facebook pixel Hekkensluiter Protos verrast VIVES - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Hekkensluiter Protos verrast VIVES

Gepubliceerd op
ma 13 mrt 2023 21:36
Door: Reinier de Boer

De top twee van de Topdivisie B maakte geen fout. Koploper Volley Tilburg versloeg Donki Sjot in de derby met 0-3. Nummer twee Sliedrecht Sport 2 kende weinig moeite met VCV en won met 3-0. De grootste verrassing van deze speelronde was de 1-3 winst van hekkensluiter Protos op nummer drie VIVES. Compaen pakte kostbare punten bij Inter Rijswijk en VV Utrecht won nipt met 3-2 van Zaanstad. Peelpush versloeg Spaarnestad met 2-3.

 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Donki Sjot-Volley Tilburg 
De Brabantse derby tussen Donki Sjot en koploper Volley Tilburg ging via 0-3 (23-25, 20-25 en 21-25) naar Volley Tilburg. Dat Volley Tilburg een einde bracht aan de zegereeks van Donki Sjot kwam voor DS-trainer Benny van den Heuvel niet onverwacht. ,,Nee, door covid, vakanties en blessures was de voorbereiding naar deze wedstrijd toe niet optimaal, maar met hoop op een stunt begonnen wij in een volle zaal met dansgroepen van Life Dance, die voor en tussen de sets voor entertainment zorgden, tegen de koploper van het klassement,” zegt hij. In de eerste set startte de thuisclub sterk met aanvallen van aanvoerder Sven Smits, die ondanks een gebroken pink, de eerste punten binnen sloeg. De strijd ging gelijk op tot 18-18 totdat Thomas van de Ven voor Tilburg aan opslag kwam en Tilburg voor het eerst op een ruime voorsprong bracht (18-22). ,,Wij konden hierna enkel nog volgen en hadden op 23-24 nog even hoop op een eerste setwinst, maar Thijs Princen haalde via een aanval de setwinst voor Tilburg binnen. De tweede set leek een kopie van de eerste. Donki Sjot-diagonaal aanvaller Jeroen Gollenbeek wist het Tilburgse blok handig te gebruiken, waardoor de stand tot 16-16 gelijk op ging, voordat Tilburg opnieuw de voorsprong kon pakken. Opnieuw was het Thijs Princen die het laatste punt voor 013 binnen sloeg: 20-25.”
In de derde set wist Tilburg meer servicedruk te zetten op de Den Dungense verdediging en liep hierdoor al snel uit naar een 10-16 voorsprong. ,,Pas aan het einde van de set konden wij middenaanvaller Dirk van de Ven in stelling brengen, maar het gat naar Tilburg was niet meer te dichten. Een blok zorgde voor het laatste punt en wedstrijdwinst voor Tilburg: 21-25. Helaas konden we niet het spel vinden van de afgelopen wedstrijden, maar we hebben zelfs met minder spel weerstand kunnen bieden tegen de toekomstige kampioen.”
Volley Tilburg-trainer Martijn Musters was blij met de duidelijke 0-3 overwinning. ,,Ja, gezien de situatie was ik daar zeer tevreden over,” zegt hij. ,,We misten wat jongens om verschillende redenen en moesten de Brabantse derby afwerken in een sfeerloze koude hal. Het enige hoogtepunt daar waren de dansacts voor de wedstrijd en tussen de sets. De geruchten ging dat tussen set 3 en 4 schaars geklede dames op het veld zouden komen, maar zover is het door onze 0-3 overwinning nooit gekomen. In alle sets begonnen wij wat afwachtend, maar halverwege de set hadden we telkens een comfortabele voorsprong te pakken. Thijs Princen speelde een verdienstelijke wedstrijd op de diagonaal en we hebben veelvuldig het midden weten te gebruiken.”

Sliedrecht Sport 2-MKB Accountants/VCV 
Sliedrecht Sport 2 had weinig te duchten van MKB Accountants/VCV en behaalde een duidelijke 3-0 zege via 25-18, 25-19 en 25-19. VCV-trainer Hans Mater was duidelijk in zijn analyse. ,,Sliedrecht was op alle fronten beter. Serverend zetten ze ons goed onder druk en hadden we moeite met de passing. Hun spelverdeler gebruikte het midden veel en die hadden een heerlijke wedstrijd qua scoringspercentage. Als we dan ook de rallypass niet goed weten te verzorgen en elf keer fout serveren dan wordt het tegen een tegenstander als Sliedrecht moeilijk. Zij hebben dus ook verdiend gewonnen. Aanvallend hebben aan onze kant Wouter en Lars een goede wedstrijd gespeeld. Thomas begon als libero daar Rik vertraging had met een vlucht uit Barcelona. Rik, Senna, Bram en Tycho hebben deze wedstrijd als invallers ook hun steentje bijgedragen. Jan en Evan waren niet fit.”
Sliedrecht Sport-speler Albert Stek geeft aan dat zijn ploeg terug heeft gekeken op de afgelopen weken waarin waarschijnlijk de titel uit handen werd gegeven. ,,Na meerdere keren in de spiegel te hebben gekeken, de nodige evaluaties te hebben gedaan en de wonden te hebben gelikt moesten we door,” zegt hij. ,,De twee belangrijkste wedstrijden van dit seizoen gingen verloren en daarmee geven we letterlijk en figuurlijk de titel van de Topdivisie aan de spontane en volleybalsterke mannen van Volley Tilburg. Vanuit het Sliedrechtse, alvast gefeliciteerd! Even terug naar 'De Basis'. In deze sporthal namen wij het op tegen VCV Veenendaal. Bij de blauw met witte kleuren moesten we helaas Jelle van Rekom (ziek) missen. Mede om deze reden mocht libero Joel Blokland een 'normaal' wedstrijdshirt aantrekken, voor het geval dat hij de nodige setjes moest gaan geven. Trainer/coach Egbert op 't Hof begon de wedstrijd tegen VCV met Jilles, Gerard, Luuk, Ian, Michael, Jasper en Albert. Het was goed om te zien dat wij VCV volledig in de knip hadden. Michael en Ian waren op de middenas simpelweg niet te houden. Jilles wist ze tot in perfectie te bespelen en beide vedettes varieerde er lustig op los. Met de setstanden 25-18, 25-19 en 25-19 duurde het iets langer dan een uur (sorry Wessel) voordat de 3-0 zege op het scorebord te vinden was. Stiekem verdienen wij als team dubbele complimenten, want meer dan eens moesten wij de zuurverdiende punten dubbel maken. Laten we het zo zeggen, wij stemmen vóór als de Nevobo lijnrechters weer terugkomen.” 

Utrecht-Zaanstad 
Het treffen tussen Utrecht en Zaanstad werd een heerlijk treffen voor het publiek. Utrecht won met 3-2 via 16-25, 25-16, 21-25, 25-17 en 15-12.  Utrecht-trainer Bernard Schoonbeek was vooraf gewaarschuwd voor Zaanstad. ,,Ja, want de uitwedstrijd hadden we net met 3-2 gewonnen,” zegt hij. ,,Wij weten dat de Zaanstedelingen goede volleyballers in het team hebben en dat ze gebrand waren op een goed resultaat, zeker nu ze toch wel rigoureuze maatregelen hebben genomen om de tot nu toe wat tegenvallende resultaten te verbeteren. Wij waren weliswaar compleet, maar niet geheel fit als team. Gelukkig hebben we een grote selectie, zodat we ook deze keer een representatief team op konden stellen. De eerste plannen (gebaseerd op fel beginnen) konden gelijk de prullenbak in, want Zaanstad was in set 1 heer en meester. Vanaf set 2 met een wat aangepaste opstelling, konden we wat meer druk leggen op de Zaanse passlijn en werd het meer een wedstrijd vanuit ons perspectief. Wij wonnen set 2 en 4 en zij set 3. Net als in Zaanstad werd het dus een vijfsetter. Net als in het Zaanse konden wij na 3-4 rotaties bij hen weglopen en een ruime voorsprong nemen. Op het laatst kwamen ze nog gevaarlijk dichtbij, maar gelukkig voor ons was het gat te groot. Al onze spelers zijn in de plus geëindigd dus dat zegt wel iets over het gehele niveau van de wedstrijd. Ook volgens onze sportieve gasten was het publiek de grote winnaar. Volgende week de grote finale van de Topdivisie Heren Utrecht Cup (THUC) als de heren van VIVES uit IJsselstein op bezoek komen.”

Inter Rijswijk-Compaen 
Compaen had de punten dringend nodig en de 1-3 zege bij Inter Rijswijk kwam dan ook als geroepen voor de ploeg uit Oostzaan. De setstanden waren 25-20, 22-25, 21-25 en 23-25.  Heeft Compaen in de strijd tegen Inter Rijswijk de kaart gevonden om te ontsnappen aan degradatie? Het houtwerk van het zeeroversschip heeft na achttien slagenwisselingen flinke gaten in de boeg, maar de piraten vonden de koers die naar een veilige haven moet leiden. Die opmars kwam vooral op het conto van David Bes. Hij produceerde de ene na de andere voltreffer. Met 27 aanvalsscores en twee opslagaces kwam hij uit op 29 punten, dus meer dan het aantal punten dat nodig is om een set binnen te slepen. De vluchtroute voor Compaen is van de Oost-Europese school: hard, hoog, simpel en foutloos. Het werkte tegen Inter Rijswijk, dat eerder in de Twiskepolder ook al ten onder ging. 
Vraag is ook: bestaat er naast het Fritz Korbach-effect in het voetbal, een Mark Schoonen-effect in het volleybal? De Hagenaar vervangt de rest van het seizoen de vertrokken Sven Vermeulen. De trainer/coach was deze competitie nog actief bij Zaanstad en kent deze Topdivisie daardoor van haver tot gort. 
,,Wat was de inbreng van de nieuwe begeleider?”, vraagt teammanager Marcel Vermeulen zich af. ,,Twee weken terug gaf hij twee keer training aan de vier aanwezige spelers, ging op wintersport en maakte dus voor het eerst kennis met een groot deel van de spelersgroep. Hij hield het op de voor hem bekende grond eenvoudig. Een paar tips voor het eigen spel en plezier maken. Zijn ingrepen beperkte hij tot time-outs, want hij hield vier sets lang het vertrouwen in de zelfde zeven volleyballers. En het werkte!” 
Er waren behalve de ongekende puntenproductie van David Bes verschillende opvallende zaken. Spelverdeler Kevin de Jong speelde een uitmuntende wedstrijd en de buitenaanvallers Jesse Koopman en Vasileos Mandelaris reikten aanvallend boven de veertig procent. Daarbij kwam nog dat de foutenlast in alle onderdelen van het spel beperkt bleef: slechts zes servicemissers en twee ketsers. ,,Gedegen spel en enkele uitblinkers bij Compaen bepaalden de uitslag,” zegt Vermeulen. ,,Het zat deze keer eens mee voor de Oostzaners, die dit seizoen gebukt lijken te gaan onder de Wet van Murphy. Na de verloren eerste set was er in de tweede set bij een stand van 21-23 een rode kaart voor Noud Doornheim, waardoor de marge wel heel voordelig werd. Verder zag Inter Rijswijk bij 6-5 in de derde set mid Jon Sybren de Jong met een enkelblessure uitvallen. Na de setstanden 25-20, 22-25 en 21-25 leek Compaen bij 4-10, mede door toedoen van drie killblocks, op een probleemloze winst met 1-3 af te stevenen. Diagonaal Max van Straten liet toen zien dat hij bij de Zaanse clubs veel geleerd heeft en Inter Rijswijk weigerde te capituleren. 
Bij 23-22 vreesde Compaen voor het zoveelste setverlies met een geringe marge. Zeker ook omdat verschillende bepalende spelers op afbreken stonden. En toen was daar de opslag van Jason Hartman. De Purmerender, die met zijn verdedigende en serverende kwaliteiten opvalt als middenblokkeerder, sloeg twee keer toe vanaf de achterlijn. Zijn floaters kwamen over het net terug, waarna Jesse Koopman en David Bes deze presentjes verzilverden.”

Spaarnestad-Peelpush 
Peelpush behaalde in een spannende strijd met Spaarnestad een 2-3 overwinning via 23-25, 20-25, 25-28, 25-22 en 14-16. Spaarnestad-trainer Casper Groenhuijzen noemde het volleybalgevecht een mooie battle. ,,We kwamen met 0-2 achter en daarna zijn we de strijd aangegaan. Uiteindelijk maken zij in de vijfde set net wat minder fouten. Het is wel een dure nederlaag, aangezien onze direct concurrenten gewonnen hebben.”

VIVES-Protos 
De grootste verrassing van het weekend was de 1-3 overwinning van hekkensluiter Protos op nummer drie VIVES via 19-25, 25-18, 21-25 en 23-25. Aangezien ook nummer elf Compaen won, blijft de achterstand van Protos op Compaen zes punten.   

 

 

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d