Hullegie verruilt Sliedrecht voor Zwolle

20 Apr 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Esther Hullegie zal Sliedrecht Sport na vijf seizoenen gaan verlaten. Ze maakt de overstap naar Regio Zwolle Volleybal, waardoor ze dichterbij huis kan gaan volleyballen. 

Hullegie was de afgelopen jaren één van de belangrijkste speelsters voor Sliedrecht Sport. De 26-jarige passer-loper was uiterst succesvol bij de Sliedrechtse ploeg, waarmee ze drie keer de supercup, drie keer de beker en twee keer de landstitel mee wist te winnen. Hullegie was vanaf 2013 actief bij Sliedrecht. Daarvoor speelde ze onder meer voor Dynamo uit Apeldoorn en VC Weert. Tussendoor, in 2015-2016, speelde ze één seizoen in de Belgische competitie bij Oostende. Daarna keerde ze echter weer terug bij Sliedrecht, waarmee ze in de afgelopen seizoenen ook uitkwam op Europees niveau. 

Mede door een slepende knieblessure kwam Hullegie dit seizoen niet aan spelen toe. Toch denkt ze vooral terug aan de mooie momenten bij Sliedrecht: "Helaas kon ik dit seizoen niet in actie komen door mijn knieblessure. Desondanks blijven mij vooral de mooie momenten bij. Mijn eerste landskampioenschap nog in De Stoep, het zeer succesvolle seizoen 2017-2018 en spelen in de Champions League zijn toch zeker de hoogtepunten geweest." 

Trainer Wilfried Groothuis kent Hullegie nog van zijn periode als assistent-trainer in Sliedrecht en is zeer content met het aantrekken van de ervaren speelster: "Met Esther krijgt het team een kwalitatieve impuls, zij is zonder twijfel één van de beste passer-lopers in de eredivisie. Het is overbodig om te zeggen dat ik erg blij ben met haar komst naar Zwolle." 

Bron: Sliedrecht Sport en Regio Zwolle Volleybal.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.