Flash start seizoen met dagje Donitas

19 Sep 2013

Zowel de dames als de heren trekken komende zaterdag naar Groningen om op de RUG de competitie te openen tegen de Donitas studententeams.

De Flashies zullen volop aan de bak moeten tegen Donitas 2, vorig jaar gedegradeerd uit de eerste divisie. De Groninger reserves brengen dit jaar een groot team (12 speelsters) op de been met veel lengte en slagkracht. Hun doelstelling is een plaats in de top van de ranglijst.

Na de 8e plek op de ranglijst van vorig jaar hebben de Veendamse dames hun doelstelling iets naar boven bijgesteld, nl een plek bij de eerste zes, het zgn linker rijtje.

De meiden van coaches Henk Schreuder en Ron Hekkelman zullen nog niet op volle oorlogssterkte aan het seizoen kunnen beginnen. Manon van Rheenen viel in de voorbereiding uit met een ernstige en langdurige knieblessure. Marloes Ham is nog volop aan het terugkeren van net zo’n blessure. Zij is inmiddels weer in training en zal in de loop van het seizoen weer aansluiten bij de ploeg. Toch acht de ploeg zich niet geheel kansloos in deze competitieouverture. Er werd in de afgelopen weken gericht getraind en succesvol deelgenomen aan verschillende toernooien. 

Ook de Flash mannen starten in een nieuwe setting. Na het kampioenschap in de promotieklasse richten de mannen zich op een solide middenmootplek in de regiodivisie. Daarvoor zijn de trainingen uitgebreid (2 keer per week) en kwamen Leon de Beij (uit de jeugd) en Michael Bijl (terug op het oude nest) de gelederen versterken.  Edwin Doddema stapte van de spelersbank af, maar werd co-trainer van Jan Pot.

Zaterdag zullen de mannen alle registers moeten open trekken voor en goed resultaat tegen de 3e uitgave van de Donitas heren.  Zoals ieder jaar is ook dit jaar de samenstelling van de studentenploeg weer een grote verrassing. In iedere vakantieperiode wordt er flink geschoven in de studentenclubs. In ieder geval vraagt het hogere niveau een stevige inzet van de Pot en Doddema mannen

De heren bijten het spits af in de Struikhal om 13.00 uur.
De dames volgen om 14.30 uur.

bron: Flash

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.