Oranje begint nog beetje beduusd aan volgende klus

09 Sep 2019 - door Kees Tanis
Oranje in de oefenwedstrijd tegen Japan (©RHF-Pim Waslander)

Het is kort voor aanvang van de training van Oranje op Papendal stil in de zaal. Stafleden rommelen wat op hun laptop, speelsters druppelen binnen. Doorgaans zijn er altijd wel gesprekjes, dollen ze elkaar, wordt er gelachen. Oranje lijkt nog niet helemaal bekomen van de schrik na de uitschakeling in de kwartfinale van het EK, vier dagen eerder.

Als ze weer aan de bal geroken hebben, de eerste zweetdruppels verschijnen, ziet het er uit als vanouds. Oranje kan nog twee dagen trainen voordat de ploeg afreist naar Japan, voor de World Cup. Robin de Kruijf is wel op Papendal maar traint niet mee. ,,Ik ga niet mee naar de World Cup. Dat heb ik al tijdens het clubseizoen met Jamie Morrison afgesproken. We spelen op safe, ik wil niet fysiek in de problemen komen met het oog op het Olympisch Kwalificatie Toernooi. We nemen geen risico.'' Eline Timmerman heeft weer aangesloten bij de groep. Zij vervangt De Kruijf in Japan.

Nika Daaderop loopt rond op krukken. Ze ging in de kwartfinale door haar enkel. ,,Morgen worden foto's gemaakt. Het voelt wel iets beter nu. Maar of ik mee kan naar Japan moeten de foto's uitwijzen.'' De Kruijf sommeert ploeggenote Daalderop ondertussen dat ze niet zo veel moet lopen. Dat Daalderop en De Kruijf toch op Papendal zijn, heeft te maken met het gesprek dat de ploeg 's ochtends hield. Om op een rijtje te zetten wat er mis ging in Ankara. De training in de middag verloopt zoals doorgaans. De serve moet nu wél binnen de lijnen. De tipballen moeten nu wél van de grond gehaald worden. De afstemming tussen spelverdeelsters en aanvalsters moet nu wél in orde zijn.

De World Cup in Japan begint voor Oranje op zaterdag 14 september, met Argentinië als tegenstander. Daarna volgen in twee weken tijd nog tien wedstrijden tegen de twee sterkste landen van elk continent plus gastland Japan. Deelnemende ploegen zijn verder USA, Dominicaanse Republiek, Servië, Rusland, Kameroen, Kenia, Brazilië, China, Zuid-Korea.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.