facebook pixel Vives, Dynamo 2 en Orion 2 gaan aan kop - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Vives, Dynamo 2 en Orion 2 gaan aan kop

Gepubliceerd op
ma 02 okt 2023 23:56
Door: Reinier de Boer

Vives, Orion 2 en Dynamo 2 zijn de enige ploegen die nog zonder puntverlies zijn na twee duels in de Topdivisie A. Vives kende weinig moeite met Webton/Hengelo, Orion 2 versloeg verrassend Keistad met 3-0 en Dynamo 2 won met 3-1 van VocASA 2. Debutant Pegasus pakte haar eerste punten bij Olhaco. Sudosa-Desto had de handen vol aan nieuwkomer Sneek en won moeizaam met 2-3. DIO/B won met 3-2 van Madjoe. 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Vives-Webton/Hengelo 
Vives maakte haar titelaspiraties waar door overtuigend met 3-0 van Webton/Hengelo te winnen via 25-15, 25-17 en 25-12. Vives-trainer Hans Mater vond dat zijn ploeg een goede wedstrijd op de mat legde. ,,Ja, drie sets hebben echt een goed niveau laten zien. Met onze servicedruk, goede passlijn, scorende middens, goede blokkering en ook scorende buitenaanvallers had Webton geen schijn van kans in IJsselstein. Als je dan ook vier wisselspelers kunt gebruiken die allemaal ook goed invielen dan laat je zien hoe breed onze selectie is. Daar kunnen Martijn en ik gewoon trots op zijn. Het thuispubliek was ook geweldig. Kortom: het was een avondje genieten in de IJsselhal.”
Webton/Hengelo-trainer Rinke Olthof constateerde dat zijn ploeg in IJsselstein weinig in te brengen had. ,,Vives heeft een zeer goede ploeg. Ik zie ze meedoen om het kampioenschap. We zijn domweg op alle fronten overklast. De spaarzame momenten dat we wat extra punten hadden kunnen maken was het aan onze kant niet goed genoeg,” laat hij weten. 

Olhaco-Pegasus 
Vooraf aan de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen waren de verwachtingen bij Olhaco voor het duel tegen promovendus Pegasus, dat voor het eerst op dit niveau speelt, hoog gespannen. De thuisploeg kon die verwachtingen echter geen moment waar maken. Alleen in de tweede set was Olhaco dichtbij setwinst, maar in de overige twee sets had de ploeg weinig in te brengen. Pegasus won in een uur en een kwartier via 20-25, 23-25, 18-25. De zwaar teleurgestelde Olhaco-trainer Xander Arling noemde het een totale offday van zijn ploeg. ,,We hebben een ploeg in opbouw, waarbij enkele jonge jongens ingepast worden en dat kost tijd. We hadden tegen Pegasus een offday, we speelden minder goed dan vorige week. Ik moet wel de complimenten aan Pegasus geven, want dat is een goede ploeg.”  
Pegasus-trainer Björn Proost was zeer tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg en de eerste drie punten in de Topdivisie A. ,,Vorige week webben we te veel fouten gemaakt. We houden vast aan ons plan en in deze wedstrijd waren we verdedigend sterk. We hebben weinig fouten gemaakt en dat is mooi om te zien. Ook ben ik blij dat onze tweede spelverdeler Crijn Schimmel het goed gedaan heeft. Onze eerste spelverdeler is geblesseerd. We zijn er nog niet, want vooral op het gebied van servicedruk moet het nog beter.”  

DIO/B-Madjoe 
Na de 3-2 nederlaag van DIO/B bij Keistad herstelde de ploeg van trainer Nico Huisman zich door een 3-2 zege op Madjoe. De setstanden waren 25-22, 14-25, 20-25, 25-18 en 15-8. Zoals zo vaak maakte DIO/B weer een achterstand goed om vervolgens de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. De thuisploeg kon nog niet compleet aantreden. ,,Jochem van Diepen was net de avond van tevoren weer terug van vakantie, maar na vier weken vakantie niet echt inzetbaar. Joris Marcelis was nog niet inzetbaar en Martijs Blok was afwezig. Daarnaast lijkt Lennart Harmsen toch weer meer last van de knie te hebben en was ook niet echt inzetbaar,” zegt Edwin ten Kate van DIO/B. De ploeg uit Bedum startte met Thijs Homan op spelverdeling, Jesper Schut in de diagonaal. Op de passer/loper posities Leon Koopman en Jente Wieldraaier. Op de middenas Martijn Voogd en Gerben Geertsema en als Libero Mark Leenders. DIO/B begon goed aan de wedstrijd. ,,De eerste set beginnen we redelijk aan de wedstrijd, maar de tegenstander leek nog wel afwezig. Zonder al teveel inspanning kregen we de voorsprong in de schoot geworpen. Aan het einde van de set bleek Madjoe wakker geschud en knokte zich terug in de set. Hier was het te laat voor en stond er 25-22 op het scorebord. In de tweede set kwamen vanaf het eerste moment onder druk te staan en zijn we geen moment onder die druk uit gekomen. Passend stond het niet goed, daarnaast was onze aanval niet daadkrachtig genoeg. Op het moment dat we aan scoren toekwamen was het serverend niet voldoende om te kunnen verstoren. Zo kon Madjoe heel gemakkelijk naar 14-25 uitlopen.”
In de 3e set werd het weer meer een gevecht, maar bleef het inmiddels goed spelende Madjoe de druk er flink op houden. Bij vlagen kon DIO/B daar onderuit komen, maar nog te weinig om echt tegengas te geven. De 20-25 setstand bracht een 1-2 achterstand voor de thuisclub op het bord. ,,Even goed de koppen bij elkaar gestoken, er moest uit een ander vaatje getapt worden. Met wat wisselingen her en der had Nico Huisman in de vorige sets al geprobeerd het tij te keren, maar het mocht niet baten. Met frisse moed werd er weer aan de vierde set begonnen, we lieten de kop niet hangen, bleven niet in de teleurstelling hangen, mede gesteund door het fantastische publiek. Langzamerhand kregen we meer en meer grip op het spel van de tegenstander en werd ons eigen spel ook weer wat nauwkeuriger. Met 25-18 knokten we ons naast Madjoe en dwongen we een 5e set af. 
Met het goede gevoel van de vierde set en het inmiddels flink op stoom geraakte publiek vloog DIO/B de vijfde set in. ,,Met goede services, prima passjes en heerlijke aanvallen door dito set-ups konden we gemakkelijk uitlopen en had Madjoe geen enkele kans om de vijfde  set te pakken. Met 15-8 sloten we de wedstrijd af en wonnen we zo alsnog de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het was nog wat wisselvallig, maar dat is logisch in deze fase met alle nieuwe gezichten. In de loop van het seizoen zal dit alleen maar stabieler gaan worden.”

Sneek-Sudosa-Desto 
Promovendus Sneek leek voor een daverende verrassing te gaan zorgen door tegen titelkandidaat Sudosa-Desto een 2-0 voorsprong te nemen. De Assenaren moesten alle zeilen bijzetten om een nederlaag te voorkomen. De ploeg van de nieuwe trainer Jheffry Albertoe sleepte er alsnog een 2-3 overwinning uit via 25-12, 26-24, 23-25, 28-30 en 10-15. Ondanks het verliespunt, kijkt Albertoe toch positief terug op de wedstrijd. ,,De eerste set hadden we een opstartprobleem door veel persoonlijke, maar ook onnodige fouten,” zegt hij. ,,Op belangrijke momenten serveerden we fout en we waren niet scherp in onze blokkering en verdediging. De tweede set was ook weer hetzelfde verhaal als de eerste set, maar door iets meer lef te tonen konden we mooi mee met de mannen uit Sneek, maar we verloren toch de strijd aan het einde van de set. In set 3 heb ik volledig het roer omgegooid door tactische aanpassingen in onze opstelling en dit pakte iets beter uit dan de voorgaande twee sets. Het werd mooi vechtvolleybal met lange rally’s waarbij we meer rust in ons spel hadden en beter geconcentreerd gingen volleyballen. De vierde set was een mooi spiegelbeeld van de derde set, waar na elke rally de heren van Sneek twintig seconden nodig hadden om weer op adem te komen en continue met de arbitrage bezig waren, terwijl beide scheidsrechters een prima wedstrijd floten. In de vijfde set zijn we geen moment in problemen geweest door vanaf het begin duidelijk de toon te zetten dat we na twee gewonnen sets ook de derde op rij konden binnen slepen. Jorrit Sybrandy, die geboren en opgegroeid is in Sneek, waar we voor de wedstrijd bij zijn ouders met zijn allen konden zitten en een lekkere maaltijd nuttigden, was onze reddende man door 80% van de ballen te scoren samen met Geoffry van Gent. Ook op het midden was Sander Scheper niet te stoppen.”  

Orion 2-Keistad 
Orion 2 kent met de nieuwe trainer Marco Buiting een droomstart met twee zeges op rij. Zaterdag werd met 3-0 gewonnen van kampioen Keistad via 25-20, 25-23 en 26-24. Orion-trainer Marco Buiting kon dan ook niet anders dan tevreden zijn over de start van zijn ploeg. ,,Uiteraard zijn we dik tevreden met het resultaat. Ik heb altijd de indruk dat het spel van Keistad ons wel ligt. Na een stroeve start in de eerste set was onze inhaalrace indrukwekkend te noemen. Zeker tot het midden van de tweede set haalden wij een zeer degelijk niveau met goed volleybal, veel servedruk en een lage foutenlast. Keistad krabbelde daarna langzaam dichterbij en daardoor lag het zeer dicht bij elkaar in het vervolg van de wedstrijd. In set 3 keken we in de finale fase tegen een achterstand aan. Mijn enige wissel in de wedstrijd pakte toen goed uit. Het team boog met gedegen rallyspel de 22-24 achterstand om in set- en wedstrijdwinst. Achteraf tevreden met het resultaat en vertoonde spel. We zien echter nog steeds ruimte voor verbeteringen, dus er zit nog rek in.”
Kampioen Keistad kent daarentegen een moeizame start van de competitie, want in twee duels verloor de ploeg van Hans Seubring al vier punten. ,,Wij hebben een matige uitwedstrijd achter de rug,” zegt Seubring. ,,Aanvankelijk in de eerste set een voorsprong gehad van vijf punten, maar was als sneeuw voor de zon verdwenen. We hadden de hele wedstrijd zeer veel moeite om de bal aan de grond te krijgen bij Orion. Mede doordat zij erg sterk waren in de achterveldverdediging. Bij ons waren de passing en de service zeer matig verzorgd. We hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen.”

Dynamo 2-VoCASA 2 
Dynamo 2 kent ook een goede start door twee overwinningen op Webton/Hengelo en VoCASA 2. De ploeg van trainer Justin Sombroek versloeg VoCASA 2 met 3-1 via 20-25, 25-22, 25-20 en 26-24. ,,De overwinning kwam niet vanzelf,” stelt Jordi van Andel van Dynamo 2. ,,We hadden moeite met het maken van onze side-out. De rally's wisten wij wel vaker in ons voordeel te beslissen. Een nipte overwinning in set 4 bracht ons het maximaal aantal punten. Het team werd aangevuld met Jens van Houten uit Heren 3 en vanuit Heren 4 Raoul Kerkdijk en Sven van Zuijlen.” VoCASA 2 bleef daardoor na twee duels op nul punten steken net als Olhaco en Webton/Hengelo.

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d