Sliedrecht wel, VC Sneek niet Europa in

10 Jun 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De nummers één en twee van Nederland hebben het recht om deel te nemen aan Europese toernooien. Landskampioen Sliedrecht Sport kiest er komend seizoen voor om wel uit te komen in Europa, terwijl runner-up VC Sneek juist heeft besloten om af te zien van Europese deelname. 

Sliedrecht Sport zal komend jaar gaan spelen in de CEV Cup, het tweede Europese toernooi wat onder de Champions League zit. Afgelopen seizoen speelde de Sliedrechtse club nog wel mee in de Champions League, maar om organisatorische en financiële redenen wordt er nu gekozen voor de CEV Cup. Wie de tegenstander wordt van Sliedrecht wordt bekend op 26 juni, dan vindt de loting in Luxemburg plaats. 

Vera Koenen reageert verheugd op het feit dat haar team weer op Europees niveau actief zal zijn: "Na het winnen van alle drie de prijzen afgelopen seizoen, willen we met Sliedrecht echte Europese stappen gaan zetten. De uitdagende doelstelling voor komend jaar is om meer rondes in de Europacup te spelen dan afgelopen seizoen. De CEV-Cup is een fantastisch toernooi waar onze speelsters het publiek kunnen tonen waar ze op Europees topniveau toe in staat zijn. Gezien het nog steeds stijgende niveau van deze selectie, maken we serieuze kansen om een ronde verder te komen."

VC Sneek niet Europa in
Nummer twee van het afgelopen seizoen, VC Sneek, kiest er daarentegen voor om niet in te gaan op de mogelijkheid van het spelen in Europa. De tweede plek betekent dat Sneek recht had op een plek in de Challenge Cup, het derde Europese niveau. Het bestuur van de Friese club ziet echter dat het deelnemen op Europees niveau teveel vraagt in financieel en organisatorisch opzicht. Sneek vindt het financiële risico te groot en kiest er daarom voor om het eerste damesteam niet in te schrijven voor de Challenge Cup. 

VC Sneek heeft voor in de toekomst wel de ambitie om uit te komen in Europa, maar zet in eerste instantie de financiële gezondheid en vitaliteit van de club op de eerste plaats. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.