facebook pixel Sliedrecht Sport 2 deelt tik uit aan Volley Tilburg - Volleybalkrant

Sliedrecht Sport 2 deelt tik uit aan Volley Tilburg

ma 21 feb 2022 23:45
Door: Reinier de Boer

Sliedrecht Sport 2-Volley Tilburg
De topper werd al weken met spanning tegemoet gezien, maar Volley Tilburg kon de titelstrijd voorlopig niet spannender maken, want Sliedrecht Sport 2 won met 3-0 via 25-23, 25-20 en 25-20. Volley Tilburg-trainer Martijn Musters gaf toe dat Sliedrecht Sport 2 de betere ploeg was in deze topper. ,,Sliedrecht Sport was absoluut de betere partij,” stelt hij. ,,Dat betekent niet dat we geen kans hadden, want die kansen waren er absoluut. Set 1 kan twee kanten op aan het einde en daarin zijn we net wat slordig en maken we verkeerde keuzes. Dat kun je je in zo'n wedstrijd niet permitteren. Gedurende de hele wedstrijd wordt er over en weer behoorlijk veel servicedruk gecreëerd. Dat betekent ook dat er aangevallen wordt vanuit lastigere situaties en ik denk dat Sliedrecht daar net wat gemakkelijker tot scoren kwam dan wij. Complimenten daarvoor aan hen, want ze hebben gewoon een goede ploeg staan met een mooie mix van jong en oud. Het is echt jammer en dan denk ik dat ik voor beide teams spreek dat we dit soort potjes zo weinig spelen dit seizoen. Potjes waarin het er echt om gaat en waarin het verschil tussen winst en verlies in sets in details zit. Voor nu gaan we weer twee weken hard trainen en over twee weken nog een finale spelen tegen Sliedrecht 2.”
Sliedrecht Sport 2-aanvoerder Albert Stek voelde vooraf al dat het een bijzondere dag zou gaan worden. ,,Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Tijdens het bakje koffie voor de wedstrijd was er gezonde spanning en de mannen die traditioneel een potje 'jassen' waren met hun hoofd stiekem al op het veld. Helaas waren we niet helemaal compleet. Middenspeler Ian de Bus zat in quarantaine en moest vanuit huis de wedstrijd aanschouwen. Het was tijd om uit te vechten wie de échte nummer 1 van de Topdivisie B is!” In set 1 pakte de thuisclub al snel een comfortabele voorsprong van vier punten. Jelle van Rekom speelde mooie lange lijnen en wist zijn aanvallers naadloos te vinden en er werd hard gewerkt voor de punten. Een goede serviceserie van Gijs Moonen zorgde ervoor dat Tilburg op gelijke hoogte kwam. Sliedrecht Sport bleef koel, de blokkering stond sterk en stabiel en maakte Youri Ebbelaar met een scherp diagonaal geslagen bal het winnende punt van set 1. ,,In Set 2 en 3 zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest,” kijkt Stek tevreden terug. ,,Middenmannen Wessel Anker en Michael van Leeuwe hadden het snelle spelletje van de spelverdeler van Tilburg goed door en door achilleshiel Joeri Polman uit het spel te halen en meerdere keren 'te grijpen' was het verzet definitief gebroken. Mooi om te zien dat einde set 3 Sliedrecht Sport publiekslieveling en man met een deels blauw/wit hart, Lucas Vermeulen, nog even bij de mannen van Tilburg het veld in mocht. Goed je weer in actie te zien Lucas!”
De titelstrijd is nog niet beslist, want over twee weken staan beide ploegen opnieuw tegen elkaar, maar dan in Tilburg. ,,Winnen met 3-0 is iets wat we dit seizoen niet iedere week doen. Maar om dit dan wel te doen tegen mede titelkandidaat Tilburg en ook nog in een scherpe, strakke en vooral zeer degelijke wedstrijd is wel extra fijn! De eerste finale is voor ons, nu een weekje rust om alle lichamen weer bij te laten komen en op 5 maart staat finale 2 alweer op de planning. Dan mogen we in Tilburg onze kunsten vertonen en gaan we het kampioenschap definitief op slot gooien. Weer een wedstrijd waar we het voor doen! Twee seizoenen achter elkaar gooide corona roet in het eten en gingen onze kampioenschappen niet door. Maar nu, nu gaan we 'm binnenhalen en laten we sporthal De Basis trillen op zijn voegen.”

Protos-Compaen
De sporthal in Utrecht barstte bijna uit haar voegen toen hekkensluiter Protos haar eerste zege van dit seizoen veilig stelde in het thuisduel tegen het gehavende Compaen. In een heuse thriller won de ploeg van trainer Gerlof Verstoep met 3-2 via 25-19, 20-25, 22-25, 25-22 en 17-15. ,,Het was heerlijk om voor een volle tribune een wedstrijd met veel strijdlust te mogen spelen,” zegt Verstoep. ,,Beide teams hadden de blokkering en verdediging goed op orde en waren door de corona onderbrekingen nog wat zoekende naar de afstemming in de aanval. Daarmee waren de ingrediënten er voor een lekkere vijfsetter. De laatste overwinning van Protos in de competitie was in december 2019. Het is geen toeval dat het einde van de strikte corona maatregelen samen viel met de eerste overwinning in tijden. Het enthousiasme van het publiek hielp ons om van net niet, nu net wel te maken.” Illustratief voor de hele wedstrijd waren de laatste punten. Bij 14-11 had Compaen twee directe matchpoints. Onder luid gezang leverde Fedde Plankeel goede servicedruk en bij Protos stond er een goede organisatie in de blok-verdediging. ,,Gecombineerd met wat slordigheid in de aanval bij Compaen, wisten we de achterstand om te buigen in een voorsprong en kon Tsjarco Massa de wedstrijd afmaken met een ace. Een overwinning smaakt naar meer, maar de belangrijkste winst is dat we als team aan het groeien zijn. Onze servicedruk neemt toe en de organisatie staat steeds beter. Er blijft genoeg te groeien over.”
Compaen-trainer Sven Vermeulen was uiteraard minder te spreken over de wedstrijd en het negatieve resultaat. ,,Onze afgelopen wedstrijd was helaas uitgevallen, omdat de helft van het team met covid thuis zat (ook leden van de staf)," zegt hij. ,,De meeste spelers hebben er best wel even last van gehad, waardoor we twee weken eigenlijk niet compleet hebben kunnen trainen. Twee spelers hebben helemaal niet kunnen trainen voor zaterdag. Zij mochten na donderdag pas uit quarantaine.” Vermeulen zag dat zijn ploeg niet goed aan de wedstrijd begon. ,,Nee, in de eerste set maakten we veel eigen fouten in de aanval. Passend startten we redelijk. We kwamen in de set wel beter in ons spel en door de vele wissels die we deden, betrokken we alle spelers in de wedstrijd. Vervolgens startten we in de tweede set met onze andere diagonaal Daniël Homburg en met onze andere passer/loper Calvin Ooms om de passing te versterken. Dit werkte goed en we speelden ons eigen spel in deze set. We bleven in de stand redelijk gelijk opgaan, echter maakten wij minder eigen fouten en bleef Protos hetzelfde aantal fouten maken, waardoor wij deze set in de big points relatief gemakkelijk wonnen. Helaas wisten we dit niet door te trekken in de derde set. We kwamen aanvallend niet goed uit de verf en aan de buitenkanten kwamen we behoorlijk in de problemen, onze aanvallers kwamen er niet meer uit. Om dit te doorbreken brachten we David Bes op de plek van Koen van de Wetering aan het net om met zijn spronghoogte en reach iets te forceren. Dit werkte goed en hij wist een aantal belangrijke punten binnen te slaan. We knokten tegen een achterstand, we stonden nog met 20-17 achter, maar wisten de set uiteindelijk te winnen met 25-22 door het aantal fouten laag te houden en aanvallend goede hoeken te maken.”
Het viel Vermeulen op dat zijn ploeg in de vierde set vermoeid oogde. ,,Ja, we zagen dit duidelijk vanaf de kant en we kwamen aanvallend niet meer uit de verf. Nu stonden we weer de hele set achter. Ook een dubbele wissel terug met Allard Rieuwers en Christian de Jong mocht niet baten. Het was duidelijk te zien dat jongens die covid hadden gehad en slechts één training hadden gedraaid, erg vermoeid raakten en niks meer konden forceren.” Zo kwam er een vijfde set, waarin Compaen sterk begon. ,,We kwamen zelfs met 14-11 voor. Vervolgens hadden we een matchpoint en twee side outs om de wedstrijd winnend af te sluiten. Het publiek van Protos ging achter hun ploeg staan en liet hen tot grote hoogte stijgen. Wij serveerden fout op 14-11 en de twee side out erna scoorden we niet. Vervolgens scoorden we de side out, waarna we zelf weer fout serveerden. Protos kwam op matchpoint en wist dit met een ace te verzilveren. Een terechte overwinning voor Protos als je in de big points zo koel weet te blijven en drie matchpoints weet weg te werken.”

MKB Accountants/VCV-Spaarnestad
MKB Accountants/VCV begon moeizaam aan het duel met Spaarnestad en verloor de eerste set met 19-25. Daarna zette de thuisclub de zaken recht en won vervolgens met 3-1 via 25-18, 25-19 en 25-13. In de eerste set hadden we geen servicedruk,” zegt VCV-trainer Hans Mater. ,,Ook de andere onderdelen van volleybal waren niet in orde. Vanaf de tweede set brachten we veel meer servicedruk en een betere passing, waardoor de wedstrijd ging kantelen. Alle spelers hebben gespeeld. Zes eigen spelers en drie uit Heren 3.”

Donki Sjot-Utrecht
Donki Sjot boekte een 3-0 zege op vv Utrecht via 25-19, 25-21 en 25-23. Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek gaf na afloop toe dat de ploeg uit Den Dungen verdiend gewonnen had. ,,Het was revanchedag voor Donki Sjot. Voor hun de eerste wedstrijd na de winterstop, voor ons de derde. Hun revanche lukte. Waar wij in de thuiswedstrijd hun passlijn onder druk konden zetten, deden zij dit nu bij ons. Een start van 7-0 voor de Den Dungenaren in de eerste set en 13 directe fouten van onze kant in de eerste en tweede set (afgedwongen door Donki Sjot?) leidde tot een regelmatige Brabantse 2-0 en een aangepaste opstelling in set 3 aan onze kant. Ook dit mocht niet baten. Tot de big points hadden we wel een kleine voorsprong die echter in één servicebeurt werd omgebogen in een kleine doch onoverbrugbare achterstand. Conclusie: terechte overwinning voor vriend Johan van Zelderen en consorten en huiswerk voor ons. Het verlies werd op een gezellig feestje bij onze gastheren weggedronken waar zelfs de heren van Inter Rijswijk nog even langs kwamen.”

Peelpush-Inter Rijswijk
Inter Rijswijk leek na twee verloren sets op een nederlaag af te stevenen bij Peelpush, maar de ploeg van trainer Van Yperen knokte zich sterk terug en sleepte er alsnog een 2-3 zege uit. De setstanden waren 25-17, 25-20, 15-25, 21-25 en 12-15.