facebook pixel Nieuwkomers Skunk en Gemini-Kangeroes starten sterk - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Nieuwkomers Skunk en Gemini-Kangeroes starten sterk

Gepubliceerd op
di 03 okt 2023 00:51
Door: Reinier de Boer

De nieuwkomers Skunk en Gemini-Kangeroes zijn de competitie sterk begonnen met twee overwinningen. Daarnaast verrast het gewijzigde Spaarnestad ook met twee zeges. Dit drietal neemt samen met Sliedrecht Sport 2 de koppositie in van de Topdivisie B. Spaarnestad won in een spannend duel van Zaanstad met 3-2. Skunk won met 3-0 van Inter Rijswijk en Gemini-Kangeroes versloeg Peelpush met 2-3. Sliedrecht Sport 2 verloor een puntje aan Utrecht: 3-2. Volley Tilburg pakte haar eerste zege bij VCN. Taurus boekte ook haar eerste zege, maar dan bij Donki Sjot.

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Skunk-Inter Rijswijk 
Nadat Skunk vorige week degradant Taurus verraste, boekte de ploeg van trainer Frank van de Nieuwenhuizen ook een zege op Inter Rijswijk. In Veghel werd het 3-0 via 25-16, 25-21 en 25-21, waardoor Skunk een droomstart kent. In een kolkende heksenketel dat de naam ‘de Bunders’ draagt, stuurde Skunk-coach Frank van de Nieuwenhuizen dezelfde zes veldspelers het veld in als bij de vorige wedstrijd, alleen werd deze keer met libero Joey gestart op de plek van Daan. Skunk startte goed aan de wedstrijd en kwam al gauw op voorsprong. Hoewel de passlijn van Inter Rijswijk uitstekend werk verrichte, lukte het de Zuid-Hollandse ploeg niet om deze altijd in punten om te zetten. Skunk hield zijn voorsprong vast en wist onder toeziend oog van een goedgevulde, luidruchtige tribune de eerste set zonder grote problemen met 25-16 te winnen. 
Ook na de kantwissel hield de thuisploeg de wedstrijd onder controle. Inter Rijswijk kroop wel iets dichterbij en probeerde met wissels de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar tevergeefs. Ook set twee ging naar de heren uit Veghel met 25-21.  
Aangezien de hele dag al zo veel uitloop had gekend, wilde het team het klusje snel klaren om vlug naar bruin café de Spil te mogen voor een koude versnapering. Hiervoor moest dus ook de derde set gewonnen worden. Deze set werd een stuk spannender. Inter Rijswijk ging sterk serveren en de passlijn van Skunk begon wat te wankelen. Beide teams gingen gelijk op in score, maar halverwege de set wist Skunk toch weer een gaatje te slaan. Met opnieuw een score van 25-21 had Skunk haar eerste driepunter binnen, wat resulteerde in een grote ontlading van de spelers, de courtcrew en het publiek. Dit resultaat maakt dat Skunk op dit moment koploper is in Topdivisie B, met hetzelfde puntenaantal als Sliedrecht Sport en medepromovendus Gemini-Kangeroes. 

Peelpush-Gemini-Kangeroes 
Debutant Gemini-Kangeroes is ook sterk aan de competitie begonnen. Na de winst op VCN won de ploeg van trainer Sjoerd de Jong het enerverende uitduel bij Peelpush met 2-3 via 25-13, 22-25, 31-33, 25-23 en 14-16. ,,We moesten helaas de zieke Robin Kalmeijer achter laten in bed,” zegt De Jong. ,,Verder was iedereen aanwezig, aangevuld met de extra libero Max Mol. Ik moet zeggen dat we na de eerste set even bang waren dat de lange reis in een wedstrijd van nog geen drie kwartier zou resulteren. De spanning van het spelen tegen een grote naam als Peelpush doet toch iets met je. Gelukkig hervonden we onze servicedruk en onder leiding van de debuterende aanvoerder Sjoerd Roosjen wisten we in de volgende set beter bij te blijven bij de thuisploeg. Passend wisten we ook wat meer controle te vinden, maar vooral de vechtlust van alle spelers en energie van de wissels zorgden er voor dat we opeens mee gingen doen. Dat alles zorgde dan ook voor de winst in die tweede set en ook in de bijzonder spannende derde set (31-33) met setpunten over en weer. In de vierde set leek een totale verassing ook nog even mogelijk om de volle drie punten mee te nemen, maar helaas ging deze dus toch naar Peelpush. Hoewel we als debutant natuurlijk al trots waren op 1 punt (eerlijk gezegd was 1 set al heel wat), was het heel goed om te zien dat we de laatste set alsnog naar ons toe wisten te trekken en zo de tweede winstpartij binnen wisten te halen. Drie kwartier is gelukkig bijna twee uur geworden.” 

Spaarnestad-Zaanstad 
Het sterk gewijzigde Spaarnestad won ook haar tweede duel van deze nog prille competitie. De ploeg van trainer Kasper van Groenhuijzen versloeg Zaanstad in een zinderende pot met 3-2 via 25-20, 26-24, 26-28, 21-25 en 16-14. ,,Ja, het was heel spannend,” kijkt van Groenhuijzen terug. ,,Zaanstad is een van de betere teams in de Topdivisie. Zij hebben vorige week van Tilburg gewonnen. Dat was met afstand het beste team in de Topdivisie afgelopen jaar. Set 1 en 2 waren spannend en die wonnen we. Set 3 was spannend, maar was voor hen. In set 4 hebben we echt wat laten liggen. Scoren met tipballen is niet oké. De vijfde set was opnieuw spannend. Wij hebben op het juiste moment de goede dingen gedaan. Zaanstad zal het er waarschijnlijk niet mee eens zijn, maar het was een mooie wedstrijd.”

Sliedrecht Sport 2-VV Utrecht 
Sliedrecht Sport 2 boekte een 3-2 zege op VV Utrecht via 20-25, 25-19, 15-25, 26-24 en 15-11. Het was voorafgaand aan dit duel een rommelige week in Sliedrecht. ,,Jasper lag de hele week ziek op bed, maar was wel beschikbaar. Hidde kreeg een bal op zijn duim en was niet inzetbaar. En ook Albert heeft last van een kleine schouderblessure en liet deze wedstrijd aan ‘m voorbijgaan,” somt Albert Stek op. Trainer/coach Egbert op ‘t Hof begon de wedstrijd met Jelle, Sem, Luuk, Aron, Cees, Ian en Wessel. ,,Het was een wedstrijd waar we met hangen en wurgen doorheen moesten komen. (Te) weinig servicedruk, niet direct afmaken van de kansen en zeer timide binnen de lijnen. Dit spel zorgde voor verlies in de eerste en derde set. Utrecht was met name aan de buitenkanten sterk en wij kregen daar niet al te makkelijk grip op. Ook good old Jorad de Vries was soms een doorn in het oog bij onze hoog blokkerende middenmannen. Bij momenten wist Wessel er op het midden sterk en hard doorheen te komen en ook van Cees zijn diagonale hoek op links had Utrecht meer dan last. Ondanks de slechte beslissingen van de tweede scheidsrechter (blijkbaar was er heel veel wind in de sporthal, waardoor het net continu heen en weer ging…) wisten wij deze pot met 3-2 uit het vuur te slepen. Complimenten aan onze nieuwe aanwinst Jochem voor zijn sterke invalbeurt en vooral mooie en gedurfde keuzes in de spelverdeling. Om je vingers bij af te likken! Twee gespeeld, twee gewonnen. We lopen op schema.” 
Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek had vooraf voor een punt getekend, maar achteraf bekroop hem het gevoel dat er meer in gezeten had. Mart Overdijk was afwezig, maar Jorad de Vries was volledig inzetbaar. ,,De eerste twee sets werden gelijk verdeeld waarbij de winnaar vanaf halverwege de set eigenlijk al duidelijk was. In set 3 lukte bij ons heel veel en konden we het indrukwekkende midden van de Sliedrechtse reserves uitschakelen door een hoge servedruk. Uiteraard lieten de blauwwitte thuisspelers dit niet over hun kant gaan en zij lieten de "oude" garde weer opdraven met als gevolg dat de passing aan hun kant weer veel stabieler werd en hun midden de ballen weer de kelder in konden slaan. Wij liepen in set 4 eigenlijk constant achter de feiten aan met een paar punten achterstand. Bij 24-22 konden we de opslag terughalen en mocht onze Bas van Gilst gaan serveren. Twee (!) Sliedrechtse time-outs later produceerde hij een prima jumper en werd het toch nog gelijk. Helaas voor ons scoorde de thuisclub daarna twee punten op rij. Set 5 was eigenlijk een kopie van 4; zij steeds een paar puntjes en wij niet in staat om bij te komen. Een noemenswaardig feit in deze set was een werkelijk prachtige set van de jonge Sliedrechtse spelverdeler, achterover over negen  meter die perfect aankwam. Er had misschien wel wat meer ingezeten als wij onze eigen kansen iets meer benut hadden. Niettemin was het een mooi gevecht.”

Donki Sjot-Taurus 
Donki Sjot pakte na de 3-1 nederlaag bij Spaarnestad haar eerste punt. In het duel tegen Taurus leed de ploeg uit Den Dungen wel een 2-3 nederlaag via 25-17, 24-26, 25-23, 19-25 en 12-15. Het betekende de tweede nederlaag voor Donki Sjot en de eerste zege voor Taurus.  
Donki Sjot begon de wedstrijd voortvarend. De thuisploeg nam meteen het initiatief en met veel servicedruk en aanvalspower wisten ze de eerste set relatief eenvoudig te winnen met 25-17.  In de tweede set kreeg Taurus de pass beter georganiseerd en ging het gedurende de hele set gelijk op. Bij 24-24 ging Taurus efficiënter met de kansen om waardoor ze met 26-24 wisten te winnen en de stand gelijktrokken naar 1-1. Ook de derde set was het een nek aan nek-race. Met veel vechtlust aan beide kanten van het net was het tot 16-16 stuivertje wisselen. Toen wist Donki Sjot opnieuw de passlijn van Taurus onder druk te zetten, waardoor het aanvalsspel voorspelbaarder werd en Donki Sjot hier adequaat op kon regeren. De ploeg  maakte een sprongetje van drie punten welke ze naar het einde van de set niet meer weggaven. Resultaat 25-23 en dus 2-1 voor de thuisploeg. Het lukte de ploeg uit Den Dungen niet deze lijn door te trekken. In de vierde set ging het tot 8-8 gelijk op, totdat de aanvallers van de thuisploeg niet meer wisten te scoren. Omdat ook de servicedruk weg viel, kon Taurus het initiatief opnieuw overnemen en dit gaven ze niet meer weg. Donki Sjot liep gedurende de hele set achter de feiten aan en verloor die dan ook met 25-19. Een vijfde set was nodig om te bepalen wie de winnaar zou worden. Taurus wist in deze vijfde set het initiatief te houden. Donki Sjot spartelde wel nog even tegen, maar kon het tij niet meer keren. Eindstand 15-12 en dus 3-2 voor Taurus waardoor de meeste punten mee naar Houten gaan. ,,Dit was misschien niet nodig geweest, maar daar kopen we nu helemaal niets meer voor. We hadden in de tweede en vierde set door kunnen/moeten pakken, maar dat hebben we niet gedaan,” stelt Bram de Jager van Donki Sjot.
 

VCN-Volley Tilburg 
Na de nederlaag van vorige week herstelde Volley Tilburg zich door een 0-3 zege bij degradant VCN via 17-25, 26-28 en 22-25. VCN leed haar tweede nederlaag op rij en staat net als Inter Rijswijk nog op nul punten.

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d