Wederom winst voor team BoeBoe in eredivisie beach

14 Jul 2019 - Magrietha Top

 

Dit weekend was de eredivisie beachvolleybal te zien in Almelo. Er waren wat teams afwezig, door de verschillende internationale toernooien, dus dat betekende mooie kansen voor de teams die wel acte de préséance gaven. Bij de mannen ging de winst naar team Boehlé/Boermans. Bij de vrouwen was er winst voor Priem/Stubbe. 

 

Boehlé/Boermans moest in de halve finale afrekenen met van der Ham/Nijeboer. Dat ging in de eerste set heel erg makkelijk via 21-10. Maar van der Ham/Nijeboer gaven zich niet heel gemakkelijk gewonnen en gingen met de tweede set aan de haal via 18-21. De beslissende derde set ging uiteindelijk relatief simpel naar Boehlé/Boermans. 

 

De andere halve finale ging tussen van den Boogaard/Uittenbosch en Immers/van Tilburg. Ook hier werd de halve finale pas belist in de derde set. Die bleef tot het einde toe spannend. Uiteindelijk trok van den Boogaard/Uittenbosch via 15-13 aan het langste eind. 

 

Een finale dus tussen Boehlé/Boermans en van den Boogaard/Uittenbosch. Boehlé/Boermans liet in deze finale toch wel duidelijk zien over meer ervaring te beschikken dan hun tegenstanders. Via ruime overwinningen in beide sets was er geen onduidelijkheid over wie de finale zou winnen. Boehlé/Boermans ging zo weer met een eredivisieoverwinning een nieuwe trainingsweek in. De derde plek was voor van der Ham/Nijeboer. 

 

In de eerste halve finale bij de dames was er weinig spanning tussen Priem/Stubbe en tegenstanders Gras/van de Velde. Het verschil was gewoonweg te groot om te kunnen spreken van een spannende halve finale. Het werd 21-15 en 21-12. Priem/Stubbe speelde uitstekend en liet de tegenstanders relatief kansloos. 

 

Ook in de tweede halve finale was er weinig spanning. Daar was er winst voor routiniers Oosterveld/de Vries. Zij lieten zien dat ervaring een groot goed is, want ze maakten het tegenstanders Bekhuis/van Solkema onmogelijk om aanspraak te maken op de winst in deze halve finale. 

 

In de finale leek de ervaring ook de doorslag te geven, want Oosterveld/de Vries won de eerste set. Maar Priem/Stubbe sloeg keihard terug in de tweede set via maar liefst 21-12. De derde beslissende set ging ook naar de jonkies! Priem/Stubbe kon dus een mooie overwinning bijschrijven op hun palmares. Oosterveld/de Vries mocht de zilveren medaille ontvangen en de derde plek was voor Bekhuis/van Solkema. De eerste set was een ware thriller en werd pas bij 29-27 beslist. Die klap kwam Gras/van de Velde niet meer te boven, want de tweede set werd het 21-8. 

 

foto: Hylke van der Heide eredivisiebeachvolleybal 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.