Lange Mannen in België voor laatste test in aanloop naar EK

08 Sep 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Na een zware trainingsweek en veel promotiemomenten voor het Europees kampioenschap in eigen land, sluiten de Lange Mannen de week af met een oefentweeluik in België. Bondscoach Roberto Piazza beschikt weer over middenman Michael Parkinson. Wouter ter Maat is echter niet meegereisd richting onze zuiderburen.

Ter Maat heeft last van zijn knie en is wegens onderzoeken niet bij de selectie. De aard van zijn kwetsuur is niet helemaal duidelijk, maar uit voorzorg is de tweede diagonaal van Oranje thuis gebleven. De kans dat hij gewoon bij de selectie zit voor het EK lijkt reëel.

Dat geldt niet voor Michael Parkinson. De fysieke problemen die hem tijdens het OKT buiten de lijnen hielden lijken verholpen. Gisteren, in de besloten oefenwedstrijd tegen België, heeft Parkinson weer meegespeeld. Zijn terugkeer gaat ten koste van Twan Wiltenburg. Hij zit niet meer bij de selectie. Het jonge talent Luuc Hofhuis nog wel.

Oranje won de wedstrijd zaterdag tegen België met 3-1. Piazza gebruikte bijna al zijn spelers en evenals in de voorbereiding op het OKT lijkt hij niet naar een vast basisteam toe te werken. Misschien wordt vanmiddag meer duidelijk als zijn team in Aalst aantreed voor de tweede wedstrijd tegen de ‘Red Dragons’, die ditmaal wel toegankelijk is voor publiek.

De wedstrijd van vanmiddag is de laatste test voor de Lange Mannen. De eerste EK-wedstrijd is namelijk 13 september al. Dan speelt Oranje in Ahoy de eerste poulewedstrijd tegen Montenegro. De kaartverkoop voor de wedstrijden van de Lange Mannen gaan hard. Voor de wedstrijden tegen Montenegro en Ukraine zijn al meer dan 5000 kaarten per wedstrijd verkocht. Op 15 september, als wereldkampioen Polen de tegenstander, zal Ahoy zelfs tot de nok toe gevuld zijn. Bijna 11.000 toeschouwers, waaronder 4.000 Poolse fans, zullen dan de clash tussen onder andere Nimir Abdelaziz en Wilfredo Leon aanschouwen.

 

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de overige poulewedstrijden van Oranje in Ahoy (Rotterdam) en Sporthallen Zuid (Amsterdam). Maar de kaartverkoop gaat hard. Koop nog snel je kaarten via de banners op onze website.


 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.