facebook pixel Nieuwkomer Vives maakt indruk - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld: Volleybalkrant.nl

Nieuwkomer Vives maakt indruk

Gepubliceerd op
ma 19 sep 2022 23:28
Door: Reinier de Boer

In de Topdivisie B was er een volledig programma met zes wedstrijden. De vroege topper tussen Zaanstad en Sliedrecht Sport 2 werd 0-3. Promovendus Vives maakte indruk door een overtuigende 3-0 zege op Spaarnestad. Volley Tilburg en Inter Rijswijk wonnen van Peelpush (1-3) en Protos (0-3). Utrecht won vrij duidelijk met 3-0 van Donki Sjot. MKB Accountants/VCV-Compaen werd een heuse thriller (3-2).

 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Vives-Spaarnestad 
Door de vrijwillige terugtrekking van Sovoco kwam er een plaats vrij in de Topdivisie B voor Vives uit IJsselstein. Vorig seizoen is Vives als eerste geëindigd in de 1e divisie B met maar liefst een voorsprong van 21 punten op de nummer twee. Veel is er in de selectie niet veranderd, want er kwamen twee nieuwe spelers, een extra libero en spelverdeler Fedde Plankeel. De promovendus maakte indruk door een duidelijke 3-0 zege op Spaarnestad via 25-11, 25-17 en 25-17. Trainer Kasper Langendoen kon dan ook niet anders dan tevreden terugkijken op het debuut in de Topdivisie. ,,De eerste set begonnen we wat gespannen, maar kwamen we goed terug en werd de eerste set alsnog overtuigd gewonnen. De 2e set was een formaliteit en kwamen we geen enkele keer in de problemen. De 3e set begon het beter te lopen bij Spaarnestad, maar daar sloeg Sjoerd Hoogendoorn Vives weer op voorsprong en gedragen door het uitzinnige publiek wonnen we alsnog de 3e set. Uitblinkers aan de kant van Vives waren Joël vd schans en Mitchel v Kesteren.” 

MKB Accountants/VCV-Compaen 
De langste wedstrijd van de eerste wedstrijddag was MKB Accountants/VCV-Compaen. In een thriller die twee uur en een kwartier duurde, kwam de thuisclub via 3-2 als winnaar uit de bus. De setstanden waren 25-23, 28-30, 17-25, 25-22, 20-18.  VCV-Compaen was een wedstrijd tussen twee teams die de afgelopen zomerperiode een metamorfose hebben ondergaan. Bij de Oostzaners kwamen vier nieuwe spelers in de selectie, namelijk spelverdeler Thomas Konijn, buitenaanvaller Vasileos Mandelaris, middenblokkeerder Lars Ent en diagonaalaanvaller Milan Muijs. Bovendien staan Jesse Koopman en Calvin Ooms op een andere positie. Duidelijk was te zien dat de twee ploegen nog volop bezig zijn vastheid te creëren. Hoogte- en dieptepunten wisselden elkaar in hoog tempo af, waardoor het wel een boeiend kijkspel werd. Tegenvaller voor VCV was dat de grote regisseur Nikita Artamonov aan het eind van de tweede set met een enkelblessure naar de kant moest. Met 28-30 in Oostzaans voordeel droeg ook deze set bij aan de lange speeltijd, terwijl de openingsset met 25-23 ook al een verschil van slechts twee punten kende. De derde set liet een Compaen zien zoals de trainers Sven Vermeulen en Michiel Majoor het graag zien. Met een scoringspercentage van boven de 70 procent was Lars Ent een regelrechte plaag voor VCV.  
Zo voorspoedig als het in de derde set voor Compaen ging, zo matig verliep de vierde. De blokkering en verdediging kreeg meer vat op Vasileos Mandelaris en de boomlange herintreder Wouter van der Ark was regelmatig een sta in de weg aan het net. In de vijfde set leek Compaen op weg naar winst. Met vijf aanvalspunten ging Calvin Ooms zich ook met de puntenproductie bemoeien en de thuisploeg maakte verschillende onnodige fouten. Enkele missers bezorgden de winst echter alsnog bij VCV: 20-18. 
VCV-trainer Hans Mater was uiteraard blij met de winst. ,,Serverend hebben we Compaen te weinig onder druk gezet. In de eerste twee sets is Thomas Rosier ingevallen voor Lucas vd Venis en deed dat goed. Bram Brouwer pakte het als spelverdeler goed op. We hebben de wedstrijd na de derde set toch weten te kantelen en dat is een verdienste van meerdere spelers. Wouter van der Ark was ook aanwezig daar Senna Renting geblesseerd was en had belangrijke bijdragen voor het team. Knap dat we ons als team wisten te herpakken na de blessure van Nikita en de zwakke derde set.” 

Zaanstad-Sliedrecht Sport 2 
De vroege ‘topper’ tussen Zaanstad en regerend kampioen Sliedrecht Sport 2 leverde een 0-3 zege op voor de gasten. Het verschil was niet groot: 22-25, 24-26, 23-25. ,,We gaan door zoals we vorig seizoen geëindigd zijn!”,  zegt Sliedrecht Sport-speler Albert Stek opgewekt. ,,Met een keurige 3-0 overwinning nemen we de volle punten mee uit Zaanstad. Wat is er veranderd? Youri Ebbelaar heeft de stap naar Heren 1 gemaakt, Glenn Korevaar heeft een stapje terug gedaan naar Heren 3, Steven Heijting heeft zijn padelracket weer opgepakt en Jelle Leeuwis heeft net voor het verstrijken van de transferdeadline volledig op eigen initiatief een transfer afgedwongen naar Eredivisionist Capelle. Nieuwe namen in de selectie zijn Jasper Bouter, Mats Kruiswijk, libero Luuk van der Leeden en de jeugd met de toekomst Sem Clement en Aron Huijser.” 
Sliedrecht Sport 2 begon het duel met in de spelverdeling Jilles Amersfoort, op de libero Joël Blokland, op de middenas Michael van Leeuwe en Ian de Bus, op de diagonaal Gerard Baan en aan de buitenkant Luuk de Groot en Albert Stek. ,,Het was duidelijk een eerste wedstrijd van het seizoen. Hele goede en sterke momenten werden afgewisseld door zwakke en rommelige momenten. Één ding scheelt, tegen mannen als Dwin Brouwer, Lesley Kef, Hidde Uittenbosch en Guido Spooren is het gewoon lekker volleyballen. Ze weten hoe het spelletje werkt en er zit een fatsoenlijke technische klap op. Vooral het begin van iedere set was van onze kant niet sterk. Nog niet de volledige focus bij het eerste fluitsignaal zorgde ervoor dat wij iedere set opnieuw weer een tandje extra bij moesten zetten om uiteindelijk de overwinning binnen te slepen. Ook al verwacht je bij het zien van de setstanden iets anders, wij hebben geen moment het gevoel gehad dat we een set zouden gaan verliezen. Jilles Amersfoort zette het spel naar zijn hand en talent Luuk de Groot was op linksbuiten simpelweg niet te stoppen. Goed om te zien was het debuut (of eigenlijk de comeback) van Jasper Bouter. Het officiële debuut van Mats Kruiswijk in Heren 2 laat nog even op zich wachten, want wij moesten hem afstaan aan ons vlaggenschip.” 
Zaanstad-speler Daniël Hoonhout hield gemengde gevoelens aan de wedstrijd over. ,,Ja, we hebben een beetje mixed feelings over de wedstrijd tegen Sliedrecht. Aan de ene kant speelde Sliedrecht erg stabiel en is de winst ook meer dan terecht. Aan de andere kant geeft de 3-0 uitslag naar onze mening een verkeerd beeld van de wedstrijd, aangezien er zeker wel kansen lagen voor (set)winst. Zelf speelden we dus een redelijk goede wedstrijd, maar hebben het laten liggen in de eindfases.” Mark Schoonen is de nieuwe trainer van Zaanstad, die Martin Rutten opvolgde, die naar Dordrecht verkaste. 

VV Utrecht-Donki Sjot 
VV Utrecht begon de competitie uitstekend met een 3-0 zege op Donki Sjot via 25-21, 25-19 en 25-18. Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek was blij eindelijk weer het veld te mogen betreden voor een wedstrijd ‘voor het echie’. ,,Na een lange en goede voorbereiding hadden we wel het gevoel dat we klaar waren voor de eerste wedstrijd,” zegt hij. ,,We mogen dit jaar vijf nieuwelingen verwelkomen: Bas van Gilst en Jonas Oudijk zijn van onze buren uit Bilthoven (Irene) overgekomen, Jonas Edskes van Switch Hooglanderveen, Lucas van Cappellen van de Eindhovense Studenten Volleybalvereniging Hajraa en Jeroen van Iperen komt van ZVH. Daar staan drie vertrekkers tegenover. Auke Pauzenga is gestopt in verband met middenstandsactiviteiten, Evan Groenenberg is overgestapt naar VCV en Sven de Koe heeft zijn imposante volleybalcarrière in de ijskast gezet. Ook zijn Mark Roper (trainer), Jorad de Vries (trainer/speler) en Vincent Goudzwaard (assistent-trainer) aan het team toegevoegd waarbij aangetekend dat Jorad er vanaf kalenderjaar 2022 al bij zat. Dit jaar veertien spelers dus; een hele luxe.” Schoonbeek werd van de wedstrijd tegen Donki Sjot gelukkig. ,,Het eerste potje tegen de sportieve gasten van Donki Sjot uit Den Dungen kenmerkte zich aan onze kant vooral door een gespannen en zenuwachtig begin. Van de eerste zeven serveerders lukte het zes keer niet om de bal ín te serveren. Naarmate de wedstrijd vorderde ging dit steeds beter en lukte het ons om de toch wel smalle selectie van de Brabanders (acht man) steeds meer onder druk te zetten. Gevolg: een 3-0 overwinning. De eerste drie punten zijn binnen, het team is blij en de coach is een gelukkig mens.”

Protos-Inter Rijswijk
Inter Rijswijk kende weinig moeite met Protos en won met 0-3 via 9-25, 15-25 en 22-25. Protos-trainer Gerlof Verstoep bouwt aan een nieuw team en dat kost normaal gesproken veel tijd. ,,We hebben zeven nieuwe gezichten en zes spelers die gebleven zijn. Een behoorlijke verjonging op bijna elke positie en een mooie investering in de breedte van de selectie op middellange termijn. Na een rommelige voorbereiding met veel afwezigen en blessures zijn we nog lang niet goed genoeg. Dus de komende vier weken zullen we snel grote stappen gaan zetten om te zien wat ons basisniveau is. De wedstrijd tegen Rijswijk stond in het teken van de eerste stappen zetten. De stijgende lijn zat zeker in het spel. We waren echter ook aan het einde van de wedstrijd nog niet in staat Rijswijk echt pijn te doen. Over twee weken de volgende test om te kijken of we op de goede weg zijn."

Volley Tilburg startte de competitie met een 1-3 overwinning op Peelpush via 23-25, 25-23, 15-25 en 20-25. 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d