Loterij brengt Nesselande naar Topdivisie

26 Aug 2014 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De Nevobo heeft VC Nesselande als twaalfde team toegevoegd aan de Topdivisie bij de mannen voor het komende seizoen. De vereniging uit Zevenhuizen was één van de drie gegadigden voor een plaats in de Topdivisie, nadat de volleybalbond deze plek in de markt had gedaan.

Zaanstad nam de opengevallen plaats in de Eredivisie in, nadat Reflex zich had teruggetrokken. Geen enkel team uit de eerste divisie wilde conform de opvulregeling de vacature in de Topdivisie invullen. Hierop besloot de Nevobo dat iedereen zich mocht aanmelden om Topdivisieplaats in te vullen.

De Nevobo kreeg drie aanmeldingen voor de Topdivisie: Sovoco, AVV Keistad en Nesselande. Dat de Utrechtse clubs in hogere divisies spelen dat Nesselande, maakte niet uit. Nadat de licentievoorwaarden waren goedgekeurd, kreeg Nesselande uiteindelijk door middel van loting de plaats in de Topdivisie. 

Nesselande greep afgelopen seizoen net naast promotie naar de eerste divisie, waardoor het opnieuw in de tweede divisie C zou uitkomen. Het bestuur van Nesselande laat op de Facebookpagina van de club weten erg blij te zijn met de directe promotie naar de Topdivisie. ,,Wij zijn erg blij dat wij een nieuw hoofdstuk topvolleybal in Zevenhuizen mogen gaan realiseren en willen de technische staf en het team via deze weg veel succes wensen om deze ambitie waar te gaan maken."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.