De Bevers derde jaar op rij kampioen

15 Apr 2014 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Er staat voorlopig nog geen maat op De Bevers. Het eerste vrouwenteam werd afgelopen zaterdag voor het derde jaar op rij kampioen, al was het verschil met nummer twee Olhaco dit seizoen minimaal. De twee ploegen waren qua punten en setsaldo gelijk geëindigd, maar het puntensaldo (punten voor-punten tegen) gaf uitsluitsel: De Bevers is kampioen.

In de tweede divisie A was het dit seizoen bloedstollend spannend tot het einde. Maar liefst vier ploegen konden nog kampioen worden bij het ingaan van de laatste speelronde. Nummer één De Bevers speelde tegen nummer vier vc Bolsward; de bezoekers hadden alleen nog een kans op de titel als er met 0-4 werd gewonnen. Na twee sets lag vc Bolsward nog op koers met 21-25 en 22-25. De Bevers schakelde vc Bolsward voor de titelstrijd uit door de derde set met 25-13 te winnen en trok vervolgens door om zelf nog een goede kans te maken op het kampioenschap: 3-2 zege voor De Bevers.

Vervolgens begon het rekenwerk in Lemelerveld. Met nummer drie Donitas 2 hoefde geen rekening gehouden te worden, want de Groningse studenten hadden met 3-2 verloren in Veendam. Nummer twee Olhaco had echter een 1-3 zege geboekt bij VC058. De twee teams waren in punten gelijk geëindigd en hadden precies hetzelfde setsaldo. Uiteindelijk kon het feest losbarsten in Lemelerveld, want een beter puntensaldo gaf de doorslag. De Bevers gaat naar de eerste divisie; Olhaco is veroordeeld tot promotieduels.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.