Donitas D2 - Veracles D2

20 Jan 2014

De grote dag was eindelijk daar. Op 18 januari speelde Donitas dames 2 tegen het tweede van Veracles. Vastbesloten om wederom een overwinning op Veracles te behalen (de vorige keer won Donitas na een zeer spannende wedstrijd uiteindelijk met 3-2) betrad het geel-blauwe team het veld.

De volgende mededeling zal dan ook als een donderslag bij heldere hemel komen,  onbegrip oproepen bij velen en als een zwarte pagina de geschiedenis van Donitas dames 2 in gaan: Er werd verlies geleden. Geen 3-2, geen 3-1, maar een afgrijselijke 4-0.

De eerste set startten Erica Fijlstra, Moniek Bresser, Elze Alons, Renée Hendriks, Annelie Suurmeijer en Mirel Goselink, die deze wedstrijd wegens vele blessures weer op midden speelde, in plaats van op diagonaal. Annemarie Tol nam de libero positie weer in. Tegen het einde van de set werd er gewisseld, Liesbeth Veenstra kwam erin als spelverdeler. Het was spannend, de stand was 19-21 in het voordeel van Veracles. Moniek Bresser sloeg met haar brute kracht nog een kauwgompje uit de mond van de tegenstander (waarop Annemarie Tol riep: Ooh ik dacht dat het haar tand was!). Dit mocht niet baten, er werd verloren met 23-25.

Donitas begon de tweede set zoals ze de eerste geëindigd waren. Er werd een lichte voorsprong behaald. Uit tactisch oogpunt werd Annemijn Lubbersen er nog een puntje ingezet. Uitstekend idee, met een prachtige pass op als gevolg. Toen het 23-22 was, in het voordeel van Donitas, vroeg Veracles een time-out aan. Terug in het veld werd er goed geknokt, de wil om te winnen was er zeker. Maar ondanks dit en de bemoedigende woorden van coach Mark van Amsterdam, verloor Donitas met 24-26.

2-0 achterstand, dit roept een beetje een déjà vu op, maar het is nog lang niet over. Donitas begon de set aardig sterk. Dit zwakte jammer genoeg al snel af. Er werd gewisseld, er werden time-outs aangevraagd, maar niets hielp. Een gruwelijke 19-25 was het vervolg.

Zeer bedroefd door het feit dat deze horror nog niet afgelopen was en dat we, wat er ook zou gebeuren, een afgang tegen Veracles zouden lijden, werd de laatste set toch gespeeld. Dorine Hofmeester kwam de Donitaters versterken op de midden positie. 18 minuten later eindigde deze marteling dan eindelijk. De set schijnt geëindigd te zijn in 16-25, maar of dat waar is zullen we nooit weten, het deed te veel pijn om naar het scorebord te kijken.

18 januari 2014 werd een dag om te vergeten. Deze bladzijde werd uit alle agenda’s gescheurd, alsof de dag niet bestaan had. Het enige positieve hieraan is dat Donitas dames 2 haar dieptepunt toch echt wel gehad heeft en dat het alleen maar beter wordt. Liesbeth en Dorine, bedankt voor jullie bijdrage. En de dames van het tweede zullen volgende week zaterdag de Friezen in Bolsward eens laten zien wat ze allemaal kunnen, er gaat geshined worden, let maar op!


(Bron: G.S.V.V. Donitas)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.