facebook pixel Volleybaldames - Volleybalkrant

Volleybaldames

Het Nederlands  vrouwen volleybalteam  is internationaal actief sinds 1949, toen het meedeed aan het eerste Europees kampioenschap. In die eerste deelname werd een zevende plaats behaald. In de 71-jarige geschiedenis behaalden de 'Volleybaldames' twee grote overwinningen. In 1995 won Nederland het Europees kampioenschap in eigen land door in de Rijnhal in Arnhem Kroatië met 3-0 te verslaan. In totaal stond Oranje zes keer op het podium van 'EuroVolley'. 

De tweede internationaal zeer aansprekende titel werd behaald in 2007. In het Chinese  Ningbo werd Rusland in de finale van de FIVB World Grand Prix met 3-2 verslagen. In 2016 stond Oranje nogmaals op het podium, dit keer was het de derde plaats. 

De Nederlandse vrouwen hebben drie keer deelgenomen aan de Olympische Spelen. In 1992 waren ze voor het eerst aanwezig, in Barcelona werd de zesde plaats gescoord. Vier jaar later eindigden de  Oranje dames op de vijfde plaats. In 2016 werd de hoogste klassering op de Olympische Spelen behaald toen Nederland vierde werd in Rio de Janeiro. 

Op het wereldkampioenschap van 2018 viel Nederland ook net buiten het podium, in Japan werd het beste resultaat in veertien deelnames behaald met de vierde plaats. 

Ook Vriend worden?

Vriend van Volleybalkrant.nl worden is een uitgelezen kans voor teams en bedrijven om een grote en specifieke doelgroep te bereiken.