Dynamo 2 en Sudosa-Desto maken geen fout

Gepubliceerd op
ma 31 jan 2022 15:15
Door: Reinier de Boer
a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Madjoe-Webton/Hengelo
De subtoppers Madjoe en Webton/Hengelo maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. Madjoe scoorde slechts een puntje meer en won met 3-1 via 30-28, 25-22, 18-25 en 25-22. Ondanks het feit dat Madjoe niet compleet was, boekte het een overwinning, waardoor het Webton/Hengelo op de ranglijst passeerde. Madjoe steeg naar de vierde plek en Webton/Hengelo zakte naar de zesde stek. Ondanks alle coronaperikelen was Madjoe-trainer Allard Jongsma blij met de hervatting van de competitie. ,,Ik ben zeker blij dat we weer een competitie-element aan onze trainingsarbeid toe mogen voegen en dat we voor ons eigen publiek konden laten zien waar we staan,” zegt hij tevreden. ,,Ook voor ons gold dat we nog niet compleet waren en ik ga er eigenlijk ook vanuit dat we nog regelmatig een speler moeten missen. Dat neemt niet weg dat het spelen in competitieverband enorm welkom is.” De eerste set werd een nipte 30-28 zege voor de ploeg uit Enkhuizen. ,,We begonnen heel voortvarend en kwamen in de eerste set snel op een ruime voorsprong, tot we de touwtjes iets te ver lieten vieren en uiteindelijk toch nog met veel moeite de set winnend wisten af te sluiten. De tweede set was meer gelijkwaardig en leverde van beide kanten een verrassend degelijk spel op. In de derde en vierde set werd het echt werkvolleybal, geen spektakel maar twee teams die bleven strijden om de bal van de grond te houden. Beide teams konden deze sets winnen en gelukkig deden wij dat in de vierde en haalden we daarmee de overwinning binnen.”

EVV-Dynamo 2
Koploper Dynamo 2, dat ook nog in het bekertoernooi speelt, behaalde een vrij overtuigende 0-3 zege op EVV. De setstanden waren 18-25, 19-25 en 22-25. Door het bekertoernooi en het de hervatting van de competitie had de ploeg van trainer Justin Sombroek een druk programma. ,,Gelukkig konden wij na de Kerst de trainingen weer oppakken,” kijkt hij terug. ,,Dit natuurlijk, omdat we nog in het bekertoernooi zaten. Als ik dan naar onze tegenstander EVV kijk, hadden zij dat geluk niet. Hierdoor zag je wel een verschil in wedstrijdritme. Wij waren compleet en hebben gelukkig nog geen grote corona gerelateerde problemen gehad. We hebben drie sets EVV goed onder druk weten te houden. Hierdoor was het verschil in foutenlast aan onze kant een stuk lager dan bij EVV.”

Reflex-Orion 2
Reflex maakte een grote sprong van de achtste naar de vijfde plaats door een 3-1 zege op Orion 2 via 25-18, 25-23, 16-25 en 25-18. Reflex van de aan het eind van het seizoen vertrekkende trainer Jordan Weggelaar, maakt tot nu toe een ietwat tegenvallend seizoen door, waardoor de zege als geroepen kwam. Ook bij Weggelaar heerst blijdschap vanwege de hervatting van de competitie. ,,Heerlijk, we zijn weer begonnen, wat hebben (niet alleen wij) we hier lang naar uitgekeken. En dat met twee weken voorbereiding, dat voelde nog wel als een beetje competitievervalsing gezien teams die nog in de beker zaten, gewoon mochten doortrainen. Wij spelen de eerste drie wedstrijden tegen teams die allen dat voordeel hebben, maar daar zeuren we verder niet over, want veel belangrijker is dat we weer mogen spelen.” Weggelaar kon compleet aantreden tegen de ploeg uit Doetinchem. ,,Ja, ik had een selectie van twaalf spelers tegen Orion. Uit tegen hen waren dat vijf spelers minder. We hebben Orion toen een flinke draai om de oren gegeven met dat gehavende team, dus we hielden rekening met een zeer gemotiveerd Orion.” Niet Orion 2, maar Reflex begon het best aan de wedstrijd. ,,Wij begonnen zeer sterk en de eerste set bleek een makkelijke prooi, mede ook door een hoog aantal foute opslagen van Orion. De tweede set begonnen we matig en liepen direct tegen een achterstand op. Om extra aanvalspower in het team te brengen wisselde ik Laurens Kamphuis voor Robin van Capelle en Niek Tijhuis kwam het team versterken op de plek van Thijs Brabander. Door het binnenslaan van de nodige punten door Laurens en Niek kantelde de set en toen Orion aan het einde van deze set een slecht uitpakkende dubbele wissel toepaste, was de weerstand van Orion gebroken. Ook de tweede set ging naar ons. De derde set begon Reflex redelijk, maar al vrij snel werd in deze set de regie door Orion gepakt. We hadden een te hoge foutenlast, waardoor deze set voor Orion een makkelijke prooi werd. De vierde set verliep wisselvallig. We gingen goed van start, maar boven de tien nam Orion het initiatief over.”
De voorsprong van Reflex werd overgenomen door Orion dat twee punten uitliep. Nadat Reflex weer op gelijke hoogte was gekomen bij 18-18, kwam Thomas Botter aan serve. ,,Thomas had blijkbaar zin in een paar biertjes in de kantine van de Reflexhal, want Thomas serveerde gewoon even de wedstrijd uit. Dat was enorm welkom, want Orion zag uiteraard een vijfde set wel zitten,” zegt Weggelaar.

Olhaco-Sudosa-Desto
Sudosa-Desto maakte na de bekerwedstrijd tegen Taurus, die nipt werd verloren, geen fout tegen hekkensluiter Olhaco. De ploeg van trainer Henk Gootjes hoefde niet tot het uiterste te gaan om een 0-3 zege te realiseren via 16-25, 21-25 en 20-25. Voor Olhaco-trainer Menno Volkerink werd het een teleurstellende wedstrijd. De aanloop naar de Drentse derby verliep voor de Hoogeveners niet vlekkeloos, want vier spelers waren niet fit. ,,We zijn op alle fronten tekort gekomen,” luidde de harde conclusie van Volkerink. ,,We staan bijna altijd voor, waarna we de voorsprong weer uit handen geven. Dat gebeurde ook in deze wedstrijd. In de tweede set staan we lang voor en in de derde set staan we vijf punten voor, maar we zijn nog niet in staat de set uit te spelen. Dat is erg jammer. We hebben er hard voor gevochten, maar het zal beter moeten. Ik moet wel zeggen dat Sudosa beter was en zij hebben ook meer ervaring in de ploeg.” Sudosa-Desto-trainer Henk Gootjes was tevreden met de zege na de zware bekerwedstrijd van twee dagen eerder. ,,Deze wedstrijd is een bevestiging van het feit dat we de zaken goed op orde hebben. De focus lag niet echt op deze wedstrijd, maar op die tegen Taurus. Ik ben heel blij dat we de wedstrijd in drie sets hebben afgemaakt. Wij hebben trouwens wel mindere ploegen getroffen dan Olhaco en ze zouden het toch moeten kunnen redden.” Sudosa-Desto doet goed mee om de titel, maar een kampioenschap hoeft nog geen promotie naar de Eredivisie te betekenen. ,,Een titel levert niets op, alleen de eer, wat overigens ook fantastisch is. Je kunt pas promoveren als je een plan en veel geld hebt, maar dat zit er voor ons dit seizoen nog niet in. Ik vind het irritant dat je als kampioen niet automatisch promoveert. We moeten er heel anders naar gaan kijken. We zullen nu meer de focus op de ontwikkeling van ons spel moeten leggen.”

Keistad-DIO/B en Prima Donna kaas/Huizen-VoCASA 2 werden uitgesteld.