Europees volleybal voor Tilburg

31 Mar 2013
(©RHF-Pim Waslander)

Tilburg heeft de strijd om de derde plek vanavond gewonnen van SSS. In eigen huis werd, net als een week geleden, in straight sets gewonnen. Met deze overwinning verzekerd de Tilburgse ploeg zich van een Europees ticket voor komend seizoen.

Alle ogen waren vanavond gericht op de wedstrijd tussen Landstede en Lycurgus, maar in het verre zuiden streden SSS en Tilburg om de derde plaats. 
SSS kreeg in de eerste set drie setpunten, maar kon er geen een verzilveren. In deze periode van de set was de foutenlast aan beide kanten van het net erg hoog. Op 28-27 sloeg Ted Schoenfeldt de bal via de antenne, en verzilverde hiermee het setpunt van zijn tegenstander.

In de tweede set pakte Tilburg de voorsprong (6-2) en SSS zocht naar oplossingen. Deze werden gevonden in het inbrengen van Johan Oosting en Michiel van de Beek. SSS kwam terug tot 14-14, maar vervolgens herstelde Tilburg zich (25-22).

De Barneveldse droom leek definitief uiteengespat. Hoewel SSS probeerde het geloof te behouden, was van de gezichten een heel ander verhaal te lezen. Tot 9-9 ging het gelijk op en daarna liep de ploeg van Harmen Bijsterbosch weg. Het werd in de rest van de set geen echte wedstrijd meer, en Tilburg verzilverde op 24-18 het matchpoint.


Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.