Fris Oranje verslaat Bulgarije

23 Apr 2012
Manon Flier

De nieuwe bondscoach Gido Vermeulen heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen. De oefeninterland tegen Bulgarije werd in thuishaven Almere met 3-0 gewonnen: 31-29, 25-19, 25-23.

Vermeulen startte met Myrthe Schoot als libero, spelverdeelster Laura Dijkema, Manon Flier diagonaal, Maret Grothues en Debby Stam-Pilon op de passer/loper- osities en Caroline Wensink en Robin de Kruijff vormden de middenas. 
Het ging gelijk op tot 20-20, waarna een ace van aanvoerster Flier Nederland voor het eerst op voorsprong bracht. Met Stam-Pilon op servicepositie liep Oranje naar 23-20, maar Bulgarije weigerde te capituleren. Bij 24-25 kwam Lonneke Slöetjes in het veld voor Grothues, maar Nederland kon de eerste drie setpunten niet maken. Uiteindelijk blokte Wensink de openingsset binnen: 31-29.

In de tweede set kwam Oranje beter uit de startblokken, tot frustratie van Marcello Abbondanza, de Italianse coach van Bulgarije. Nederland ging echter onverstoorbaar verder na de Bulgaarse time out (9-2) en hoewel Oranje door voornamelijk eigen foutjes af en toe een punt verspeelde, oogde het solide aan de thuiszijde (15-9). Bulgarije slaagde er ondanks een paar tussensprintjes niet meer in aan te haken (25-19).

Ook in het derde bedrijf was Nederland de betere ploeg. Een mooie omloopbal van Wensink bracht 11-7 op het scorebord en ook Sloetjes, in het veld gebracht voor de licht geblesseerde Stam-Pilon, pakte haar punten mee. Uiteindelijk sloot Oranje ook de derde set winnend af (25-23) en werd het Almeerse publiek getrakteerd op een vierde bedrijf waarin de debuterende Angelique Vergeer, Kim Staelens, Quinta Steenbergen en Nicole Koolhaas ook in actie kwamen. Tegen deze Oranje formatie bleken de Bulgaarsen wel opgewassen: 20-25.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.