Eléna Neve stopt met topvolleybal

17 May 2013
Neve heeft haar carrière bij Asterix Kieldrecht beëindigd (©CEV)

Eléna Neve heeft haar laatste wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld. De 24-jarige Neve stopt op het moment dat ze in de voorselectie van Oranje zit. ,,Ik wil aan mijn maatschappelijke carrière voorrang gaan geven. Daarbij heb ik de laatste 2 seizoenen steeds vaker blessures gehad, wat ook mijn keuze heeft beïnvloed."

De uitverkiezing voor de voorselectie maakte de keuze om te stoppen voor Neve er niet makkelijker op: ,,Het was absoluut een moeilijke keuze omdat ik het spelletje nog steeds heel erg leuk vind en natuurlijk ook omdat ik door Gido (Vermeulen, red.) ben uitgenodigd voor de voorlopige selectie van Oranje. Ik vind dat echt een hele eer en ben Gido ook dankbaar voor de kans die hij me wilde geven. Ik merkte alleen de laatste maanden dat ik het steeds moeilijker ging vinden om mezelf op te laden voor trainingen en om andere leuke dingen af te moeten zeggen. Eerder ging dat altijd vanzelf en dat was nu niet meer zo. Daarbij komt dat ik bijna klaar ben met mijn master Strafrecht en daarna wil ik aan mijn maatschappelijke carrière voorrang gaan geven."

,,Daarbij heb ik de laatste twee seizoenen steeds vaker blessures gehad, wat ook mijn keuze heeft beïnvloed", Neve was ook afwezig in de oefeninterlands tegen België vanwege een achillespeesblessure. "Maar de laatste weken in België heb ik ook veel last gehad van mijn rug en ben ik eigenlijk elke dag een beetje opgelapt voor de trainingen en wedstrijden. Ik heb ook daar nog steeds veel last van, dus fysiek zit het even niet mee."

,,Alles bij elkaar opgeteld heeft me doen beslissen om te stoppen. Maar makkelijk was die keuze echt niet, kan ik je vertellen. Maar nu ik eenmaal die keuze heb gemaakt geeft het me wel een stukje rust", vertelt Neve aan Volleybalkrant. De spelverdeelster begon haar carrière bij SV Dynamo Apeldoorn en kwam via VC Nesselande in Duitsland, Frankrijk en België terecht.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.