Sliedrecht Sport 2 verspeelt opnieuw een punt

Gepubliceerd op
ma 20 feb 2023 17:09
Door: Reinier de Boer

Sliedrecht sport 2 liet in de titelstrijd met Volley Tilburg een duur puntje liggen bij Peelpush. De reserves van Sliedrecht Sport wonnen met 2-3. VIVES leed een toch wel verrassende 3-1 nederlaag bij MKB Accountants/VCV. VV Utrecht won de Utrechtse stadsderby met 0-3 en Donki Sjot ging verder met de zegereeks bij Compaen.

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Peelpush-Sliedrecht Sport 2
Sliedrecht Sport 2 liet bij Peelpush een puntje liggen. De nummer twee won met 2-3 via 23-25, 17-25, 25-21, 25-22 en 11-15. ,,We laten een puntje achter bij de optocht in Meijel,” zegt Sliedrecht Sport-speler Albert Stek. ,,Laten we vooropstellen dat het niet lag aan het vroege tijdstip (lees 14.00 uur spelen) en aan de muziekkeuze in de sporthal. Het was voor ons een bijzondere week. Mats Kruijswijk, Wessel Anker en Luuk van der Leeden bleven afgelopen zaterdag achter in Sliedrecht om zich daar met Heren 1 voor te bereiden op de halve finale van de beker. Spelverdeler Jelle van Rekom was na een week met corona op bed te hebben gelegen weer semi-fit. Gelukkig was assistent trainer/coach Gert-Jan Toonen van de partij om als wissel het formulier op te gaan.”
Trainer/coach Egbert op 't Hof begon in Meijel met Jelle van Rekom op de spelverdeling, Joël Blokland op de libero, Gerard Baan op de diagonaal, Ian de Bus en Michael van Leeuwe op de middenpositie en Jasper Bouter en Albert Stek aan de buitenkant. ,,In set 1 moesten we even bijkomen van het genre carnavalsmuziek bij het inspelen, maar we waren op tijd bij de les om met werkvolleybal 23-25 op het scorebord te zetten. Set 2 ging een stuk soepeler. Sterke verdedigende acties van Joël Blokland werden afgewisseld met sterke sets over de lange lijnen van Jelle van Rekom. Met 17-25 op het scorebord staan we 2-0 voor en is het een kwestie van afmaken. Helaas duurde het afmaken simpelweg te lang. In de derde set sluipen er wat slordigheden in en vooral het begin van de set was niet voldoende vanuit blauw met wit oogpunt. Daarbij moeten we wel zeggen dat Peelpush sterker ging passen en meer ging verdedigen. Zowel set 3 als set 4 kregen de mannen uit Meijel het voor elkaar om als eerste de 25 punten op het scorebord te zetten en dus een vijfde set af te dwingen. Gezien het tijdstip van spelen, de fitheid van de selectie en het minimaal aantal wissels was dit voor ons alles behalve een prettige uitgangspositie. In set 5 kwam Jilles Amersfoort voor Jelle van Rekom en hij kende een zeer goede invalsbeurt. Complimenten aan 'Jill'. Vier sets op de bank gezeten en dan in een allesbeslissende vijfde set op deze manier invallen. Hard voor elkaar werken, vechtvolleybal spelen en laten zien welke kleuren je om je schouders hebt hangen zorgden voor een 11-15 winst en dus een 3-2 overwinning. Door deze uitslag staat koploper Tilburg nu met vijf punten los. Aankomend weekend zijn we vrij en zaterdag 4 maart mogen wij in 'Kruikenstad' tegen de koploper. Na zaterdag 4 maart staat het verschil op nog maar twee  punten en dan zullen we zien of Volley Tilburg de druk aan kan. Er komen mooie weken aan. Het mes tussen de tanden en vuur in de ogen,” zegt Stek.

Protos-vv Utrecht
De Utrechtse derby tussen Protos en VV Utrecht eindigde in een 0-3 overwinning voor de gasten via 23-25, 22-25 en 17-25. ,,De Clash van Utrecht stad. Het gevecht tussen twee samenwerkende teams. De strijd tussen nieuwe en heel veel oude Protos spelers/trainers en coaches,” zegt Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek. ,,We kennen elkaar en we weten wat we kunnen verwachten. Wij hebben waarschijnlijk iets meer volleyballend vermogen in ons team waar de jongere studenten beschikken over veel vechtlust en nog meer enthousiasme. Het gameplan was klaar, iedereen was het ermee eens en we zouden dit eens lekker uit gaan voeren. "Laten we weer scherp beginnen", klonk het vooraf aan de wedstrijd. Dit ging helaas niet volgens plan. De USV'ers begonnen met een opslagserie en stonden in no time een puntje of 4-5 voor. Pas helemaal aan het einde van set 1, na een goed gelukte dubbele wissel en serie sprongservices, konden wij een voorsprong nemen die we met de hakken over de sloot vast konden houden tot het einde. Set 2 en 3 gingen wat beter aan onze kant, maar gemakkelijk ging het zeker niet. Protos was een stuk beter dan de vorige keer en de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat wij wat minder goed speelden. Maar goed, de spelers die normaal wat minder speeltijd krijgen bij ons hebben veel gespeeld en we hebben gewonnen. Nu twee weken rust en opladen voor de laatste vijf wedstrijden van het seizoen 2022-2023.”

MKB Accountants/VCV-VIVES
VCV boekte een verrassende 3-1 zege op nummer drie VIVES via 25-20, 25-20, 24-26 en 25-17. Beide teams konden niet alle spelers inzetten door blessures of ziekte. In de eerste set begon VIVES met een 0-2 voorsprong door de service van Sjoerd Hoogendoorn. ,,Daarna kwamen wij beter in ons spel,” zegt VCV-trainer Hans Mater. ,,We konden VIVES onder druk zetten met onze service. De afspraken die gemaakt waren werden goed uitgevoerd door alle spelers. Nikita maakte met zijn sprongservices belangrijke punten waardoor we wat ruimte kregen. We wonnen verdiend de eerste set. Ook in de tweede set hadden we serverend de libero goed onder druk en kregen we tijd om onze blokkering goed neer te zetten. We pakten blokpunten mee, maar kregen hierdoor ook verdedigend meer grip. Vele tipballen werden ook door ons eruit gelopen. In de derde set maakten we zelf een paar aanvalsfouten en de pass werd iets minder, waardoor VIVES op 4,5 punten voorsprong kwam. We kwamen uiteindelijk nog knap terug tot 23-23 waar we kansen kregen, maar verloren de set toch. In de vierde set stond het team er weer en boven de tien punten liepen we ineens weg van VIVES. Dit gaf rust en ontspanning.”
Hans Mater was na afloop een tevreden man met de drie kostbare punten. ,,Ik ben erg blij met het vertoonde spel van het team, de afspraken werden nagekomen. Alle spelers hebben hun steentje bijgedragen. Een aantal spelers liet zien als ze even een klein dipje hebben, er weer bovenop kwamen. Tycho viel meerdere keren verdienstelijk in voor zijn pass. Nikita was ook coachend in het veld belangrijk. Robbert, Lucas en Wouter scoorden veel via de handjes, Evan en Mart hadden op midden ook een belangrijke bijdrage in aanval en services. Rik liet zien waar hij toe in staat is als libero. Drie belangrijke punten in deze fase van de competitie.”

Zaanstad-Inter Rijswijk
Inter Rijswijk boekte een 1-3 zege op Zaanstad via 21-25, 22-25, 25-23 en 22-25. ,,Het was een typische wedstrijd tussen twee teams die dit seizoen nog niet een vaste draai hebben kunnen vinden,” stelt Zaanstad-speler Daniël Hoonhout. ,,Dat vertaalde zich in een afwisseling tussen de teams aan lange series aan punten. Inter Rijswijk was daar uiteindelijk beter in dan wij. Daarnaast was hun middenas op dreef in zowel aanval als blokkering, wat een flinke bijdrage heeft geleverd aan het binnenhalen van de volle buit.”

Compaen-Donki Sjot
Donki Sjot is met een uitstekende fase bezig en knokte zich door een 1-3 zege bij Compaen naar de zesde plaats. Donki Sjot won voor de vierde keer op rij en deze keer waren de setstanden 17-25, 25-19, 18-25 en 21-25.  ,,Het is inmiddels de vijfde wedstrijd op rij dat we punten pakken,” zegt DS-trainer Benny van den Heuvel. ,,Ondanks pogingen om de wedstrijd, vanwege carnaval, in Oostzaan te verplaatsen was dit voor Compaen helaas niet mogelijk. Een geblesseerde Pepijn Kooijmans bleef al hossend achter in Oeteldonk, terwijl zeven brakke en licht naar alcohol ruikende spelers de reis naar Oostzaan hadden gemaakt om aan de sportieve verplichting te voldoen. Zonder blaastest begonnen we sterk aan de eerste set en kwamen door twee aanvallen en evenveel opslagen van Joël Kling onverwacht op een 4-7 voorsprong. Een voorsprong die we in de rest van de set, ondanks de vele opslagmissers (8), wisten vast te houden. Toen Jeroen Gollenbeek het 24ste punt binnen sloeg, wilden de 14 spelers en vier man begeleiding bij Compaen al van veld wisselen. Na een korte blik op het scorebord en verbazing werden de tassen weer neergezet en kreeg Dirk van de Ven de tijd om het laatste punt via het midden in te slaan (17-25).”
Wakker geworden door de eerste set wist Compaen dat ze Donki Sjot niet moesten onderschatten. De servicedruk werd opgevoerd en Jason Hartman wist de Oostzaners met een servicereeks voor het eerst op voorsprong te zetten (6-3). Via harde aanvallen van Vasileios Mandilaris wisten ze deze voorsprong te behouden en kon DS slechts volgen tot op 18-14 de gasten een serieblok en aanval konden zetten en de achterstand tot een punt konden terug brengen. Sjoerd van Tol zorgde ervoor dat Compaen weer een comfortabele voorsprong kon opbouwen (23-18) en werd de set via een verpletterend blok beslist in het voordeel van Oostzaan.
,,Geen tijd om het alcoholzweet weg te vegen en direct door naar de derde set. Compaen ging door waar ze waren gebleven en startte sterk met drie bloks op rij. Gelukkig konden wij ons herpakken en eveneens met een sterk blok en een slimme doortikbal van Mees de Jager de score weer in ons voordeel brengen (5-8). Compaen moest weer in de achtervolging. Helaas voor hen was het alcoholpercentage van de inmiddels ook licht geblesseerde aanvoerder Sven Smits gedaald en voorkwam hij met drie scorende aanvallen een inhaalrace van Compaen. Na een slim geplaatste bal vanuit het achterveld door Danny Marijn werd Compaen gebroken en konden we eenvoudig de derde set en het eerste wedstrijdpunt binnen halen.”
De vierde set ging gelijk op, maar de overtuiging ontbrak aan de kant van Oostzaan. Via opslagen van Mees de Jager en Jeroen Gollenbeek nam Donki Sjot een ruime voorsprong (12-20) en was de ploeg in gedachten al weer in het carnavalsgedruis. Compaen verzette zich nog even, maar Martijn van Rosmalen rook de overwinning en wist de laatste wedstrijdpunten binnen te slaan en startte de polonaise om de overwinning te vieren.
,,Weer een onverwachte overwinning, waarmee we nu vijf wedstrijden op rij punten weten te pakken. De volgende wedstrijd thuis in Den Dungen tegen de lijstaanvoerder en het ongeslagen VC Tilburg, maar eerst nog een paar dagen carnaval en een welverdiende rustperiode.”