Generale repetitie in Barneveld

23 Apr 2012

Het Barneveldse Sportcentrum De Meerwaarde vormt op dinsdag 24 april voor het eerst in haar prille bestaan het toneel voor een heuse interland. De vrouwen van de nationale volleybalploeg, die zich voorbereiden op een Olympisch kwalificatietoernooi,  binden op vriendschappelijke basis de strijd aan met Bulgarije. Deze tegenstander heeft ook Londen nog steeds in het vizier.

Sportcentrum De Meerwaarde werd vorig jaar september in gebruik genomen en vormt de thuisbasis voor de bloeiende Barneveldse volleybalvereniging SSS. Het eerste team van deze club werd in het afgelopen seizoen onder de noemer BMC/SSS  zesde in de A-League.

De nationale vrouwenploeg zal morgen met zeer serieuze bedoelingen in Barneveld aantreden. Oranje begint onder leiding van de nieuwe bondscoach Gido Vermeulen immers op 1 mei aan het allesbeslissende Olympische kwalificatietoernooi (OKT) in het Turkse Ankara. Ook Bulgarije is één van de acht deelnemende landen, maar ingedeeld in een andere poule.  Beide ploegen staan maandagavond in Almere overigens ook als tegenover elkaar.

Met aanvoerster Manon Flier als blikvanger is er in Barneveld sprake van een generale repetitie voor het OKT. Oranje vliegt twee dagen later  naar Turkije, waar het toernooi  begint met het loodzware duel tegen Polen.

De wedstrijd in Barneveld begint op om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.