Spaarnestad aan kop in 2C (v)

01 Jan 2015 - door Henrieke Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Spaarnestad voert de ranglijst aan in de tweede divisie C, maar de spanning in de top is flink aanwezig. Maar liefst zes teams blijven dicht bij elkaar in de buurt.

De ranglijst in 2C is wel redelijk vertekend. Spaarnestad staat bovenaan, maar speelde als enig team al twaalf wedstrijden. De andere teams kwamen tien of elf maal in actie. 

Zaanstad 1 en 2 volgen op respectievelijk twee en vier punten van Spaarnestad, maar speelden dus beiden een wedstrijd minder. VCN 2, Leython en US 2 volgen daar weer enkele punten achter, maar kwamen pas tien maal in actie.

Het verschil tussen Spaarnestad (nr 1) en US 2 (nr 6) mag dan elf punten zijn, er zitten ook twee wedstrijden verschil tussen.

Onderin de ranglijst is ook nog niets beslist. Mikro-Electro Roosendaal staat op dit moment onderaan met elf punten uit tien wedstrijden. VTC Woerden en Spivo staan hier zes punten boven, maar speelden al een wedstrijd meer.

De middenmoot wordt in feite gevormd door drie teams: Gemini-Kangeroe, Croonenburg en Vollingo. Alhoewel Croonenburg met een ruime overwinning ook zo weer de aansluiting met de subtop heeft gevonden. 

De eerste competitieronde van 2015 zorgt gelijk voor enkele mooie wedstrijden. Zo spelen in de top Zaanstad 2 en VCN 2 tegen elkaar. En er is ook een ontmoeting tussen Zaanstad 1 en Leython. Onderin de ranglijst kan Vollingo zich nog meer los maken van de degradatiezone in de wedstrijd tegen hekkensluiter Mikro-Electro.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.