Varenhorst/Van de Velde kwartfinalist in Rome na winst op Brouwer/Meeuwsen

06 Sep 2019
(©FiVB)

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben zich vanavond weten te kwalificeren voor de kwartfinale tijdens de World Tour Finals in Rome. Na het sterke spel van gisteren werd er gewonnen van landgenoten en trainingsmaatjes Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. De Nederlandse damesteams liggen na een lange dag helaas uit het toernooi.

Brouwer en Meeuwsen speelden vandaag rond de klok van vier tegen Rusland voor een plek in de achtste finales. Nadat ze gisteren net geen groepswinnaar werden moest er dus een tussenronde gespeeld worden. Liamin/Myskiy maakten het hierin de Nederlanders flink lastig, maar gelukkig werd de derde set met een minimaal verschil gewonnen (15-13) en zo plaatsten Alexander en Robert zich voor de achtste finales. Hier lootte het zowaar Christiaan en Steven, die na de twee knappe overwinningen van gisteren de tussenronde mochten overslaan. Deze Nederlandse clash begon om kwart over acht en eindigde pas drie kwartier later nadat beide teams er een erg spannende pot van maakten. De eerste set was een prooi voor Varenhorst/VandeVelde. Hun agressieve spel bleek net als gister effectief (21-18). In set twee kwam Meeuwsen beter in zijn spel en wisten de Alexander en Robert aan het eind van de set twee belangrijke breaks op rij te maken. Dat spel werd doorgetrokken in de derde set en Brouwer/Meeuwsen leek op de winst af te stevenen. Maar, Steven en Christiaan beschouwden een achterstand van 10-12 als overbrugbaar en wisten vervolgens op het juiste moment met hun sprongserve de druk bij Brouwer/Meeuwsen te leggen. Op een stand van 14-13 sloeg Meeuwsen vervolgens de bal buiten de lijnen en kwam Varenhorst/VandeVelde knap als winnaar uit de Nederlandse strijd. Christiaan en Steven staan zo drie uit drie tijdens de World Tour Finals en verbaasd vriend en vijand met sterk beachvolleybal. Morgen speelt het voor een plek in de halve finale tegen de Russische wereldkampioenen of Heinrich/Gerson uit Oostenrijk.

Onze damesteams boekten vanochtend beiden belangrijke overwinningen door hun tweede groepswedstrijd te winnen. Joy Stubbe en Marleen van Iersel waren duidelijk de betere in de strijd met het thuisspelende Italiaanse team Puccinelli/Scampoli (21-18, 21-15). Sanne Keizer en Madelein Meppelink zette hun misstap van gisteren recht door Dabizha/Rudykh (Rusland) te verslaan met setstanden van 21-14 en 21-18. Voor een plek bij de achtste finales trof het vervolgens Broger/Sude uit Duitsland. Nadat een bijzonder spannende set in het voordeel van Nederland uitviel (28-26), was het verzet van Duitsland gebroken en speelden Sanne en Madelein de wedstrijd knap uit. Ook Stubbe en van Iersel troffen in de tussenronde een Duits duo. Het werd een kraker van een wedstrijd. Bieneck/Schneider speelt al lange tijd samen en is dus een geduchte tegenstander. Maar Marleen en Joy speelden een hele sterke pot en zo ontstond er een prachtige wedstrijd. Set één werd met minimaal verschil gewonnen door Duitsland (23-25), maar de tweede set kreeg pas echt een bizarre eindstand. Na setpoints over en weer werd het harde werken en goede spel helaas niet beloond en moesten de Nederlandse dames na een setstand van 35-37 (!) helaas hun meerdere erkennen. Na de uitschakeling van Stubbe/VanIersel was de hoop op gevestigd op Keizer en Meppelink, die dus na twee wedstrijden later vandaag nog moesten spelen voor een plek in de kwartfinale. Helaas waren Ana Patricia en Rebecca een klasse beter en zo eindigde het toernooi voor Keizer en Meppelink vandaag in de achtste finales (17-21, 13-21).

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.