Andere Spelen: ontdek Bossaball

08 Nov 2014 - door Gepko Hahn
(© Music and Sports)

Weet jij wat Bossaball is? En hoe geweldig dat is om te doen? Het is een combinatie van voetbal, volleybal en trampoline springen. Wil je kennis maken met deze sport. Dat kan morgen (zondag) tijdens de Andere Spelen. 

Sport is natuurlijk gezond. Maar sport is vooral heel erg leuk. Zeker als je een sport kiest die helemaal bij jou past. Naast de bekende sporten zijn er ook sporten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord of die je wel eens wilt proberen. Wat dacht je van ultimate frisbee, onderwater hockey of kunstrolschaatsen? Op de Andere Spelen kun je Bossaball en nog veel meer andere sporten bekijken en zelf uitproberen. Dit evenement vindt op 9 november in de Jaarbeurs te Utrecht plaats.

Bossaball is ontstaan op de stranden van Rio de Janeiro in Brazilië. Deze spectaculaire, dynamische sport combineert het beste van voetbal, volleybal en turnen en wordt gespeeld op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Speciaal aan Bossaball is dat er altijd muziek wordt gespeeld tijdens wedstrijden en trainingen. Het woord Bossaball komt zelfs van de Braziliaanse muziekstroming ‘Bossanova’.

Spelregels
Op het speelveld staan, afhankelijk van het niveau, twee teams van 4 of 5 spelers. 1 speler staat op de trampoline en zijn medespelers staan op het opblaasbare speelveld. Het doel van het spel is om met de bal te scoren op het speelveld van de tegenstander. Scoor je op het luchtkussen van de tegenstander met een volleybaltechniek dan verdien je 1 punt. Met een voetbaltechniek scoor je 3 punten. Scoor je op de trampoline van de tegenstanders, dan verdien je de meeste punten: met een volleybaltechniek 3 punten en met een voetbaltechniek 5 punten.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.