Lycurgus 2 winterkampioen in 2A (m)

22 Dec 2014 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat de competitie even stil ligt. In de 2e divisie A gaat het tweede team van Lycurgus als koploper de winterstop in. In de spannende strijd om de bovenste plaatsen liet EVV namelijk na zichzelf tot winterkampioen te kronen.

Hoewel Lycurgus 2 op 22 november voor het laatst een overwinning boekte, zijn de Groningers toch bovenaan de ranglijst geëindigd in 2014. Ze zagen hun voorsprong op de concurrentie echter flink slinken. VC Zwolle 2 staat slechts op één punt achterstand na de eerste helft.

EVV had zelfs de kans om de koppositie over te nemen. De Elburgse formatie won vorige week met 1-3 bij Lycurgus 2 en zou bij een maximale zege op Flash/Veendam winterkampioen zijn. EVV had echter veel moeite met de middenmoter en won moeizaam met 3-2. Hierdoor sluit EVV de eerste helft als nummer drie af, op twee punten van Lycurgus 2. 

Animo'68 staat vierde op slechts drie punten van de koploper en daarna is er een gat naar nummer vijf Captains***Kangeroe van negen punten. Reflex completeert het linkerrijtje met een zesde plaats, maar op puntverlies zou de Kampense ploeg zelfs bovenaan staan. Reflex heeft echter drie wedstrijden minder gespeeld dan de vijf teams boven zich.

De nummers zeven tot en met elf ontlopen elkaar bijna niet; het verschil is slechts twee punten met het ingaan van de winterstop. Donitas 2 draagt de rode lantaarna in de donkere winterdagen.

Klik hier voor de rangen en standen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.