Op Sliedrecht Sport 2 lijkt geen maat te staan

Gepubliceerd op
ma 14 feb 2022 16:15
Door: Reinier de Boer
a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Inter Rijswijk-Zaanstad
Zaanstad herstelde zich goed van de onverwachte nederlaag tegen Peelpush. De ploeg van trainer Martin Rutten won met 1-3 bij Inter Rijswijk via 13-25, 10-25, 25-16 en 22-25. ,,Na de offday van vorige week was dit een goede wedstrijd van ons,” laat Zaanstad-trainer Martin Rutten weten. ,,Op spelverdeler Guido Spooren na, stonden we compleet aan de start. De eerste twee sets hadden we Inter Rijswijk onder druk met gericht serveerwerk aangevuld door een sterke blokkering. Vooral Robin Ottenhof excelleerde. Aanvallend was diagonaal Timo Terlouw heersende aan het net. In set 3 gooide Inter Rijswijk de opstelling om en koos voor drie passer/lopers in de opstelling. Met hernieuwde energie namen zij het initiatief over. Bij ons was de concentratie niet goed, waardoor wij onnodige fouten gingen maken. In set 4 hadden we het weer onder controle en speelden we de wedstrijd uit.”

Volley Tilburg-Protos
Volley Tilburg ging gewoon verder met de reeks van overwinningen die voor de lockdown behaald zijn. Protos werd eenvoudig met 3-0 verslagen via 25-19, 25-10 en 25-16. ,,We hebben afgelopen zaterdag een gemakkelijke overwinning behaald,” zegt Tilburg-trainer Martijn Musters. ,,Aan het einde van de eerste set leek het nog even spannend te worden, maar een sprintje boven de 20 was voldoende. Set 2 en 3 waren qua uitslag heel erg duidelijk. Voor ons was het fijn om weer te spelen en helemaal om ook weer publiek in de hal erbij te hebben. De selectie was compleet. Een aantal spelers met corona had donderdag gelukkig alweer getraind en het was fijn om Yannick Vesters en Thomas van de Ven na hun blessure weer in tenue bij de wedstrijd te hebben. In de komende weken treffen we twee keer Sliedrecht 2, dus daarin gaat het kampioenschap beslist worden,” zegt Musters.

Sovoco-Sliedrecht Sport 2
Koploper Sliedrecht Sport 2 blijft maar doorgaan met winnen. Nieuwkomer Sovoco bood dapper tegenstand, maar was toch niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Frank Vlot. Sliedrecht Sport 2 won met 1-3 via 21-25, 14-25, 25-23 en 18-25. Sliedrecht Sport 2 aanvoerder Albert Stek heeft een plezierige middag in Soest beleefd. ,,Laten we beginnen met de complimenten aan zowel het team als de supporters van Sovoco. Een kleine, lage en zeer knusse hal waar zowel de spelers als de supporters een heerlijke sfeer neerzetten. Sowieso de leukste tegenstander van dit seizoen. Maar dan nu de wedstrijd. Helaas moesten wij vaste libero Joel Blokland missen, maar zijn vervanger Luuk van der Leeden deed het meer dan voortreffelijk. Een zeer stabiele servicepass en ook de aanvallen van Sovoco keerde Luuk keer op keer. Set 1 ging lang gelijk op, maar uit alles bleek dat wij de betere ploeg waren. De nodige ervaring zorgde ervoor dat wij boven de 20 het verschil maakten en zo kwam de dik verdiende 25-21 op het scorebord te staan. Set 2 was andere koek. Vanaf het begin waren wij vele malen beter dan de tegenstander. Spelverdeler Jilles Amersfoort wist al zijn spelers zonder moeite te vinden en zette het spel volledig naar zijn hand. Een cleane 25-14 was het gevolg en er leek geen vuiltje aan de lucht. In set 3 was vooral het begin niet om over naar huis te schrijven. Een achterstand van 7 punten trokken we bij 23-23 wel weer gelijk, maar helaas snoepte Sovoco deze set van ons af. Eerlijk, dit hadden wij volledig aan onszelf en ons eigen spel te danken. Een mooie eye opener richting set 4 die met verse kracht Gerard Baan op de diagonaal met een nette 25-18 onze kant op ging. Deze set zijn we geen moment in de problemen geweest en was het verzet van Sovoco overduidelijk gebroken. Nu op naar twee zeer belangrijke finales. Aanstaande zaterdag spelen wij thuis tegen mede titelkandidaat Volley Tilburg en twee weken later spelen wij uit tegen dezelfde ‘Titans’ uit Tilburg city. In deze twee potten gaan we de kaarten verdelen en één ding is zeker. Wij kunnen niet wachten! Kom maar op!”

Peelpush-MKB Accountants/VCV
Peelpush kon na de knappe zege op Zaanstad tegen VCV niet opnieuw een overwinning vieren. De gasten uit Veenendaal wonnen in een spannende wedstrijd met 2-3 via 25-21, 24-26, 26-24, 17-25 en 8-15. ,,Met acht spelers waarvan zeven fitte en twee stafleden reisden we af naar Meijel,” zegt VCV-trainer Hans Mater. ,,In de eerste set was de wil om te winnen er niet en was het matjes. Niet alle spelers waren scherp. In de tweede set ging het niveau omhoog en gingen we beter blokkeren en kregen we meer grip op de wedstrijd. In de derde set gaven we het gewoon echt weg en daar baal ik van. Liefst zeven servicefouten en we hadden twee setpoints. In de vierde en vijfde set speelden alle aanvallers goed en kon Nikita ook iedereen ballen geven. De conclusie is dat we een punt weggegeven hebben en dat is jammer. Positief was dat we als team bleven werken en uiteindelijk ons niveau omhoog brachten. De vierde plaats op dit moment hadden we aan het begin van de competitie niet verwacht. We hebben een mooie mix van ervaren spelers en de jonge spelers ontwikkelen zich prima.”.

vv Utrecht-Donki Sjot
Het was lang geleden dat vv Utrecht dit seizoen een wedstrijd wist te winnen. De laatste zege dateert van 6 november 2021. De ploeg van trainer Bernard Schoonbeek won zaterdag met 3-0 van Spaarnestad via 25-22, 25-19 en 25-19. ,,Ik wist oprecht niet dat het zo lang geleden was dat we een wedstrijd hebben gewonnen,” zegt Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek. ,,Waarschijnlijk omdat de nederlagen tegen Sliedrecht Sport en Zaanstad min of meer ingecalculeerd waren en we voor de wedstrijden tegen Compaen en VCV amper getraind hadden. De wedstrijd tegen Spaarnestad was een beetje een kopie van de laatste drie sets van de uitwedstrijd. Halverwege de set kunnen we een voorsprong nemen en die komt eigenlijk niet meer in gevaar. We waren verre van compleet; Lasse Jonker heeft corona en Alexander Kraan was uit voorzorg in quarantaine gegaan. Bovendien hadden 2 van de 3 middens de hele week niet kunnen trainen door ziekte, werk en oververmoeidheid. In navolging van onze zeerovervrienden hebben we daardoor ook een trainer-coach laten spelen tegen Spaarnestad. Gelukkig pakte dit voor ons wat beter uit. Het grootste compliment voor het team was dat ze, ondanks enkele tegenslagen in de verschillende sets, geconcentreerd en georganiseerd door bleven spelen zodat Spaarnestad nooit (of zeer zelden) meer dan twee punten op rij kon maken. Op een korte periode na konden we de passlijn van de Haarlemmers voldoende onder druk zetten om hun aanvallen wat voorspelbaarder te maken en onze eigen verdediging de kans te geven goed opgesteld te staan. Onze pass was veel stabieler dan de vorige weken en dat gold eigenlijk voor ons hele niveau. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat Spaarnestad wat minder speelde dan de vorige week, maar ik zou dit ook in ons voordeel kunnen uitleggen; door ons stabielere spel kon Spaarnestad niet het niveau halen van de vorige week,“ zegt Schoonbeek.