facebook pixel Rivo Meisjes B 4e in de finale van de NOJK - Volleybalkrant

Rivo Meisjes B 4e in de finale van de NOJK

zo 13 mrt 2016 09:00
Door:

Zaterdag 12 maart was de grote dag voor de meiden en begeleiding van Rivo Rijssen. We hadden in de halve finale een super spannende kruisfinale gespeeld! We moesten de 1e wedstrijd aantreden tegen Krekkers uit Mariaparochie. Dit team was bij ons bekend en we wisten wat ons te wachten stond. De hele wedstrijd hebben we gigantische goed gespeeld en onze serve druk was erg hoog. Het enige smetje op de wedstrijd was dat Yael Mollink tegen Guusje van Helden knalde! Sureyya ving dat goed op en we wonnen de beide sets en dit was wel een heerlijk begin. Yael daarna na de fysio en gelukkig was er niks kapot en ze wou het toch nog weer proberen in wedstrijd 2. We moesten spelen tegen Activia. Dit team staat al jaren bij de NOJK bij de beste 8 en een erg sterk team met 2 hele sterke aanvallers. Er was niks aan de hand tot 17-13 en toen gaf Yael aan niet verder te kunnen spelen. Jammer genoeg niks aan de hand en dan maar inproviseren was het advies. Activia begon daarna nog harder te werken en kon de set met 27-25 binnenhalen. Dit was voor de meiden een domper en dat zag je terug in set 2. We konden niet meer ons spelletje spelen en maakte net teveel fouten . Activia hield het niveau vast en dat was voldoende om ons te verslaan met 2-0. Niks aan de hand bleek na de wedstrijd, want krekkers had met 2-0 gewonnen van Sudosa, dus hadden we de laatste wedstrijd genoeg aan 1 setje winst. Voor de wedstrijd eens nagedacht van hoe kunnen we het beste gaan doen tegen dit sterke team uit Assen. Ik heb mijn 2e libero Naomi Agterberg van de libero afgehaald en als diagonaal neergezet.( ideaal dat de meiden op meerdere posities kunnen spelen) We gingen daardoor een soort van 4-2 systeem spelen. De 1e set vs Sudosa speelden we leuk mee, maar sudosa scoorde de punten makkelijker dan ons! We streden voor wat we waard waren maar kregen de ballen niet aan de grond bij de tegenstander en daardoor won sudosa dik verdiend de 1e set met 25-21. De 2e set koppies bij elkaar en alles of niets te gaan spelen met de aanval. We begonnen erg sterk en Guusje van Helden begon de aanvallers steeds beter te vinden. Liza Mollink en Lauren Embsen scoorde veel ballen op mid en buiten. Ruth Harbers en Lotte Boerman stonden erg sterk te passen en onze Liberoo op dia scoorde zelfs nog in de aanval. We stonden 18-11 voor en toen kwam Sudosa toch nog even terug! Gelukkig konden we door 1 serve serie weer het verschil maken en werd het 22-16. Het bleef wel spannend en op 23-19 scoorde Ellemijn van den Belt een punt op midden met een slimme bal. Nog 1 punt om na de kruisfinale te gaan en dat gebeurde meteen. De meiden waren door het dolle heen, want echt niemand had verwacht dat wij bij de beste 4 teams van Nederland zouden komen! We hadden even 30 min rust om ons klaar te gaan maken om tegen Sneek te spelen die 1e in de andere poule waren geworden. Bij het inslaan bleek al dat sneek te beschikken over erg veel power in de aanval. We deden de 1e leuk mee en verloren deze met 25-19. De 2e set knokten de meiden zich in de wedstrijd en er begon een boeiend gevecht te onstaan. Het Power volleybal tegen het harde werken en je zag dat ook Sneek toen foutjes begonnen te maken. We kwamen zelfs 22-20 voor, alleen toen gaf de PL van Sneek gas en scoorde de laatste punten van de set en was het 2-0 verlies een feit, maar wat hebben de meiden gevochten in deze wedstrijd. We moesten ons toen gaan klaarmaken voor de 3e en 4e plaats tegen Sliedrecht sport. Oud bekende van vorig jaar en een erg leuk team met veel lengte. We begonnen erg slecht en kwamen 7-1 achter. De time out werkte niet en Sam Borkent kwam in het veld en scoorde gelijk met haar serve 2 punten. We kwamen terug tot 12-8 en vanaf toen kregen we de bal niet meer aan de grond en Sliedrecht deed dat wel. We kwamen door 1 serve serie nog iets terug, maar sliedrecht was met 25-18 te sterk. De 2e set proberen de koppies nog om te draaien. We begonnen de 2e set erg slecht en stonden gelijk 7-0 achter. Je zag dat de meiden deze zware dag nu toch wel in de benen begonnen te voelen en we kwamen niet meer toe aan ons echte spel. We streden nog steeds en dat was te merken, alleen we troffen een sliedrecht die erg goed speelde en gewoon geen fouten maakten in de aanval. De 2e set was ook voor hun met 25-20. De meiden hebben het ongelovelijke goed gedaan en met de 4e plek van Nederland was dit echt het hoogst haalbare. Na de tijd zijn we gezellig samen met de C gaan eten in Rijssen bij de Reggehal. De sfeer zat er geweldig in, want 2 teams bij de beste 4 van Nederland is nog nooit gebeurd bij Rivo. Nu ik op zondag terug kijk ben ik als trainer zo gigantische trots op de B en C meiden. We hebben ons gemeten met de top van Nederland bij de jeugd en dat je dan zo goed mee doet is wel erg mooi om te zien. We gaan ons nu weer klaarstomen voor de topklasse, want daar staan ook nog zeer mooie potjes op het programma. Het is en blijft een geweldig spelletje dat volleybal!!!

Finale NOJK 2016 Rivo Meisjes C
Zaterdag 12 maart was het eindelijk zover. De finaledag van het NOJK was aangebroken. De busjes van Wessels Bouw arriveren bij de Reggehal nadat Erik Harbers nog even snel een lekke band heeft vervangen. Top zulke vaders. Voor vertrek krijgen de meiden eerst nog een leuke verassing. Prachtige inspeelshirts met achternaam gekregen van ouders en sponsor Reggeborgh! Een goed begin van de dag.
Eenmaal in Doetinchem aangekomen blijkt uit alles dat een ware topsportdag is aangebroken. Een fantastische accommodatie, een peloton jonge volleybaltalenten, gespannen coaches en begeleiders en heel veel enthousiaste ouders. We krijgen er nog meer zin in.
De eerste wedstrijd van de Rivo meiden is gepland tegen aartsrivaal Krekkers. Hier hadden we nog iets tegen goed te maken en uiteraard wilden we graag de eerste wedstrijd binnenhalen. De start was geweldig, een hoge servedruk die zorgde voor veel fouten bij de tegenstander maar ook goed verzorgt volleybal van onze meiden bracht via wat verschillende tussenstanden 19-6 op de bordjes. Krekkers is echter een enorme vechtploeg en gaf zich niet gewonnen. We moesten nog alle zeilen bijzetten om deze set binnen te halen, wat uiteindelijk wel lukte. Ook set twee was voor ons. Gedurende de hele set was het initiatief voor ons, en met 25-18 ook de wedstrijd. Een heerlijk begin.
De tweede wedstrijd tegen Somas/activia was een taaie. Wel steeds een voorsprong maar echt uitlopen was lastig. Toch “gewoon” de wedstrijd gewonnen met 2-0 en dat betekende dat we ons al geplaatst hadden voor de halve finale. De laatste poulewedstrijd tegen Emmen was een formaliteit voor ons maar we wilden wel winnen. Met 25-19 en 25-10 hebben we duidelijk laten zien wie de sterkste in de poule was. Rivo Rijssen!
De halve finale moesten we spelen tegen de nummer twee van de andere poule, Sudosa uit Assen. Een ploeg met enorm veel lengte en power maar in de poule speelden ze nog niet echt imponerend en we zagen dus echt wel kansen. Toen begon de wedstrijd, alhoewel wedstrijd… De servedruk van Sudosa was twee sets lang zo enorm hoog, en daarnaast hun foutenlast zo laag dat we gewoonweg geen enkele kans hadden. Totaal overklast tegen een ploeg die de wedstrijd van hun leven speelde. Helaas op een voor ons vervelend moment. 2-0 eraf en niet naar de finale. Opmaken dus voor plek 3.
De wedstrijd om de laatste podiumplek was tegen Apollo uit Borne. Ook deze ploeg al zien spelen en die maakte nog niet echt indruk. En dat bleek ook tijdens de wedstrijd. We hadden de ploeg voortdurend onder druk en hun sterke mid kon niet bediend worden doordat we een hoge servedruk hadden. Ook aanvallend speelden we zeer sterk. De eerste set maakten we zelf nog iets teveel fouten waardoor de tegenstander nog een beetje bij kon blijven, 25-21 was de eindstand. Nog een setje te gaan. Deze laatste set speelden we zeer goed, zelfs met 4 wissels bleven we doordenderen en onze tegenstander had helemaal niets meer in te brengen. Na 25-14 was de bronzen medaille binnen! De vreugde was uiteraard enorm. DERDE van Nederland, wat een prestatie.
Na onze wedstrijd snel naar het andere veld om te kijken hoe Krekkers het maakte tegen Sudosa. Krekkers won deze wedstrijd en werd zeer knap eerste van Nederland. Speelsters, coaches Paula en Christel, Van harte gefeliciteerd!
Terug in de Reggehal werden alle ouders maar natuurlijk ook Opa en Oma Homan (vergeten te noemen in onze speech als trouwste supporters!), broertjes, zusjes, meisjes B en meisjes C door Gabriel en zijn gezin ontvangen met een heerlijke maaltijd. Pizza’s, gehaktballen, friet, snacks, alles was in overvloed aanwezig. Hartelijk dank familie Coga!
De meiden van Rivo, aanvoerder en spelverdeler Anna Bouwens, Sarah Klein Horsman (mid), Imke Beltman (pl/dia), Marit Kamans (mid), Suzan Agterberg (spelv.), Benthe Murre (mid), Fleur Timmer (dia), Marit Wolbers (pl), Maud Nales (pl/dia), Susan Schepers (pl) en onze enige echter superlibero Lise Harbers worden getraind door Johan Strokap en tijdens de NOJK gecoacht door Mark Agterberg. Samen is dit een geweldig team waar Rivo in de toekomst hopelijk nog heel veel plezier aan kan beleven.
Live een keer kijken? Moet u doen! Zaterdag 26 maart staat de topper Rivo vs Krekkers op het programma. De nummer 3 tegen de nummer 1 van Nederland. Komt dat zien.

(Bron: Rivo Rijssen)