Lycurgus 2 pakt titel in 2A (m)

23 Apr 2015 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Waar het kampioenschap voor het eerste mannenteam van Abiant Lycurgus ver weg is, kon Lycurgus 2 wel een feestje vieren. De Groningers hebben beslag gelegd op het kampioenschap in de 2e divisie A.

In de 2e divisie A ging de titelstrijd tussen Lycurgus 2 en EVV. De Elburgse formatie had in de voorlaatste speelronde de spanning volledig teruggebracht door met 4-0 te winnen van Lycurgus 2. Hierdoor was het verschil slechts één punt in Gronings voordeel met het ingaan van de laatste speelronde.

EVV vocht een spannende wedstrijd uit tegen nummer drie Animo '68 en ging uiteindelijk met 3-2 onderuit in Assen, waardoor de titelkansen minimaal waren geworden. Uiteindelijk bleek zelfs een overwinning op Animo'68 niet voldoende te zijn geweest voor de titel; Lycurgus 2 maakte in zijn laatste wedstrijd geen fout tegen Flash/Veendam en pakte danzkij een 4-0 zege het kampioenschap van de 2e divisie A. 

Lycurgus 2 promoveert dankzij de titel naar de 1e divisie A; EVV mag via promotie-/degradatieduels proberen de stap omhoog te maken. Voor Set Up (IJsselmuiden) en Veracles is het doek gevallen in de 2e divisie A. Donitas 2 krijgt via de nacompetitie nog een kans op lijfsbehoud.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.