Puzzel weer bijna compleet bij SV Land Taurus

01 May 2019 - door Sanne Westerterp
Boerefijn en Gras spelen ook komend seizoen in het shirt van Taurus. (©RHF-Pim Waslander)

De mannen van SV Land Taurus eindigden dit seizoen vijfde in de kampioenspoule. Een goede prestatie; zeker als je eraan denkt dat het overgrote deel van de basisspelers een jaar geleden afscheid nam van het Houtense vlaggenschip. Ook na dit seizoen verlaten vijf spelers Taurus 1, maar er zijn een aantal goede vervangers gevonden.

Afscheid van twee grote namen
De jonge Noa Aerts, Rik Damen en Bram de Winter spelen- om uiteenlopende redenen- volgend jaar niet meer in het shirt van Taurus. Ook clubjongen Tom van den Boogaard neemt afscheid van zijn ploeg; de alleskunner verhuist naar Friesland. Ten slotte lijkt het verhaal van Hidde Uittenbosch voorlopig over te zijn in Houten. De belangrijke passerloper kampt al tijden met knieproblemen en hoofdtrainer Erik Gras (die aanblijft) verwacht niet dat hij tijdig herstelt. ,,Maar mocht Hidde fit zijn, dan maak ik alsnog plek voor hem!" belooft de oefenmeester.

Touwtrekken om Timo's
Natuurlijk werd er ook van andere clubs interesse getoond in spelers van Taurus 1. Vooral de twee Timo's (Gras en Noordhoek) waren erg in trek. Gras is blij dat beiden bewust kozen voor een vervolg bij de Houtense hoofdmacht. ,,Timo Noordhoek heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt het afgelopen jaar, maar kan hier ook nog voldoende stappen maken. Zijn doel is om als meer volwassen speler een vaste basisplaats te bemachtigen. Ook 'mijn' Timo blijft gelukkig. Hij heeft het goed naar zijn zin bij Taurus en is blij dat zijn maatje Daan Haanappel ons op de spelverdeling komt versterken. Hierdoor krijgt Flor serieuze concurrentie en dat is natuurlijk weer goed voor ons collectief en onze mogelijkheden."

Nog meer versterking
Naast de 20-jarige Haanappel, heeft Taurus Finn Frielink vastgelegd. Deze ervaren passerloper komt over van HLB Van Daal en kan volgens Gras zo in de basis aanschuiven. Voor de buitenpositie werd bovendien Jens de Hoogh gehaald. De talentvolle Jens komt van Zwolle.
,,Dit zijn jongens die de nodige eredivisieervaring hebben en extravert zijn. Dit vind ik ook belangrijk voor onze groep, zeker nu Tom vertrekt. Wij hebben toch een extra wapen in onze beleving en interactie met het publiek."

Twee plekken over
Er is nog plek voor twee spelers in Taurus 1. Eentje daarvan wordt vastgehouden voor een middenspeler. ,,We hebben er een aantal meetrainen, dus dat komt vast goed," denkt Gras, die hoopt op Stefan Boermans als twaalfde man. ,,Stefan wil zaal- en beachvolleybal combineren en dat kan niet met het volle programma van Dynamo. Ik wil er wel ruimte voor maken. Stefan beslist pas in de zomer wat hij gaat doen. Komt hij niet, dan maak ik ruimte voor een jeugdspeler uit de eigen club."

Hoofdsponsor stopt
Overigens loopt het contract van hoofdsponsor SV Land na vier jaar af. Het bestuur is achter de schermen druk bezig met allerlei commissies om het benodigde geld bij elkaar te brengen. De verwachting is dat dit tijdig zal lukken. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.