Nico Halsema nieuwe trainer Spaarnestad

02 May 2019 - door Sanne Westerterp

De Volleybal Combinatie Spaarnestad is er voor het nieuwe seizoen voor haar eerste vrouwenteam en talentvolle jeugd in geslaagd een ervaren en ambitieuze trainer aan te trekken. Nico Halsema wordt met ingang van het nieuwe seizoen de leidsman van de vrouwen van Spaarnestad.

Hij volgt daarmee Jur van der Tuuk op die afgelopen jaar een nieuw eerste team in de tweede divisie heeft opgebouwd. Een voortreffelijke prestatie na het vertrek van Vera Koenen, waarna praktisch alle speelsters vertrokken om in de top- en eredivisie te gaan spelen. Van der Tuuk werd met Spaarnestad vijfde in de tweede divisie.

Nico Halsema is volgens Monica de Lange, verantwoordelijk voor het technisch beleid bij de Haarlemse vrouwen, precies de juiste persoon om de vervolgstappen te zetten. ,,Spaarnestad heeft heel veel talenten bij de jeugd, die staan te trappelen om naar de top door te stoten. Nico kan daar veel in gaan betekenen.”

De noordeling Nico Halsema heeft zelf in de eerste divisie gespeeld en heeft daarna een lange staat van dienst als trainer bij diverse verenigingen zoals Radius, Novo, Punch Gemini Kangeroes en Rijnmond. De laatste drie jaar is Halsema, in het dagelijks leven docent in het voortgezet onderwijs, bij RVV Katwijk succesvol geweest. Met het mannenteam is hij in de derde divisie kampioen geworden en heeft hij de finale van de regionale derde divisie bereikt. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.