaus.”

Inter Rijswijk-Volley Tilburg 
Volley Tilburg maakt de aspiraties nog steeds waar en won voor de zevende keer op rij. In Rijswijk boekte de ploeg van trainer Martijn Musters een 1-3 zege via 19-25, 21-25, 25-22 en 16-25. ,,In de voorbereiding hebben we ons minder bezig gehouden met de lagere klassering dit jaar en meer met de pittige pot die we vorig jaar in Rijswijk gespeeld hebben,” zegt Tilburg-trainer Martijn Musters. ,,Ze verdedigden toen ontzettend veel en ook deze keer was dat het geval. Vanaf het eerste moment was wel duidelijk dat wij klaar waren voor zo'n wedstrijd. Een sterk begin met een goede service van Niels van Son en duidelijkheid in blok/verdediging en dat resulteerde direct in een voorsprong van 3-4 punten. Door wat eigen fouten kwam Rijswijk gedurende de set toch weer wat dichterbij, maar met 19-25 was de set duidelijk voor ons. Gedurende de hele wedstrijd was het wel zo dat er door Rijswijk veel ballen werden opgehaald, maar in het merendeel van de rally's waren wij wel de dominante partij. De tweede set begon Rijswijk met een kleine voorsprong, maar al vrij snel was het er op en er over voor ons en met 21-25 was ook die set duidelijk voor ons. In set 3 pakten we een 7-2 voorsprong en leek een 0-3 overwinning in de maak. Een tweetal goede servicebeurten van Rijswijk gooiden echter roet in het eten en het werd spannend en vechten in die set. Met 25-22 trokken we daarin aan het kortste eind.” 
Met dezelfde energie en wat kleine omzettingen begon Volley Tilburg aan set 4 en daarmee pakten de gasten direct een flinke voorsprong. ,,Met 16-25 was duidelijk dat we de drie  punten mee naar Tilburg konden nemen. Een welverdiende tomatensap in de kleedkamer en na afloop een interessante discussie over eerdere uitspraken via dit medium. Ik kan het altijd alleen maar waarderen wanneer het thuisfront betrokken is bij de sportprestaties en na een goede wedstrijd wat extra liefde geeft aan de jongens. Hoe daar invulling aan gegeven wordt, daar bemoei ik me niet mee. Een voorbeeld kan een lekker etentje zijn of een dagje naar een safaripark, veel spannender hoeft dat allemaal niet te zijn.” 

VIVES-VV Utrecht 
VIVES boekte een 3-1 overwinning op VV Utrecht via 25-16, 26-24, 23-25 en 25-12. ,,Wederom een Utrechtse derby, nu weliswaar niet in de stad, maar in de provincie en een weerzien met oude en zeer oude bekenden,” kijkt Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek terug. ,,Een mooie afvaardiging van Nivoc '68, (werd later NVC) kwam de wedstrijd bekijken en VV Utrecht is natuurlijk ook de ploeg die de huidige trainer/coach van VIVES jarenlang met veel succes (be-)geleid heeft van de derde naar de Topdivisie. VIVES-VV Utrecht was ook de eerste finale in de competitie, binnen de competitie van de Topdivisie B heren om het kampioenschap van de provincie Utrecht, bestaande uit VCV, Protos, VIVES en VVU. Het was ook de kans voor de heren uit de Domstad om hun coach een vervroegd verjaardagscadeautje te geven. VIVES is op alle fronten een welkome toevoeging in onze klasse; het publiek is zeer enthousiast en luidruchtig en weet een geweldige sfeer neer te zetten en het team laat iedere week weer zien dat het meer is "dan alleen maar" een zeer goede diagonaal. Een derde plaats in de Topdivisie laat dit ook wel zien. Dat laatste lieten ze ook tegen ons zien. Alleen in de tweede en derde set konden we er een wedstrijd van maken. In set 1 en 4 werden we totaal overklast en VIVES was dus ook de terechte winnaar van de subtopper in onze klasse en de topper in de interne competitie. Werk aan de winkel voor ons dus om de nog steeds vacante titel half april op te gaan eisen.”

Spaarnestad-MKB-Accountants/VCV 
Spaarnestad behaalde een 3-1 overwinning op MKB Accountants/VCV via 28-30, 25-20, 25-20 en 26-24. Spaarnestad-trainer Casper Groenhuijzen was tevreden over het niveau van het spel van zijn ploeg. ,,Dit is naast de wedstrijd tegen Tilburg het beste niveau dat we neergezet hebben. Nu moesten we zelf het niveau neerzetten, dat is altijd moeilijker. Tegen Tilburg konden we mee in hun niveau, nu moesten we het zelf neerzetten. Tactisch hadden we het op orde in blokkering en de verdediging. Het tempo van de sets en aanval in de side out creëerde steeds één mans blok situatie en zij kregen dat niet opgelost. Dus een terechte overwinning.”

Compaen-Zaanstad 
Compaen kon toch niet in de schaduw van Zaanstad staan. De voormalige eredivisieploeg liet in sporthal Oostzaan in de volleybalderby zien dat de krachtsverhoudingen anders liggen dan de stand op de ranglijst. Vooraf was het de confrontatie tussen de nummers 6 en 7 van de Topdivisie met slechts twee punten verschil. Binnen de lijnen werd duidelijk dat Zaanstad nog weinig te duchten heeft van Compaen. De thuisclub had in deze wedstrijd lange tijd groot ontzag voor de geroutineerde selectie aan de andere kant van het net. Een enkele speler van Zaanstad heeft immers meer jaren Eredivisie-ervaring dan het gehele team van Compaen aan Topdivisie-routine. Compaen kon in de eerste en tweede set niet het niveau van de wedstrijd tegen Inter Rijswijk halen. Compaen trof het daarbij niet dat door de afwezigheid van de zieke Vasilis Mandelaris de wisselmogelijkheden voor coach Sven Vermeulen beperkt waren. Lesley Kef en Hidde Uittenbosch sloegen vanaf de opslaglijn de passlijn van de thuisploeg aan gruzelementen. De afwisseling tussen kiezelharde en geplaatste aanvallen was de blokkering en verdediging van Compaen vaak te machtig. Aan de andere kant wist alleen middenblokkeerder Lars Ent met een score van 100 procent te imponeren. Na 13-25 in de openingsset, waarbij de Oostzaners slechts zes eigen punten produceerden, volgde met 15-25 een iets minder grote afstraffing. In de derde set gooide Compaen de schroom van zich af, terwijl Zaanstad juist iets inkakte. De onbevangenheid en enthousiasme van invaller Sjoerd van Tol sloeg over op de overige spelers. Vermeulen had na de strafexpeditie het roer rigoureus omgegeooid. Van Tol kwam in het veld voor Ent, Calvin Ooms verscheen op de buitenaanval en Kevin de Jong nam de regierol van achternaamgenoot Cris over. 
De vervangende spelverdeler, vorige week overgeheveld uit het tweede team, liet zien dat hij ondanks zijn jeugdige leeftijd al meerdere jaren in de Topdivisie in zijn bagage heeft. Met het door hem geregisseerde flitsende aanvalsspel voorkwam Compaen ernstig gezichtsverlies in de derby. Het spelbeeld kantelde zelfs volledig. Na 20-10 werd het 25-16.
Zaanstad had in de vierde set aanvankelijk de leiding via onder andere 7-10. Met twee floatservices van De Jong kwam de spanning weer terug. Tot 17-16 had Compaen de hoop tot een vijfsetter te komen. Via twee killblocks wist Zaanstad echter weer het initiatief te nemen. Een verloren duwbal aan het net betekende niet 20-21, maar 19-22. De Oostzaners toonden weerbaarheid in de slotfase, maar zagen na een foutservice op matchpoint de tegenstanders via 23-25 met de volle buit de Zaan oversteken.  
Zaanstad-speler Daniël Hoonhout constateerde na afloop dat zijn ploeg langzamerhand aan de betere hand is na een moeizame start. ,,Zoals al vaker is vermeld, verloopt ons seizoen niet zo voorspoedig als we in eerste instantie hoopten,” zegt hij. ,,Het stukje extra motivatie dat bij deze derby kwam kijken zorgde er echter voor dat we een groot aandeel van de wedstrijd weer op een niveau speelden waar we al een tijd naar op zoek zijn. De eerste twee sets had Compaen daar ook geen antwoord op. We vielen vervolgens in de welbekende valkuil, oftewel de "beruchte" derde set, waar wij door concentratieverlies en beter spel van de tegenstander kansloos waren. Gelukkig konden we ons herpakken in de laatste set en uiteindelijk de volle buit mee naar huis nemen. We zijn erg blij met deze winst, niet alleen omdat we een derby (en überhaupt een wedstrijd) altijd willen winnen, maar ook omdat we weer beter spel hebben kunnen tonen na een aantal minder goede wedstrijden.”

Donki Sjot-Peelpush 
Peelpush won met 0-3 van Donki Sjot via 19-25, 18-25 en 20-25. Donki Sjot-trainer Benny van den Heuvel vond dat zijn ploeg tegen Peelpush een totale offday had. ,,We hebben tijdens de voorbereiding en de beker dit seizoen al twee keer eerder tegenover Peelpush gestaan (en verloren). We waren er op gebrand om deze derde keer de winst naar ons toe te trekken. Helaas hadden wij collectief een off day en lukte het ons niet om in ons spel te komen. We kregen de servicedruk van Peelpush niet onder controle.”

 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d