Heren 2 Orion gaat verjongen

09 Jul 2019 - Reinier de Boer

Het tweede herenteam van Rabobank Orion Volleybal Doetinchem raakte twee spelers kwijt en krijgt er vier nieuwkomers voor terug. Ook gaat de ploeg het nieuwe seizoen in de eerste divisie A in met een nieuwe trainer. Eric Maan volgde de vertrokken Björn Proost op.

Twee spelers hebben Orion 2, dat afgelopen seizoen in de middenmoot van 1A eindigde, verlaten. Beide spelers doen een stapje terug naar Heren 3. Gijs Heusinkveld revalideert momenteel van een heupoperatie en gaat na herstel in Heren 3 spelen. Ook diagonaal Peter Paul Dijkman speelt komend seizoen in het derde herenteam van Orion.

Daartegenover staat de komst van vier nieuwe spelers. Voormalig Heren 1 mid-speler Dik Heusinkveld gaat de diagonaal versterken. De 18-jarige Menno van der Stel gaat definitief naar Heren 2 na vorig jaar de laatste wedstrijden al in Heren 2 te hebben gespeeld. Van der Stel gaat ook het programma van Heren 1 van Orion volgen. Kees Merkx wordt ook toegevoegd aan Heren 2. De 16-jarige Merkx speelt in Pré-jeugd Oranje. Vorig jaar was hij de laatste wedstrijden al actief bij Heren 2. Hij gaat intern bij het Talent Team Papendal en traint twee keer bij Heren 2 van Orion en speelt de wedstrijden bij Heren 2. De vierde nieuweling is de 15-jarige Alek Aleksov, die vorig seizoen nog in Heren 4 speelde. Aleksov is libero bij Pré-Jeugd Oranje.

De nieuwe trainer Eric Maan ziet op termijn veel mogelijkheden voor Heren 2. ,,Het doel is nog niet definitief vastgesteld, maar de club zou graag zien dat Heren 2 binnen ongeveer drie jaar in de Topdivisie speelt. Dit is wenselijk om een goede aansluiting met het eerste herenteam te realiseren.” Eric Maan is nog helemaal niet bezig met op welke positie zijn team zou kunnen eindigen. ,,Mijn doel is om de vastigheid in het spel te verbeteren. Het gaat mij meer om de ontwikkeling van de spelers. De ploeg moet minder wisselvallig gaan spelen en gewoon minder fouten maken dan voorheen. Het is in de breedte een jongere ploeg geworden, maar het is een mooie mix van ervaring en jeugd. De ploeg is in ieder geval super gemotiveerd.”  

Eric Maan heeft geen Orion verleden. Hij speelde zelf jaren bij Barendrecht. Als trainer was hij onder meer actief bij Longa, US en Bovo. Afgelopen seizoen was hij trainer van de dames van BSV. Komend seizoen gaat Maan ook één training in de week van Heren 1 verzorgen samen met Pim Raterink. Eric Maan is komend seizoen ook verantwoordelijk voor de dames- en meisjeslijn van Rabobank Orion Volleybal Doetinchem.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.