Eurosped en Zwolle wisselen van speelsters

01 May 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Team Eurosped en Regio Zwolle Volleybal voegden beide een nieuwe passer-loper toe aan de selectie. Daphne Knijff verlaat Eurosped voor Regio Zwolle Volleybal en Ester de Vries bewandelt de omgekeerde weg. 

Daphne Knijff maakt de overstap van Team Eurosped naar Regio Zwolle Volleybal. De 22-jarige passer-loper versterkt daarmee de selectie van Wilfried Groothuis, die zeer tevreden is met de nieuwe aanwinst. "Daphne is een ervaren speelster, die al jaren actief is in de top van de eredivisie. Zij weet wat het is om belangrijke wedstrijden en finales te spelen. Daarnaast is Daphne in het dagelijks leven docent lichamelijke opvoeding, een combinatie die haar in ons deels jonge team tot een zeer waardevolle kracht maakt."

De Vries van Zwolle naar Eurosped
Ester de Vries bewandelt juist de omgekeerde weg. De Vries kon door een blessure met Zwolle niet deelnemen aan de kampioenspoule, maar kan volgend seizoen weer fit aansluiten bij de selectie van Jan Berendsen. De 27-jarige speelster kijkt er naar uit om beter te worden bij Eurosped: "Ik ben altijd zeer gemotiveerd om beter te worden en ik kijk er daarom ook erg naar uit om me hier verder te ontwikkelen, zowel in het veld als buiten het veld. Daarbij bouwt men hier aan een team dat vol zit met talent en ambitie. Ik ben daarom ook super enthousiast om me daarbij aan te sluiten."

Het bestuur van de Vroomhoopse club is zeer tevreden met het aantrekken van De Vries, waardoor het team voor volgend jaar bijna compleet is: "Ze brengt veel (internationale) ervaring mee, wat de balans in het team zeker ten goede komt. Met de komst van Ester hebben we de selectie bijna compleet en zijn we erin geslaagd om de gewenste mix te vinden tussen talent en ervaring."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.