Oranje met toppers in Stuttgart voor vierde week VNL

11 Jun 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nederland speelt vanaf vandaag drie dagen lang in buurland Duitsland de vierde poule van de Volleyball Nations League. In Stuttgart staan wedstrijden tegen België, de Dominicaanse Republiek en Duitsland op het programma. Met de topspeelsters terug in de selectie kunnen er goede resultaten geboekt worden. 

Nadat de eerste drie weken voornamelijk jonge talenten de kans kregen om zichzelf te laten zien in de Volleyball Nations League, keren voor de vierde week de toppers weer terug bij Oranje. Ook bondscoach Jamie Morrison, die vorige week op Papendal bleef om te trainen, is er vanaf deze week weer bij en neemt de coaching over van assistent Allesandro Beltrami. De topspeelsters die nog niet in actie komen, zijn Femke Stoltenborg en Robin de Kruijf. Tessa Polder en Nicole Oude Luttikhuis, die eerder wel bij het team zaten, zijn er nu niet bij. 


Burenruzie
Vanavond om 17.30 staat voor Nederland als eerste de 'burenruzie' met België op het programma. Sinds 2007 speelden de buurlanden 18 keer tegen elkaar, waarvan Nederland er 16 won. Vorig jaar in de Nations League was de laatste keer dat de landen elkaar troffen, toen had Nederland vijf sets nodig om België van zich af te schudden.

Voor het duel van vanavond is Oranje de favoriet, ondanks de lagere klassering op dit moment in de VNL. België speelt echter al het hele toernooi met nagenoeg dezelfde selectie. De Belgische ploeg staat op dit moment negende, met vijf overwinningen. 

Selectie
De selectie van Nederland bestaat voor deze week uit de volgende speelsters:

Spelverdelers - Laura Dijkema en Britt Bongaerts
Middens - Yvon Beliën, Eline Timmerman, Juliët Lohuis en Nicole Koolhaas
Passer-lopers - Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Marrit Jasper, Nika Daalderop en Celeste Plak
Diagonaal - Lonneke Sloetjes
Libero's - Kirsten Knip en Myrthe Schoot

Om 17.05 start op Ziggo Sport (kanaal 14) de uitzending. Het eerste fluitsignaal klinkt om 17.30. De wedstrijd is ook live te volgen via het betaalde account van www.volleyballworld.tv. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.