Sliedrecht Sport voor derde jaar op rij landskampioen

24 Apr 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Sliedrecht Sport is voor de derde keer op rij landskampioen geworden. De Sliedrechtse ploeg won ook de derde finalewedstrijd tegen VC Sneek met 3-0 en is daarmee de terechte kampioen van het seizoen 2018-2019. 

In een uitverkochte en sfeervolle sporthal 'De Basis' ging Sliedrecht Sport op jacht naar de landstitel. Het team van Vera Koenen domineerde zowel in de reguliere competitie als in de kampioenspoule en liet ook in de finale weer zien dat het de sterkste ploeg van de Eredivisie is. VC Sneek kwam er in de eerste twee finaleduels niet aan te pas en moest ook nu het hoofd buigen voor het sterkere Sliedrecht. 

De basis van Sliedrecht Sport bestond uit Ana Rekar, Jolijn de Haan, Carlijn Ghijssen-Jans, Denise de Kant, Fleur Savelkoel, Esther van Berkel en Florien Reesink. Bij VC Sneek konden Nienke Tromp, Anlène van der Meer, Roos van Wijnen, Hester Jasper, Lieze Braaksma, Sietse Osinga en Janieke Popma rekenen op een basisplaats. Na een gelijkopgaand begin in de eerste set liep Sliedrecht op de service van Van Berkel uit naar 9-6 en stond even later 11-7 voor. Dat verschil bleef de hele set staan en zorgde ervoor dat Sliedrecht bij 24-20 op setpoint kwam. Dat werd meteen benut door Van Berkel (25-20).

De bezoekers begonnen gretig in de tweede set, maar opnieuw liep Sliedrecht halverwege de set weg. De eigen fouten nekten de Sneker ploeg, die daardoor tegen een 14-9 achterstand aankeken. Sliedrecht was aanvallend en serverend sterker en speelde de set, met invallers Sarah van Aalen en Christie Wolt, vervolgens goed uit. De foutservice van Osinga besliste op 24-19 de set. 

Verdiend kampioenschap
In de derde set snelde Sliedrecht al snel naar een ruime voorsprong. Sneek had moeite om, met name de service van Wolt, onder controle te krijgen. Daardoor ging het van 6-4 snel naar 12-4. Met Jasper aan de servicelijn deed Sneek nog wel wat terug (19-17 en 22-20), maar het lukte nooit om het gat helemaal te dichten. Bij de 'big points' liep Sliedrecht toch weer uit en kon Esther Hullegie, die Sliedrecht na vijf jaar gaat verlaten en dit jaar amper in actie kwam door een knieblessure, nog haar rentree maken. Een killblock van Ghijssen-Jans zette Sliedrecht op 24-20, een blok van Savelkoel besliste de wedstrijd. 

Daarna konden de speelsters en staf met de eigen fans feest vieren. Na de wedstrijd werden beide ploegen meteen gehuldigd en kregen ze de medailles uitgereikt door bondscoach Jamie Morrison. Het team van Vera Koenen was het hele seizoen de beste ploeg en is daarmee de meer dan terechte kampioen van 2018-2019 geworden. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.