Wall of Fame

Wie zijn de beste en belangrijkste Nederlandse volleyballers/-sters uit de geschiedenis? En zijn er wellicht ook trainers die eeuwige roem verdienen? Volleybalkrant.nl bouwt aan een Wall of Fame waarop de allergrootsten uit het vaderlandse volleybal een plekje krijgen.

Niet de redactie van Volleybalkrant.nl, maar de bezoekers bepalen wie de eer toekomt om opgenomen te worden in dit selecte gezelschap. De lezers kiezen telkens uit een shortlist voor één man en één vrouw wiens portretten ‘voor altijd’ de Wall of Fame zullen sieren. Klik op de portretten om een korte biografie te lezen.

Ingrid Visser Awards
Daarnaast reikt Volleybalkrant.nl sinds 2013 de Ingrid Visser Awards uit. Dit is een verkiezing waarbij een vakjury en de lezers van Volleybalkrant.nl de beste volleyballers van het jaar kiezen.

De beste volleyballer en volleybalster van Nederland ontvangen de Ingrid Visser Awards. De prijs is opgedragen aan Ingrid Visser - de recordinternational (514 interlands) en één van de boegbeelden van het Nederlandse volleybal. Robin de Kruijf en Joppe Paulides ontvingen vorig jaar de eerste Ingrid Visser Awards?.

Verder worden de Volleybalkrant Awards uitgereikt aan de beste coach en het grootste talent (maximaal 18 jaar) van het jaar.

Ingrid Visser Awards Volleybalkrant Awards
  Man Vrouw Coach Talent
2013      Joppe Paulides      Robin de Kruijf - -
2014 Christiaan Varenhorst      Celeste Plak Ali Moghaddasian       Britt Bongaerts
2015 Reinder Nummerdor Lonneke Sloetjes      Gijs Ronnes Nika Daalderop
2016 Alexander Brouwer*  Lonneke Sloetjes  Gijs Ronnes  Nika Daalderop 

*Robert Meeuwsen heeft eveneens een Ingrid Visser Award (2016) ontvangen; vanwege de historische prestatie van Brouwer/Meeuwsen met een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Mannen in de wall of fame

Loading...

Vrouwen in de wall of fame

Loading...