facebook pixel Compaen speelt pd-wedstrijden - Volleybalkrant
/news/newsItem/media/medium[active="1"][not(tags/tag/name="homepage")]
beeld:

Compaen speelt pd-wedstrijden

Gepubliceerd op
ma 17 apr 2023 20:13
Door: Reinier de Boer

De kampioen in de Topdivisie B was al bekend, maar op de laatste wedstrijddag werd ook bekend dat Compaen pd-wedstrijden gaat spelen. Eerder was al bekend dat Protos is gedegradeerd. Kampioen Volley Tilburg kent een moeizaam einde van de competitie, want van de laatste vier duels verloor het er drie. Zaterdag werd in eigen huis met 2-3 van Peelpush verloren. Volley Tilburg kan zich gaan opmaken voor de tweestrijd met Keistad, de kampioen in de Topdivisie A.

 

a194e32c-dce6-49f5-8888-d08ff1c41297,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640,db015ba3-e7f1-48e9-aa02-6f191ad21187,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,830fa493-2bec-4b2a-813a-f1ced38233ec,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,0da3701d-90cf-4800-97e4-fc7b4288c640

Sliedrecht Sport 2-Zaanstad 
Sliedrecht Sport 2 kwam uiteindelijk tot op twee punten van de kampioen. De thuiswedstrijd tegen Zaanstad werd met 3-1 gewonnen via 25-15, 25-21, 24-26 en 25-22. Zaanstad was ondanks de nederlaag niet ontevreden. ,,Ondanks verlies kijken wij met een tevreden gevoel terug op de laatste wedstrijd van het seizoen,” zegt Zaanstad-speler Daniël Hoonhout. ,,Sliedrecht is een sterke en zeer stabiele ploeg waar het altijd leuk tegen is om als team je krachten mee te meten. Op de eerste set na, waarin we compleet weggespeeld werden, was het dus een leuke wedstrijd met een aantal memorabele acties van beide kanten. Ik denk dat ik namens het hele team spreek dat we blij zijn dat dit seizoen erop zit, waar weinig verwachtingen waargemaakt zijn.”
Voor vier spelers van Zaanstad betekende het einde van het seizoen tevens ook het einde van het spelen voor Zaanstad Heren 1. ,,Lesley Kef stopt met volleybal na jarenlang een belangrijk aandeel te zijn geweest op de passer/loper positie. Ook zien we tot onze spijt Timo Terlouw, onze diagonaal, vertrekken en volledig stoppen met volleybal. Lorenzo Rampersad kiest ervoor om een stapje terug te doen, hopelijk kunnen wij in latere seizoenen weer gebruik maken van zijn kwaliteiten op de passer/loper positie. De laatste die bij ons stopt als speler is Dwin Brouwer, daarmee eindigt echter zijn betrokkenheid bij het eerste niet, want Dwin is aangesteld als trainer/coach van Heren 1.”

Afscheid Michael van Leeuwe 
De laatste wedstrijd van het seizoen voor Sliedrecht Sport 2 stond voor een groot deel in het teken van het afscheid van ‘clubicoon’ Michael van Leeuwe. ,,Dit was ‘m dan. Niet alleen het seizoen 22/23, ook de volleybalcarrière van clubicoon en all time captain Michael van Leeuwe zit erop,” zegt Sliedrecht Sport-speler Albert Stek. ,,In de laatste wedstrijd tegen de veelal bekende gezichten van Zaanstad werd met 3-1 gewonnen en kreeg Michael het dikverdiende afscheid wat hem toekomt. Laten we heel even inzoomen op de wedstrijd. De eerste set winnen wij gemakkelijk met 25-15 en set twee komt onze kant op met 25-21. In set drie krijgt ‘Mike’ zijn publiekswissel, maar weet Zaanstad het setje toch nog voor onze neus weg te snoepen. In de vierde set viel het met 25-22 weer gewoon onze kant op en dus komt er uiteindelijk 3-1 op het scorebord te staan.”
Het was voor Sliedrecht Sport 2 een bijzonder seizoen. ,,Niet alleen door het afscheid van onze vriend en teamgenoot Mike, maar ook door het behalen van de tweede en niet de eerste plek. De gehele Topdivisie is door de ‘coronaregeling’ van promoveren en degraderen al sowieso twee seizoenen een Mickey Mouse competitie. En als je dan, zoals wij dit seizoen, in de twee potjes tegen de mede titelkandidaat niet als winnaar uit de bus komt, dan weet je dat de titel in kalenderjaar 2023 in Tilburg blijft. En eerlijk is eerlijk, zij verdienen ‘m ook. Wel complimenten aan Vives dat ervoor zorgde dat het seizoen (naast de beker en de wedstrijden tegen Tilburg) nog twee volleybalrijke potjes kende.” Maar Albert Stek kijk ook al vooruit naar de nieuwe competitie. ,,Laten we ten eerste hopen dat teams als VCN en Taurus zo goed als compleet blijven en ze lekker samen met Tilburg, Vives en ons mee gaan strijden om de bovenste plekken in de competitie. Wat betreft het team voor volgend seizoen, wij zijn al langere tijd compleet. Michael van Leeuwe zien we (helaas) niet meer terug. Wel maken er volgend seizoen enkele nieuwe jonge koppies deel uit van de selectie. Twee stuks komen uit de eigen gelederen en twee talenten halen we van buitenaf. Wie het zijn mag ik van de perschef van Sliedrecht Sport helaas nog niet bekend maken.”

Donki Sjot-Utrecht 
Donki Sjot en VV Utrecht speelden een spannende vijfsetter, waarbij Utrecht als winnaar van het veld stapte. De ploeg van trainer Bernard Schoonbeek won met 2-3 via 22-25, 25-22, 30-28, 21-25 en 10-15. Donki Sjot-trainer Benny van den Heuvel gaf in de laatste wedstrijd van het seizoen iedereen speeltijd. ,,De laatste wedstrijd van het seizoen was er eentje voor de statistieken en om het seizoen goed af te sluiten,” zegt hij. ,,Het werd een spannende vijfsetter, waar iedereen de kans kreeg om een laatste keer dit seizoen een balletje mee te spelen. Utrecht wist de eerste set sterk te starten, maar door een aantal fouten konden wij direct aansluiten. Aanvoerder Mathijs Linders van Utrecht bleek onstopbaar en maakte ook in de eerste set het verschil en zorgde dat de set nipt naar Utrecht ging. In de tweede set wist spelverdeler Mees de Jager de middenaanvallers Martijn van Rosmalen en Dirk van de Ven veelvuldig aan te spelen en daardoor, ondanks de tegenaanvallen van Peter van de Poel, naar Den Dungen te halen. Dat wij aan elkaar gewaagd waren bleek uit de derde set, waar 30 punten nodig waren om de set binnen te halen. Via een sterk blok en aanvallen van Sven Smits wisten we deze lange set te winnen. In de vierde set konden wij Utrecht enkel volgen en wisten Niek Marchal en Peter van de Poel de Dungense verdediging onder druk te zetten en de setwinst binnen te halen en daarmee het seizoen nog een setje te verlengen. In de vijfde set was de puf op bij Donki Sjot, desondanks werd er bij 8-7 van kant gewisseld. Hierna lukte het Utrecht niet meer om punten zelf te scoren. Zeven fouten van de thuisploeg gaven de winst aan Utrecht die, na een feestje in sportcafé De Misse, twee punten mee terug kon nemen naar Utrecht.” Benny van den Heuvel kijkt terug op een geslaagd seizoen. ,,Jazeker, we zijn gestart met een kleine selectie en hebben ons desondanks met gemak weten te handhaven in de hoogste amateurklasse. Complimenten naar de spelersgroep voor hun doorzettingsvermogen, spelplezier en enthousiasme en zeker ook naar Bram de Jager die een telefoon versleten heeft met het rondbellen van mogelijke invalkrachten en versterkingen. De spelersgroep kan even rust nemen, maar de TC werkt hard door om de puzzel voor volgend jaar rond te krijgen."

Compaen-MKB Accountants/VCV 
Compaen slaagde er niet in zich rechtstreeks te handhaven. Het punt tegen MKB Accountants/VCV was niet genoeg, waardoor de ploeg veroordeeld is tot het spelen van pd-wedstrijden op 29 april. De gasten uit Veenendaal wonnen met 2-3 via 22-25, 21-25, 16-25, 25-27 en 12-15. ,,Aan het begin was het bij ons wat rommelig in de afstemming,” constateerde VCV-trainer Hans Mater. ,,Boven de twintig punten kregen we een cadeau van de scheidsrechter die een hele zuivere doortikbal van de spelverdeler van Compaen affloot. Daarna nog een voetfout en maakten we zelf de set af. De tweede set ging wat gemakkelijker en was de pass wat beter. De derde set begonnen we als team erg zwak. Gemakzucht? De tegenstander, die ook wat wissels doorvoerde, hielp hen ook beter in het spel te komen. We kwamen al snel met 12-2 achter. De derde set was voor Compaen. In de vierde set liepen we boven de 15 weg van Compaen en kregen we ook genoeg kansen om de set binnen te halen. Lucas van de Venis ging deze set door zijn knie na een aanval. Twee aanvalsfouten hielpen we Compaen weer mee terug in de vierde set. Compaen won uiteindelijk de vierde set. De vijfde set ging tot 11-11 vrij gelijk op. Op de service van Nikita liepen we uit en pakten gelukkig de vijfde set. Uiteindelijk bleek dit genoeg om de zesde plaats in de eindstand te behouden. De doelstelling, die we voor het seizoen hebben besproken is behaald. Voor een aantal spelers en beide coaches was het de laatste wedstrijd bij VCV.” 
De volleyballende piraten van Compaen hebben zaterdag in de laatste oefening voor de cruciale zeeslagen vertrouwen gebufferd. Pas na een gevecht van meer dan twee uur ging de witte vlag in de mast tegen VCV. ,,De Oostzaners lieten in de laatste competitiewedstrijd zien in de Topdivisie thuis te horen,” vindt teammanager Marcel Vermeulen. Compaen mag dit 29 april in de eigen thuishaven bewijzen tegen EVV (Elburg), Pegasus (Nijmegen) en Skunk (Veghel). Twee van de vier teams verzekeren zich van een plek op het eennahoogste volleybalniveau. Compaen promoveerde drie jaar geleden als coronacadeau van de bond en hoopt zich zeker na het verkrijgen van de superclubstatus te handhaven. ,,Met genoeg positiviteit stappen de manschappen aan boord voor het drieluik. Zij lieten zien zware tegenwind en hoge golven te kunnen weerstaan door zich op te richten na een achterstand van 0-2 in sets en een ruime nadelige marge bij 22-24 in de vierde set. Met vereende krachten en weer een uitblinkersrol voor David Bes knokte Compaen zich naar de wedstrijdverlenging. Bij 10-8 in de vijfde set leek de thuisploeg zelfs met winst het reguliere seizoen af te sluiten. In eendrachtige samenwerking wisten servicekanon Nikita Artomonov en diagonaalaanvaller Wouter Renger dit echter te voorkomen. Door verlies met 12-15 moest Compaen zich met een wedstrijdpunt tevreden stellen.” 
Milan Muijs kwam tot tien punten en dat hadden er veel meer kunnen zijn als hij niet bij 11-2 in de derde set met een handblessure naar de kant had gemoeten. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij aan de botsing met middenman Sjoerd van Tol een scheurtje in een vinger heeft opgelopen. Voor Muijs daardoor geen promotie/degradatiewedstrijden. Zijn uitvallen was daarmee een stevige smet op een mooie pot. Door het vertrek van Calvin Ooms en de langdurige blessure van Lars Ent is de selectie van coach Mark Schoonen toch al behoorlijk uitgedund. ,,Gelukkig beschikt Compaen over voldoende reservetroepen in het tweede team om over twee weken de slopende vierkamp voor lijfsbehoud te kunnen volbrengen,” zegt Vermeulen.

Volley Tilburg-Peelpush 
Volley Tilburg verloor verrassend met 2-3 van Peelpush via 25-17, 20-25, 22-25, 26-24 en 18-20. Beide ploegen scoorden 111 punten. Er stoppen drie spelers bij Volley Tilburg, te weten midden Tim Swaan, diagonaal Rorik Vesters en libero Yannick Knechten. Van hen is zaterdag op passende wijze afscheid genomen. De harde kern van het team gaat door en heeft met aanvulling van een paar spelers uit de eigen jeugd of van buiten opnieuw de ambitie om ook komend seizoen weer mee te doen om het kampioenschap.
Ook de coaches Martijn Musters en Patrick Tonnaer hebben aangegeven te stoppen, ook zij werden zaterdag bedankt voor hun bijdrage aan de successen van het team. Dat betekent dat Heren 1 op zoek is naar een nieuwe trainer/coach, die samen met Erik Kwantes en manager Leon de Leijer het team wil begeleiden. Peelpush nam afscheid van de 19-jarige libero Guus Denessen.

Spaarnestad verloor met 1-3 van VIVES via 18-25, 25-19, 16-25 en 25-27. Trainer Casper Groenhuijzen is ook volgend seizoen de trainer van Heren 1 van Spaarnestad. 

Inter Rijswijk versloeg het gedegradeerde Protos met 3-0 via 25-18, 25-16 en 25-9.

Plaats een reactie

reacties:

6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d

Populaire artikelen

externalId=volleybalkrant2019-news-detail-1.1.1.2.2.1.2.1.1&filter[active]=1
892bc08f-0547-488e-bd82-89879b8115c3,ce42919a-1d34-4730-8c5c-1f45ed998d9e,6fd50cfd-179b-4fe5-87b3-4f548944da48,6b157739-0b49-47b9-b129-2a7f1fc62c09,8af920a9-c970-4a42-ba61-81825f373c56,366c007f-baee-48fb-a849-bc030949490d