facebook pixel Sliedrecht Sport 2 verspeelt een punt aan Donki Sjot - Volleybalkrant

Sliedrecht Sport 2 verspeelt een punt aan Donki Sjot

Gepubliceerd op
ma 27 nov 2023 19:21
Door: Reinier de Boer

Koploper Sliedrecht Sport 2 verspeelde een punt aan Donki Sjot, maar won wel. De achtervolgers Zaanstad, VV Utrecht en Peelpush maakten geen fout en kwamen een punt dichterbij de lijstaanvoerder. Zaanstad versloeg Skunk met 1-3, VV Utrecht zegevierde met 1-3 bij Gemini-Kangeroes en Peelpush won op zondag met 3-1 van Spaarnestad. Volley Tilburg nadert de top 5 en versloeg Inter Rijswijk met 3-1. Hekkensluiter VCN boekte haar eerste zege, het won met 3-2 van Taurus.

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Sliedrecht Sport 2-Donki Sjot
Koploper Sliedrecht Sport 2 kwam met 0-2 achter tegen Donki Sjot via 22-25 en 23-25. Even dreigde een sensatie voor de gasten, maar de thuisploeg knokte zich sterk terug via 25-18, 25-14 en 15-12. ,,Twee punten voor ons, eentje voor Donki Sjot,” concludeert Albert Stek van Sliedrecht Sport 2. ,,De wedstrijd verliep eigenlijk precies hetzelfde als het weerbeeld. Druilerig en er zat weinig in. Trainer/coach Egbert op 't Hof begon deze pot met Jelle, Hidde, Niels, Aron, Joel, Kees en Albert. In set 1 hadden we al snel een comfortabele voorsprong te pakken, maar vergaten we boven de 20 om zelf de trekker over te halen. Donki Sjot was op de juiste momenten er wel bij en haalde met 25-23 de eerste set binnen. Ook in set 2 kregen wij het nét niet meer op tijd omgedraaid en opeens stond er een 2-0 achterstand op het scorebord.”
Bij 0-2 leek een sensationele zege voor Donki Sjot in de maak. ,,Verliezen van de nummer elf  van de Topdivisie, er kan veel gebeuren, maar dat gaan wij niet doen. De laatste drie sets vielen met ruim verschil uit in ons voordeel en na zo'n 1,5 uur spelen stond er een 3-2 overwinning op het scorebord. Dit is zo'n potje waar lang niet alles op zijn plek viel en waar we te vaak de fout aan het verlengen waren. Wel goed om te zien dat we onze rug kunnen rechten en de selectie meer dan breed genoeg is om een winst als deze toch nog onderuit de kan te halen. En... het zorgt ervoor dat de competitie toch nog een beetje spannend blijft. Aanstaande zaterdag staat de 'tussenronde' van de nationale beker op het programma. Net als vorig seizoen (toeval bestaat niet) nemen wij het op tegen de mannen uit Rijswijk. De sterkste speler van vorig seizoen van de blauw met geel gekleurde draagt nu een blauw met wit tricot en vliegt wat af aan Sliedrechtse kant. Boom boom Kees is er klaar voor.”
Donki Sjot-coach Bram de Jager had na de 3-2 nederlaag het gevoel dat er meer in gezeten had voor zijn ploeg. ,,De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we bij het inlopen al zagen dat Sliedrecht enkele vaste waardes miste,” zegt hij. ,,Ondanks dat, beschikken zij over een breed team dat deze ontbrekende spelers zou moeten kunnen opvangen. De eerste set ging gelijk op. Omdat de pass bij ons goed liep konden we het midden goed blijven gebruiken en dit betaalde zich aan het einde van de set uit. Boven de 20 lukte het om een klein sprongetje te maken wat Sliedrecht niet meer te boven kwam. Met 25-22 trokken we de set naar ons toe. De tweede set lukte het om het spel van de eerste set door te trekken. Sliedrecht liep vanaf het begin van de set achter de feiten aan en vooral bij Martijn van Rosmalen was het iedere keer raak. Aan het einde van de set wist Sliedrecht dankzij een serviceserie van Jelle van Rekom nog terug te komen, maar gelukkig lukte het ons precies op tijd de side-out te lopen en ook deze set te winnen, dit keer met 25-23.”
In de derde set waren de rollen volledig omgekeerd. Sliedrecht pakte door en won deze met een sterk spelende Jasper Bouten eenvoudig met 25-18. De vierde set leek het tot 10-10 spannend te worden. Toen kwam Kees de Hoogh aan service en met een serie van vier punten stelde Sliedrecht orde op zaken. Zij wonnen ook deze set eenvoudig met 24-14. De vijfde set ging Sliedrecht door waar ze gebleven waren en ook deze wonnen ze met 15-12.
,,De conclusie van Donki Sjot is dat we vooraf hadden getekend voor een 3-2 verlies en een 15-12 eindstand in de vijfde set, achteraf hebben we het gevoel dat er meer in had gezeten. Dit moeten we als compliment naar onszelf zien en hier vertrouwen uit putten voor de wedstrijd tegen VCN.”

Skunk-Zaanstad
Zaanstad kwam een punt dichterbij koploper Sliedrecht Sport 2 door een 1-3 zege bij Skunk. De setstanden waren 17-25, 8-25, 25-19 en 23-25. De wedstrijd begon een uur later dan gepland vanwege het uitlopen van de wedstrijden daarvoor. ,,Gelukkig begonnen we erg goed en hebben we mede door onze druk met de services een goede wedstrijd neergezet met als hoogtepunt 8-25 winst in de tweede set,” zegt Zaanstad-trainer Dwin Brouwer. ,,Waarbij Hidde maar bleef serveren en bij Skunk bijna niks meer lukte. En dan de befaamde derde set, waar wij duidelijk opstartproblemen kenden en de spelers die erin gekomen waren nog duidelijk even moesten wennen aan elkaar. Het opstarten duurde alleen te lang waardoor we de set verloren. Daarna in de vierde set liep het bij Skunk stukken beter en pakten zij de leiding in een groot deel van de set, maar wij bleven geduldig en wachtten onze kansen af waardoor we de set toch naar ons toe trokken en de drie punten konden mee nemen naar Zaandam.”
Door de week speelde Zaanstad voor de beker in Hoogeveen tegen Olhaco. Zaanstad won met 0-3 via 27-29, 21-25 en 20-25. ,,Doordeweeks naar Hoogeveen. Gelukkig was de avondspits een rustige en konden we redelijk doorrijden. Ik miste gelukkig maar twee spelers die het echt niet regelen konden met werk, de rest heeft het allemaal geregeld. Helaas op het laatste moment wel nog een ziekmelding, maar gelukkig hebben we kunnen starten met een team waar iedereen op zijn eigen positie speelde. Het was geen hoogstaande wedstrijd van onze kant. Het niveau ging een beetje op een neer. Maar eigenlijk hebben we elke set net op tijd de zeilen bij gezet om de winst eruit te slepen zodat we na drie gewonnen sets de spullen konden pakken en redelijk op tijd weer thuis waren. Door naar de volgende ronde.”
Skunk had afgelopen week veel blessureleed en trainde maar met zeven personen. ,,De spelers die wel op de trainingsavonden waren kregen nostalgische flashbacks naar vorig seizoen waarin elke training afgewerkt werd met maximaal zeven personen,” zegt Pepijn Scholten van Skunk. ,,Echter werd er toen wel veel meer gewonnen dan dit seizoen. Je ziet hoe het hele team geprobeerd heeft om niet te trainen en terug te keren naar deze glorietijd.”
Op zaterdag werd de ziekenboeg ogenschijnlijk nog wat uitgebreid. Pepijn Scholten kampte met rugpijn en wist niet zeker of hij kon spelen. Om dit op te vangen deed Daan deze wedstrijd een blauw shirt aan in plaats van een gele. Frank van den Nieuwenhuijzen startte met Yannick, Pepijn, Ingmar, Wouter, Finn, Robbert en Joey. Zaanstad startte sterk aan de wedstrijd en Skunk deed erg onder aan hun eigen niveau. Hierdoor liepen ze continu achter de feiten aan en pakte de uitploeg vrij eenvoudig de eerste set: 17-25.
Set 2 was al helemaal dramatisch voor Skunk. ,,Niets lukte aan de kant van Skunk, er straalde weinig vanaf en de overtuiging waarmee werd gespeeld tegen Sliedrecht vorige week was nergens te bekennen. Later in de set maakte Daan zijn debuut als passer-loper in de Topdivisie en wist meteen een punt te verzilveren. Toch verpletterde Zaanstad de mannen uit Veghel: het werd maar liefst 8-25.”
,,Na de kantwissel gaf onze mini van de week Finn een peptalk: ‘niet opgeven jongens!’ De woorden van deze kleine blonde jongen werkten als een trein. Skunk schoot uit de startblokken en had eindelijk antwoord op het spel van de mannen uit Noord-Holland. Skunk werd weer Skunk en haalde de derde set ruim binnen: 25-19. In set 4 werd deze lijn doorgezet. Halverwege de set stond het 18-13 en leek er een beslissende 5e set aan te komen. Minimaal een punt zou verdiend zijn na een comeback van dit formaat. Zaanstad kroop langzaam dichterbij en boven de 20 werd het ineens heel spannend. Toen deed Skunk waar Skunk goed in is: het ging mis op de details. Via een ketser werd de eindstand bepaald: 23-25, 1-3 voor Zaanstad, wéér geen punten voor de ploeg uit Veghel. Al de zoveelste wedstrijd waarin Skunk punten moet verzilveren, maar wederom  is dit niet gelukt. Hierdoor bungelt Skunk op een 10e plek met negen punten uit evenveel wedstrijden, terwijl het team makkelijk mee moet kunnen draaien in de middenmoot. In het bekerweekend op 2 december speelt Heren 1 gewoon een wedstrijd. Deze keer wordt wél gespeeld tegen Spaarnestad. Hopelijk kan Skunk zich deze keer wel belonen. “

Gemini-Kangeroes-VV Utrecht
VV Utrecht staat derde door een 1-3 zege bij Gemini-Kangeroes via 21-25, 16-25, 25-14 en 11-25. De 1-3 zege betekende een vervroegd verjaardagscadeau van het team voor trainer Bernard Schoonbeek. ,,Kangeroes is een team dat verrassend goed begonnen is aan deze competitie met fris en aanvallend volleybal,” zegt Schoonbeek. ,,Wij hadden elkaar al eens ontmoet in de bekercompetitie en van beide teams spelen de meest scorende aanvallers met elkaar beachvolleybal.”
Onlangs speelde Utrecht voor de beker tegen Eredivisionist ZVH. ,,Nadat we twee sets volleyballes kregen, begon het bij ons beter te lopen en wisten we zelfs set 3 te winnen. In set 4 bleef het tot 16-16 spannend en dachten we zelfs aan een stuntje. Daar wilde onze Eredivisie spelende gasten echter niet aan meewerken en wij kregen nog 1 puntje. Een volkomen terechte overwinning voor de Zevenhuizenaren en een heel positief gevoel over de wedstrijd voor ons. Dit konden we mooi meenemen naar de wedstrijd tegen Kangeroes. Wat ook wel eens gezegd mag worden: de scheidsrechters waren heel erg goed.”
Utrecht miste tegen Kangeroes Jorad de Vries wegens ziekte. ,,Zoals gewoonlijk wilden we scherp beginnen en zoals zo vaak lukte dat niet,” zegt Schoonbeek. ,,Gelukkig hadden we geleerd van de afgelopen wedstrijden en bleven we rustig en georganiseerd spelen. Een ruime achterstand werd omgezet naar een ruime setwinst en ook set 2 ging met een vrij groot verschil naar ons. In set 3 lieten de gastheren zien dat ze echt wel kunnen ballen en ons spelletje werd een set lang volledig ontregeld. De vierde set was het beeld volledig omgekeerd; bij ons lukte weer heel veel en bij de thuisclub lukte weinig meer. Het gevolg was onze eerste driepunter in een uitwedstrijd. Nog meer goed nieuws: Mart Overdijk heeft zijn eerste volledige wedstrijd gespeeld en iedereen heeft een bijdrage aan de overwinning geleverd. Dank Gemini Kangeroes voor de sportieve en gezellige ontvangst. Donderdag oefenen tegen Vives, zaterdag vrij en een week later de clash tegen onze Kruikenzeikende vrienden van Tilburg volleybal.”
Gemini-Kangeroes-trainer Sjoerd de Jong was best tevreden over de gespeelde wedstrijd door zijn team. ,,Gekeken naar de eerste en derde set hebben we een goede wedstrijd gespeeld, waarin we stabiel speelden,” zegt hij. ,,Onze service was een stuk beter verzorgd en konden we in de eerste set lang mee en in de tweede leek Utrecht wat minder bij de les waardoor we die wisten te pakken. Helaas waren de tweede en vierde ondermaats van onze kant. Veel fouten en onze aanval werd stevig onder druk gezet door hun blokkering. Fouten volgden elkaar op bij ons, terwijl Utrecht juist amper op een fout te betrappen was. Alles bij elkaar een aardige wedstrijd met twee gezichten, waar misschien met wat geluk meer in had gezeten.”

Volley Tilburg-Inter Rijswijk
Volley Tilburg is zo langzamerhand aan het terugkomen en nadert de top vijf. De ploeg van trainer Vincent Henskens boekte een 3-1 zege op Inter Rijswijk via 26-24, 24-26, 25-20 en 25-17. ,,Dit is de winst van het collectief,” zegt hij. ,,In set 1 en 2 hielden we elkaar mooi in evenwicht: 26-24 om 24-26. Voor een deel is dat zeer begrijpelijk. Beide teams kennen elkaar natuurlijk en dat zorgt dat we weten hoe teams/spelers spelen. Dan krijg je dit soort setstanden. In set 3 hebben we enkele wissels doorgevoerd en een tactische wijziging aangebracht. Zowel de wissels als de verandering in onze veldverdediging wierpen hun vruchten af. We sloegen daarmee een gaatje en dat gaven we niet meer uit handen: 25-20.
De vierde set hebben we de lijn doorgetrokken: 25-17. De winst van het collectief is dat elke wissel effectief was. En als je als team wilt volleyballen, dan ga je op kleine zaken letten en ga je wisselen om sterke punten in te brengen. Dat lukte! Of het nu was voor de serve, voor andere energie of een tactische reden. En dat met een week met griep en een rugblessure waardoor je niet maximaal kunt trainen, dan is deze winst de winst van het collectief en natuurlijk lekker. Gestaag zijn we van plek 12 aan het klimmen. Nu dan in het zo te noemen ‘linker rijtje’.”

VCN-Taurus
VCN pakte haar eerste zege van het seizoen. De ploeg van trainer Kasper Langendoen won met 3-2 via 25-23, 15-25, 21-25, 25-23 en 15-10.

Peelpush-Spaarnestad
Peelpush staat vierde door een 3-1 zege op Spaarnestad. De setstanden waren 21-25, 25-19, 25-15 en 25-19.