Varenhorst tankt vertrouwen in Espinho

20 Jul 2019
(©FiVB)

In Portugal hebben Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde eindelijk weer een hoofdtoernooi in de World Tour afgedraaid. Tijdens het vier-sterrentoernooi in Espinho strandden ze nipt in de achtste finale. Maar Christiaan Varenhorst kijkt er positief op terug.

Na hun afwezigheid bij een aantal belangrijke toernooien was het topteam van BTN gelukkig direct gekwalificeerd voor het toernooi in Espinho. In de poulefase begon Varenhorst/VandeVelde matig, maar kwamen ze ondanks een vroege nederlaag de poule door, na een cleane overwinning op Portugal (2-0). In de eerste knock-out ronde moest het optreden tegen het sterke Heinrich/Gerson uit Zwitserland. Na een verloren eerste set was het alles of niks voor de Nederlanders en gelukkig bleven de mannen in leven door de tweede set uit het vuur te slepen (25-23!). Dat was een belangrijke mentale overwinning want uiteindelijk werd door een nette derde set de wedstrijd gewonnen (15-10). In de achtste finale was Nicolai/Lupo de tegenstander. De Italianen (winnaar Olympisch zilver 2016) zijn wereldtop en zo was het voor Christiaan en Steven een goede test. De wedstrijd ging helaas in drie sets verloren, maar Varenhorst/VandeVelde speelde erg goed mee. Christiaan is dan ook niet ontevreden over het toernooi: “We hebben een goed toernooi gespeeld. De afgelopen weken zijn erg zwaar voor ons geweest. Steeds in de kwalificatie eruit krenkt het moraal en het zelfvertrouwen, vooral om dat we weten dat we beter kunnen. Hopelijk is dit toernooi een begin waarna het weer beter gaat”, vertelt hij aan Volleybalkrant. 

Naast Varenhorst/VandeVelde kwalificeerden Jasper Bouter en Ruben Penninga zich knap door hun kwalificatiewedstrijd te winnen. In het hoofdtoernooi verloren ze vervolgens helaas hun twee poulewedstrijden, waardoor ze naar huis moesten. Maar de kwalificatie en een hele goede wedstrijd tegen Andre/George (1-2) geven hun potentie aan. Stubbe/vanIersel verliet verrassend genoeg ook vroeg het toernooi. Zij verloren tevens hun twee poulewedstrijden, al was het tegen USA (goed voor zilver) heel dichtbij een knappe overwinning. Sinnema/Bloem, vanDriel/Schoon en Boehle/Boermans verloren in de kwalifitierondes.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.