facebook pixel Keistad pakt titel - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Keistad pakt titel

Gepubliceerd op
ma 03 apr 2023 16:33
Door: Reinier de Boer

Wat er al aan zat te komen is waarheid geworden. Keistad is kampioen van de Topdivisie A door een 3-0 zege op Olhaco. Met nog een wedstrijd te spelen kan nummer twee Sudosa-Desto, dat met 0-3 bij Orion 2 won, de koploper niet meer inhalen. Onderin is de strijd tegen degradatie nog spannend en die wordt uitgevochten door EVV, Prima Donna Kaas/Huizen 2 en Reflex.

 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Keistad-Olhaco 
Keistad had aan winst genoeg tegen het gehavende Olhaco. In de eerste twee sets kon Olhaco goed tegenstand bieden (25-21 en 25-21), maar in de derde set was de koek op: 25-9. Het feest kon losbarsten in de Amerena in Amersfoort. Eventjes was er twijfel bij Keistad over een bericht op de site van de Nevobo over matchfixing tussen Keistad en DIO/B om Sudosa-Desto te benadelen. In 2022 zouden beide ploegen de uitslag voor hun wedstrijd in Amersfoort vooraf hebben afgesproken, waarbij Keistad de drie punten zou krijgen. ,,De op echt lijkende publicatie vanuit de Nevobo over matchfixing deed de staf heel even twijfelen. Wat gebeurt hier?,” zegt Keistad-trainer Marcel Ruijterlinde. ,,De regering vindt de grappen op de eerste van april niet meer kunnen, maar wij konden het nepnieuws wel waarderen. Zeker nadat we in de wedstrijd tegen Olhaco op een 2-0 voorsprong kwamen. De lange neus richting Assen werd groter, want de schaal kwam steeds dichterbij.” De coaches Ruijterlinde en Bakker hadden vooraf moeilijke beslissingen te nemen om de startende zes samen te stellen. ,,Iedereen uit de 13-koppige selectie verdiende het namelijk om een kampioenswedstrijd te spelen. Olhaco zorgde er echter in de derde set voor dat alsnog alle spelers ook binnen de lijnen van de geweldige sfeer in de Amerena konden genieten. Onder het toeziend oog van ruim 400 toeschouwers wonnen we het laatste bedrijf met maar liefst 25-9. Iedere speler heeft dus mee kunnen genieten en kunnen genieten en kunnen voelen wat het is om op het eennahoogste niveau in Nederland de eerste prijs te pakken. De vreugde en ontlading was enorm in de Amerena.” De vertrekkende trainers Ruijterlinde en Bakker zullen de sfeer gaan missen. ,,Wat een geweldige periode hebben we bij ons eigen cluppie gehad en wat is het volleybal gaan leven sinds we naar de Topdivisie en de Amerena zijn gegaan. De bond doet er goed aan om zo snel mogelijk weer naar één Topdivisie te gaan om het voor de die clubs, die niet aan de onhaalbare financiële eisen kunnen voldoen, toch mogelijk te maken om in een geweldige competitie te spelen.” Het seizoen zit er voor Keistad nog niet op. ,,Nee, we zijn nog niet klaar. Op 15 april zal Sudosa willen laten zien dat zij in onderlinge duels de beste zijn. Het staat 1-1, want in de bekerconfrontatie in december hebben we laten zien dat wij een maatje te groot waren. Op de laatste competitiedag zullen we opnieuw laten zien dat we de terechte kampioen zijn.” Dan is het nog niet klaar, want op 29 april gaat Keistad strijden om het algemeen Topdivisiekampioenschap. In de Van der Knaaphal in Ede treedt Keistad aan tegen de kampioen van de Topdivisie B, Volley Tilburg. Ruijterlinde en Bakker nemen daarna een jaartje afstand van het volleybal.

Orion 2-Sudosa-Desto 
Sudosa-Desto had nog een klein kansje kampioen te worden, maar dan moest er wel gewonnen worden van Orion 2. In Doetinchem is Orion 2 nauwelijks te verslaan, maar het lukte de ploeg van trainer Erik Noordijk wel. De Assenaren wonnen met 0-3 via 21-25, 17-25 en 20-25. ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld,” zegt Sudosa-trainer Erik Noordijk. ,,Vooral serverend konden we Orion met een snelle float onder druk zetten. Dat leverde bij ons kansen op in de blokkering en verdediging. Daarnaast ontdekten we vrij snel dat Orion moeite had om hun blok op links goed te organiseren. Dat leverde ons in de side out veel punten op. Naast onszelf was ook de toeschouwer overwinnaar. Ze kregen een wedstrijd met veel rally’s en mooie verdedigende acties te zien.” 

DIO/B-Madjoe 
DIO/B sloot de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen af met een 3-0 zege op Madjoe via 25-17, 25-20 en 25-20. ,,Een lekkere overwinning,” vond DIO-speler Edwin ten Kate. ,,We waren weer eens helemaal compleet. De wedstrijd stond bij ons een beetje in het teken van afscheid nemen van onze huidige trainer, Martin Maring, en van onze diagonaalspeler en publiekslieveling Michael ter Veer. We begonnen lekker scherp en fanatiek aan de wedstrijd waarin Michael ter Veer direct vanaf het begin de tegenstander vakkundig omver probeerde te blazen. De gasten van Madjoe begonnen een stuk minder scherp, waarbij aangetekend moet worden dat ze in de voorbereiding wel veel pech hadden onderweg. Desalniettemin begonnen wij dus goed en hadden we de passlijn van Madjoe direct onder druk, we konden makkelijk uitlopen en vol vertrouwen richting het einde van de set spelen. Deze sloten we af met 25-17.  De tweede en de derde set konden we ook vanaf de bank steeds jongens inbrengen die lekker in het spel meegingen en we via een 25-20 in de tweede set, in de derde set konden toewerken naar de publiekswissel van onze Michael ter Veer, MTV. Het publiek zong een heerlijk lied voor hem, waar iedereen volop van genoot. Mooi om het seizoen qua thuiswedstrijden zo af te sluiten. De berichten over een eventuele afspraak tussen Keistad en Bedum waren natuurlijk een mooie 1 april grap. Dergelijk contact is er naar mijn weten nooit geweest en zou ook niet passen.”

Reflex-Prima Donna Kaas/Huizen 2 
De strijd onderin is ongemeen spannend en gaat tussen Reflex, Prima Donna Kaas/Huizen 2 en EVV. Eerder had PDK/Huizen 2 met 3-1 van Orion 2 verloren, maar in Kampen pakten de gasten een 2-3 zege via 20-25, 14-25, 29-27, 25-21 en 10-15. ,,Na een verloren, maar wel goede wedstrijd tegen Orion en wetende dat we onze meest overtuigende zege van het seizoen tegen de mannen van Reflex hadden behaald, reisden we af naar Kampen,” zegt Huizen-speler Dirk Zegwaard. ,,Even leek het weer zo'n overtuigende zege te worden, helaas hebben we één kostbaar punt laten liggen. We begonnen de wedstrijd met energie en overtuiging. Daar hebben we ze duidelijk mee verrast. Na de eerste twee sets gewonnen te hebben zeiden we al tegen elkaar "Nu moeten we scherp blijven. Deze gasten komen nu met alles wat ze hebben." Dat bleek te kloppen. We kregen ze er in een zinderende derde set niet onder en moesten de vierde set inleveren aan het ritme van de tegenstander. Gelukkig sloten we de set goed af en werd het een 'alles of niks' vijfde set. Die 15 gewonnen punten kunnen wel eens het verschil gaan maken tussen handhaving en degradatie. We zijn er echter nog niet. We gaan met alles wat we hebben Orion te lijf over twee weken. Dat is het enige wat we zelf in de hand hebben en dan gaan we zien waar we eindigen.” 
Erik Huisken van Reflex was toch blij met het ene punt. ,,Voor de stand een heel belangrijk punt, dat volgende week zomaar doorslaggevend kan blijken in de strijd om plek 10, maar bovenal een erbarmelijke wedstrijd wat voor de selectie eigenlijk een eye-opener zou moeten zijn,” zegt hij. ,,PDK begon de wedstrijd met prima servicedruk, terwijl wij daar vanaf de 9 meter lijn veel te weinig tegenover zetten. Te hoge foutenlast en te weinig druk. Daarnaast had PDK goed door wat onze afspraken waren in de blok-verdediging, waardoor ze vaak het gat konden vinden. In de tweede set lieten we ons kinderlijk eenvoudig van het veld slaan. Best zorgelijk. Veel van de jongens zijn druk met hun volgende stap richting de Eredivisie, maar presteren op het moment dat het moet tegen de nummer laatst in de Topdivisie, lijkt mentaal teveel gevraagd. Genoeg te leren dus nog! In set 3 hebben we de boel omgegooid en begon het wat beter te lopen. Boven de 20 leek het echter toch weer mis te gaan en liep PDK uit naar 22-24. Een goede side out en service hield ons in de race. Een paar matchpoints later stonden we zelf aan de goede kant van de score en ontsnapten we aan een 0-3 nederlaag. In de vierde set hadden we eindelijk de service beter voor elkaar en de wijzigingen in de verdediging brachten ons in combi met het blok vaak in de rally. Eindelijk een overtuigende set. Ondanks een slechte start in de vijfde set, kregen we de boel toch onder controle en bij de 8-7 veldwissel zag het er goed uit. Een paar gemiste kansen in de rally zorgden ervoor dat PDK echter nog steeds mee deed en vervolgens op de service van de tweede spelverdeler het beslissende gat sloeg.”

Dynamo 2-EVV 
EVV zakte naar de laatste plaats na de 3-0 nederlaag tegen Dynamo 2 via 25-21, 25-20 en 25-22. De ploeg van trainer Henoch Snuif heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg nog kans op handhaving. ,,Ja, de competitie is razend spannend,” zegt hij. ,,Door ons verlies tegen Dynamo en doordat Reflex en Huizen beide punten pakten, is onze positie op de ranglijst er niet rooskleuriger op geworden. We hebben nog twee wedstrijden om daar wat aan te doen. Na de prima pot tegen Keistad speelden we ook tegen Dynamo weer heel behoorlijk. Uiteindelijk gaf de power van Dynamo en de breedte van hun selectie de doorslag. In de derde  set kwamen we op een mooie voorsprong, maar die konden we helaas niet over de streep trekken. Met enkele wissels wisten de Apeldoorners het tij nog te keren. Jammer, want setwinst was wel een mooie beloning geweest voor de energie die mijn ploeg op de mat legde. Op naar de laatste twee potjes en kijken wat het wordt.” 


Webton/Hengelo-VoCASA 2
Webton/Hengelo won met 3-0 van VoCASA 2 via 25-22, 25-20 en 25-21. ,,Over het algemeen was het een degelijke wedstrijd," zegt Hengelo-trainer Rinke Olthof. ,,We hadden vrijwel de hele wedstrijd het overwicht en Vocasa maakte domweg te veel fouten om het ons echt lastig te maken. Het was daarom een wat wisselvallige wedstrijd, waar we aan het eind van de sets scherp genoeg bleven om de kansen te benutten. Fijn om de laatste thuiswedstrijd op deze manier af te sluiten en te merken dat we steeds meer in staat zijn zelf de wedstrijden te controleren." 

 

 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d