facebook pixel Sliedrecht Sport 2 verslaat opnieuw Volley Tilburg - Volleybalkrant

Sliedrecht Sport 2 verslaat opnieuw Volley Tilburg

ma 07 mrt 2022 23:45
Door: Reinier de Boer

Volley Tilburg-Sliedrecht Sport 2
Na de winst van Sliedrecht Sport 2 in eigen huis tegen Volley Tilburg werd ook in Tilburg een 1-3 zege behaald (25-15, 21-25, 24-26, 22-25). Daarmee lijkt de titelstrijd beslist. Volgens Sliedrecht Sport 2-aanvoerder Albert Stek heeft zijn ploeg de genadeklap richting het kampioenschap uitgedeeld. ,,Ja, dat denk ik wel, al was het niveau op alle fronten minder dan de wedstrijd van de week ervoor. Het verschil met de mannen van Volley Tilburg is nu zeven punten en gezien onze resultaten de eerste veertien wedstrijden gaan we dit simpelweg niet meer weggeven!” In set 1 was Sliedrecht Sport 2 nog niet bij de les. ,,Nee, wij moesten overduidelijk nog wakker worden. De sfeer richting de wedstrijd zat er goed in, misschien wel ietsje te goed. Wij begonnen laks en te ontspannen wat resulteerde in 5, 6, 7 en op een gegeven moment zelfs 10 punten achterstand. Deze set bleef dan ook geheel terecht in Tilburg.” Set 2 viel juist de andere kant op. ,,Wij kenden een sterk begin, de aanval begon te lopen en vooral de middenas met Ian de Bus en Michael van Leeuwe bleef veelvuldig scoren en wist blokkering na blokkering te pakken. Een mooie 25-21 maakte er 1-1 in sets van. Set 3 was de meest spannende en misschien wel de meest absurde set van deze wedstrijd dan wel niet van ons seizoen. De hele set had Volley Tilburg een duidelijke voorsprong, maar richting de 20 wisten wij bij te komen. Op 24-21 voor Volley Tilburg wisselde trainer/coach Egbert op 't Hof Wessel Anker erin voor de blokkering en hiervoor moest spelverdeler Jelle van Rekom plaats maken. Het vrijwel onmogelijke gebeurde. Bal na bal wisten wij te remmen, over te nemen en op de setjes van Gerard Baan wist Youri Ebbelaar ze stuk voor stuk over de blokkering van Tilburg heen te 'pompen'. Met een stevig killblock van Ian de Bus viel deze set met 26-24 alsnog onze kant op. In set 4 hadden wij de touwtjes weer stevig in handen. Luuk de Groot was de baas van het achterveld en bracht de ene na de andere goede pass aan het net. Gerard Baan had zijn favoriete bal rechtdoor weer gevonden en Jilles Amersfoort kwam meerdere malen in het veld voor de service en deed dit zeer verdienstelijk. Einduitslag, 3-1! Wij gaan kampioen worden!”, klinkt het stellig.
Het behalen van het kampioenschap komt door het besluit van de Nevobo in een iets ander daglicht te staan. ,,Als we het hebben over 'kampioen worden' dan moeten we het natuurlijk ook hebben over het besluit van de Nevobo. Dat ene besluit dat donderdag 3 maart om 09.34 zomaar eventjes zonder aankondiging of zonder ook maar iets online verscheen en waardoor de hele volleybalwereld in rep en roer is. Wij kunnen ons totaal niet vinden in dit 'absurde' besluit van de bond. Misschien zeggen mensen nu 'voor jullie makkelijk praten, jullie worden kampioen'. Klopt, wij staan inderdaad op het punt om een kampioenschap te halen. Maar ook als we 10e zouden staan hadden wij exact deze mening gehad. De bond noemt dat plezier in het volleybal en binding voorop staan. Maar eerlijk, plezier maak je pas echt als je zo'n belangrijke wedstrijd als tegen Tilburg wint en weet dat de punten voor een mogelijk kampioenschap binnen zijn. Binding krijg je als je met elkaar staat te trainen voor dat ene moment waarop het moet gebeuren of als je een cruciale wedstrijd verliest, het met elkaar erover hebt en de draad weer oppakt om nog harder ervoor te gaan knokken. Dan krijg je pas écht binding! Wij verwachten dat de bond na alle reacties en zeer goede argumenten nog een keer naar de beslissing gaat kijken en dit gewoon terug gaat draaien. Mochten ze nog twijfelen... lees vooral het pleidooi van Gepko Hahn even. Complimenten!”

Peelpush-Compaen
Peelpush boekte een 3-0 zege op Compaen, waardoor de ploeg uit Meijel de ploeg uit Oostzaan op de ranglijst passeerde. De setstanden waren 25-23, 25-15 en 25-22. Compaen verkeert in een moeilijke fase met drie nederlagen op rij, waardoor de ploeg naar de tiende plaats zakte. De gasten konden opnieuw niet compleet aantreden. ,,Helaas konden we de afgelopen twee weken niet beschikken over één van onze spelverdelers, Kevin de Jong,” legt Compaen-trainer Sven Vermeulen uit. ,,Hij heeft een breukje in een vingerkoot. Dit beperkte ons afgelopen week in de trainingszaal behoorlijk, omdat we weinig rallyspel konden spelen. We startten de wedstrijd met Peelpush met spelverdeler Christian, die als spelverdeler zijn tweede wedstrijd in de Topdivisie speelde. We startten met veel eigen fouten in de eerste set. We maakten veel aanvalsfouten, servicefouten en vanuit de defensie wisten we te weinig druk bij de tegenstander te leggen. Na twee time-outs waarin we de ploeg probeerden wakker te schudden, begon het beter te draaien en gingen we minder eigen fouten maken, waardoor we terug in de wedstrijd kwamen. Helaas trokken we aan het einde net aan het kortste eind. Weer door eigen fouten wisten we de set niet binnen te trekken. De tweede set startten we opnieuw met veel eigen fouten, zowel in de service, aanval als verdediging. De tegenstander haalde veel van onze aanvallen van de grond en scoorde veel meer dan wij. Deze set was een totale ‘off-set’ waarin we ons niveau lang niet haalden. In de derde set hebben we de hele set tot 20 punten op voorsprong gestaan. We speelden de blokkering van Peelpush goed uit elkaar en aan de buitenkanten werd er volop gescoord. De foutenlast was lager dan die van Peelpush waardoor we goed ons eigen spel konden spelen. Helaas kwamen er weer meer eigen fouten in op 16-20 en kwam Peelpush terug tot 20-20. We konden hun serie niet onderbreken en maakten teveel fouten tijdens de ‘big points’.”

Protos-MKB Accountants/VCV
Protos boekte na de zege op Compaen ook een overwinning op MKB Accountants/VCV dat de laatste weken juist met een goede serie bezig was. Protos won in een thriller met 3-2 via 25-16, 29-27, 15-25, 16-25 en 15-12. Voor VCV-trainer Hans Mater was dit resultaat ronduit teleurstellend te noemen. ,,Jazeker. In de eerste anderhalve set stond er geen team dat wilde winnen,” stelt hij. ,,Na meerdere wissels gingen we eind tweede set beter spelen. Op de service van Nikita Artamonov kwamen we nog terug tot 24-24 en hadden kansen de tweede set nog te winnen na een ruime achterstand. De derde en de vierde set wonnen we dik door verzorgd spel met servicedruk. In de vijfde set leek er bij 9-11 niets aan de hand. Daarna gaven we de wedstrijd weg door eigen fouten. Teleurstellend is vooral de manier waarop we de wedstrijd startten en hoe we de tweede en vijfde set eigenlijk aan het einde weggaven. Dit had niet gehoeven en hier moeten we van leren.” Hans Mater vindt het besluit van de Nevobo jammer. ,,Het ene team zal bij deze beslissing meer baat hebben dan het andere team. Wij wilden gewoon graag spelen en hebben sinds de bekerwedstrijd tegen Lycurgus een beroep moeten doen op spelers van Heren 2 en Heren 3. In de wedstrijd tegen Protos waren er bijvoorbeeld vier spelers van Heren 2 en één van Heren 3 bij.”

Inter Rijswijk-Spaarnestad en Sovoco-Utrecht werden uitgesteld.