Ontknoping VNL mannen in Chicago

09 Jul 2019
(©FiVB)

De Verenigde Staten wisten vorige week de finale van de Volleyball Nations League bij de vrouwen te winnen. Komende dagen zullen de zes beste mannelijke teams in Chicago gaan strijden om de titel.

Na een totaal van honderdtwintig wedstrijden in de voorrondes wisten respectievelijk Brazilië, Iran, Rusland, Frankrijk en Polen zich te plaatsen voor de Final Six. De VS werden zesde, maar waren als gastheer automatisch al geplaatst voor de finales.

In twee poules van drie zullen de teams gaan strijden voor een plek in de halve finales. In Poule A nemen de Verenigde Staten, Frankrijk en Rusland het tegen elkaar op. De twee laatstgenoemden troffen elkaar vorig jaar nog in de finale van de VNL. Rusland zegevierde toen en zal in Chicago dus de titel gaan proberen te prolongeren.  

Brazillië, Polen en Iran spelen in Poule B. Iran zal het niet makkelijk krijgen tegen Olympisch kampioen Brazillië en wereldkampioen Polen. Toch maakte het team uit West-Azië een sterke indruk in de voorrondes, waar twaalf van de vijftien wedstrijden werden gewonnen. Met aanvoerder en baltovenaar Saeid Marouf in de gelederen, zal Iran zo maar eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

Op woensdag, 16.30 lokale tijd, zullen Brazilië en Polen de eerste wedstrijd van de Final Six spelen. Om 19.30 nemen Amerika en Frankrijk het tegen elkaar op. Klik hier voor het volledige programma.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.