Beliën en Stoltenborg naar Aachen

12 Jun 2013
Beliën en Stoltenborg spelen komend seizoen allebei in Aken (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Yvon Beliën en Femke Stoltenborg worden komend seizoen ploeggenoten bij Alemannia Aachen. De 19-jarige Beliën maakt haar gewenste overstap naar het buitenland vanaf Irmato VC Weert. Stoltenborg komt over van VT Aurubis Hamburg.

Vorig jaar maakte ze haar debuut in Oranje en afgelopen seizoen kende ze een sterk jaar bij de nummer twee van Nederland. Yvon Beliën had het gevoel aan de volgende stap toe te zijn. ,,Ik wilde graag naar het buitenland'', al moet ze om het woord 'buitenland' lachen, nu het om Aken gaat zegt de Limburgse. ,,Al heel snel kwam Alemannia Aachen op mijn pad en dat was snel rond. Zij spelen op het hoogste niveau en dat vond ik belangrijk. Het is ook belangrijk voor mijn ontwikkeling en voor mij nu ik in Oranje zit om de volgende stap te maken. Ik denk dat ik er klaar voor ben.''

Beliën wordt bij de Bundesliga-club ploeggenoten met Oranje-collega Stoltenborg. De 22-jarige spelverdeelster begint bij haar derde Duitse avontuur na Dresdner SC en VT Aurubis Hamburg: ,,Ik wil graag spelen en dat kan bij Aachen. Ik had bij Hamburg kunnen blijven, maar ze wilden dat ik dan de voorbereiding volledig mee zou doen. Dat was niet mogelijk, omdat ik dan nog bij Oranje ben. Ik kon naar Aachen en daar kan ik wel spelen. Ik heb er zin in." Stoltenborg en Beliën hebben een contract voor één jaar met een optie voor nog een seizoen getekend.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.