Nieuw trainersduo voor heren Volley Tilburg

12 May 2019 - Reinier de Boer

Renzo Borrani en Martijn Musters zijn vanaf het komende seizoen de nieuwe trainers van het eerste herenteam van Volley Tilburg. Beide trainers komen uit de vereniging en volgen Guillermo Boogers op, die de club onlangs verliet. Met een vernieuwd team wil het duo een gezonde basis leggen voor topvolleybal in de regio. Het doel van het trainersduo is op termijn het allerhoogste niveau te halen.

Borrani en Musters troffen een hecht team aan bij Volley Tilburg, dat op het nippertje in de Topdivisie bleef. De ploeg begon met onderbezetting en een hele smalle selectie met veel jongens die nog nooit in de Topdivisie hadden gespeeld. Ook kreeg het team te maken met veel verloop. Uit het tweede team kwamen jonge spelers als Daan Smulders, Mathieu Winters, Thomas van de Ven en Tom Chermin. ,,Al met al een hele nare en rommelige situatie. Maar het heeft het team wel bij elkaar gebracht en de vechtersmentaliteit naar boven gehaald. Een topprestatie ook van Guillermo Boogers en zijn staf,” zegt Renzo Borrani op 013sport.

Er wordt momenteel al gebouwd aan een nieuw team. Beide trainers zijn dan ook al druk bezig nieuwe spelers te zoeken voor het eerste herenteam. ,,Gelukkig overweegt een aantal oud-spelers terug te keren, jongens met veel ervaring. Ook zijn we met mensen van buitenaf in gesprek, in totaal hebben we al vier concrete toezeggingen,” vertelt Martijn Musters.

Martijn Musters speelde in de jeugd van RKVC Odulphus dat later Triade heette. Zijn trainersloopbaan startte hij al op jonge leeftijd. Later werd hij jeugdtrainer en was hij bestuurslid volleybalzaken bij Volley Tilburg. Renzo Borrani speelde 23 jaar in het eerste team van VC Goirle, waarvan twintig jaar als aanvoerder. Het afgelopen seizoen was hij trainer van het tweede herenteam van Volley Tilburg.

Voorzitter Joep van Iersel van Volley Tilburg is tevreden met de komst van het nieuwe trainersduo. ,,Persoonlijk ben ik blij met deze twee Brabantse mannen als trainer, ze hebben in Tilburg en Goirle een prima verleden. Ze komen beiden uit de vereniging. Dat Volley Tilburg zich gehandhaafd heeft in de Topdivisie is een prestatie op zich van de vorige trainer Guillermo Boogers. Helaas waren de inzichten van de trainer en die van de vereniging niet congruent, vandaar dat we afscheid van elkaar hebben genomen.”

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.