Wedstrijd voorbeschouwing D1, D2 en H2 Donitas

23 Oct 2014

Heren 2

Deze zaterdag is het weer zo ver, één van de twee belangrijkste momenten uit het jaar voor zowel Donitaters als Veraketsers, de derby van het Noorden, het Gronings onderonsje, de wedstrijd Donitas – Veracles.

In de voorbeschouwing van Veracles lijkt het er sterk op dat ze de huid al verkocht hebben voordat de beer geschoten is. Dit jaar gaan wij de wedstrijd anders in. Wij zijn gedegen voorbereid. Geen illusies op winst. Geen verwachting voor verlies. Als een leeg blad, een tabula rasa betreden wij het strijdtoneel.

Als ik op de trainingen om me heen kijk zie ik de beste en sterkste spelers van Donitas. Ik zie zoveel potentie, en ik zie zoveel verspilling. Ik zie verdomme een heel team vol talenten minutenlang een bal bovenhands overspelen. Ik zie potentiële wereldkampioenen ballen rapen alsof het hun enige taak in de wereld is. Onze trainer doet ons geloven dat we ooit eredivisie gaan spelen, dat we wereldniveau zullen behalen, zodat we oefeningen doen die we niet willen doen, om ons een spel te laten spelen dat we niet willen spelen. Wij zijn het ondergeschoven kindje van Donitas. We mogen niet promoveren, we mogen niet degraderen; er zit geen doel achter ons spel. We worden getraind alsof we in Atlanta moeten spelen, alsof we tegenover de Van der Goors, de Zwervers en de Schuils komen te staan. Maar dat gebeurt niet. En daar komen we langzaamaan achter. En dat maakt ons link. Heel. Erg. Link.

Deze zaterdag hebben wij de kans onze woede richting te geven. Om een team vol ongeleide projectielen als één te focussen. We gaan niet spelen om te winnen, we gaan niet spelen voor het publiek, we gaan niet spelen voor onze coach. We spelen met één enkel doel. Eén enkele gecombineerde focus. De vechtlust in onze ogen, het vuur in de vuisten, gaan we deze zaterdag het lelijke groene gespuis van het veld vegen. Veracles zal de dag herinneren dat ze het bed zijn uitgekomen om tegen de geel-blauwe furie uit te komen. Hun kinderen zullen later verhalen horen over de pijn, de schaamte en de vernedering. De dag zal de Veracles geschiedenis in gaan als de dag dat de vereniging gebroken werd!

Vandaag om half 3 in de Struikhal zal er vuurwerk zijn. Zal het gaan knallen.

Dames 1

Voorbeschouwing US Amsterdam thuis.

Allemaal weer helemaal opgeladen na een vrij weekend, zodat we zaterdag weer aan de bak kunnen! De laatste wedstrijd hebben we laten zien dat we steeds meer vooruitgang boeken en grote stappen maken als team. Daarom gaan we deze week alles op alles zetten om zaterdag punten in eigen sporthal te houden. Met zoveel enthousiasme dat zelfs het regenachtige herfstweer ons er niet van kan weerhouden om op onze fietsen te springen om na lange, koude tochten hopelijk de ACLO te bereiken, zodat we lekker fanatiek kunnen trainen en aan ons plan voor zaterdag kunnen werken.

We spelen zaterdag om 17.00 in onze Struikhal tegen US dames 1 uit Amsterdam! Komt dat zien!


Dames 2

De eerste stadsderby van het seizoen voor Donitas 2.

Eindelijk! We mogen weer een wedstrijd spelen! Na twee vrije weekenden staan we te popelen om weer het veld in te mogen. Als jonge lammetjes zo blij. Ondanks dat elke wedstrijd weer een nieuwe wedstrijd is, is een stadsderby toch wel extra leuk. Veracles dames 2 staat er vandaag op het programma. De prognose is duidelijk: 3-1 voor geel-blauw. Met een wedstrijd minder gespeeld staan wij op de 5e plaats in de ranglijst en Veracles 10e. Dit lijkt ons dan ook een duidelijke zaak: we gaan alles op alles zetten om de groenen te verslaan en te stijgen op de ranglijst.

Wij hebben deze twee weken veel getraind met de blokkering. Cees was daar zo fanatiek in dat onze middens soms het gevoel hadden dat ze 4 handen nodig hadden om alles aan te kunnen geven. We zijn heel benieuwd of we dit vandaag in praktijk kunnen brengen.

Ondanks dat Renée weer haar eerste dansjes heeft gemaakt op de training, versterken Carien en Alke ons vandaag weer.

Voor alsnog zijn wij op zoek naar een midden: zegt het voort!

NAZDROVJE!


(Bron: Donitas)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.