Zitvolleyballers vertrekken morgen richting EK

11 Jul 2019 - door Sanne Westerterp
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Morgen vertrekken de zitvolleybalmannen van het Nederlands team richting Boedapest waar voor Oranje maandag het Europees kampioenschap begint. Het weekend staat dus nog in het teken van training en wennen aan de omgeving. Samen met bondscoach Hans Mater blikken we vooruit.

Hoe staan de zaken ervoor?
,,We hebben de afgelopen weekenden hard gewerkt aan het niveau en teamproces. We hebben een selectie van negen spelers, waarvan er drie gaan debuteren. Het teamproces is dus het belangrijkste."

Wat is jullie doel voor dit toernooi?
,,Na iedere wedstrijd moeten we kunnen zeggen dat we er als staf en spelers alles aan gedaan hebben. Voor het eerst spelen we dit keer zonder gericht prestatiedoel. We zitten in een sterke poule met vice wereldkampioen Bosnie en huidig Europees kampioen Rusland. Ook Kroatie heeft een sterke ploeg. Tegen Polen en Turkije hebben we kansen en moeten wij ons van onze beste kant laten zien."

Het is dus vooral een toernooi om ervaring op te doen?
,,Zeker, ervaring op doen en verder ontwikkelen. Tot dusverre hebben de jongens mij in oefenwedstrijden soms echt al verbaasd met het niveau, dus hopen dat we die lijn vast houden!"

Hoe ziet het programma er uit?
,,Op maandag spelen we eerst tegen Bosnie en 's avonds tegen Turkije. Dinsdagmiddag treffen we Kroatie en 's avonds Rusland en woensdag staat de partij tegen Polen op de rol. Daarna starten de kruisfinales."

later meer.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.